Завантажити
Увійти
"Післявоєнна Німеччина та німецьке економічне диво 50-60х рр"
"Винахідництво"
"Модерн"
Карбонатна кислота. Карбонати й гідрогенкарбонати. Якісна реакція на карбонат-іон
Силікатна кислота й силікати. Поняття про будівельні матеріали: скло, цемент, бетон
"День української писемності"
Використання неметалів та їхніх сполук. Кругообіг неметалічних елементів у природі. Парниковий ефект
Положення металічних елементів у періодичній системі, особливості будови атомів. Металічний зв’язок. Фізичні властивості металів
Характерні хімічні властивості металів
"Новорічні свята"
Металічні елементи в природі. Загальні способи одержання металів. Виробництво чавуну та сталі
Короткі відомості з історії розвитку чорної металургії в Україні. Розв’язання задач на розрахунки за хімічними рівняннями за реагентами, що містять домішки
"Економічний потенціал України"
Поняття про сплави. Корозія металів. Захист від корозії
Лужні метали. Натрій і Калій. Оксиди, гідроксиди, солі Натрію й Калію. Використання найважливіших сполук Натрію й Калію. Калійні добрива
Кальцій. Кальцій оксид і гідроксид. Солі Кальцію. Поняття про твердість води. Використання найважливіших сполук Кальцію
Алюміній. Алюміній оксид, алюміній гідроксид, їх амфотерність. Солі Алюмінію. Використання найважливіших сполук Алюмінію
Ферум. Залізо. Ферум(II) і ферум(III) оксиди, відповідні їм гідроксиди, їх амфотерність. Солі Феруму. Використання найважливіших сполук Феруму
Розв’язання експериментальних задач
Охорона навколишнього середовища в металургійному виробництві й використанні металів. Значення неорганічних сполук у природі, техніці й житті
Естери. Жири. Мило. Реакція естерифікації. Склад, хімічна будова естерів. Гідроліз естерів
Жири, їхній склад, хімічна будова. Гідроліз, гідрування жирів. Біологічна роль жирів
Мило, його мийна дія. Відомості про синтетичні мийні засоби, їхнє значення. Захист природи від забруднення синтетичними мийними засобами
"Представники Віденської музичної школи"
Вуглеводи. Глюкоза. Будова глюкози як альдегідоспирту. Циклічна форма глюкози. Хімічні властивості глюкози: повне й часткове окиснення, відновлення, гідроліз, взаємодія з гідроксидами металевих елементів, бродіння
Деякі відомості про фруктозу, рибозу й дезоксирибозу. Сахароза, її склад, будова. Хімічні властивості: гідроліз, утворення сахаратів
Крохмаль. Будова крохмалю. Хімічні властивості: гідроліз, реакція з іодом
Аміни, їхній склад, хімічна, електронна будова, класифікація. Аміни як органічні основи. Взаємодія амінів з водою й кислотами, горіння
Розв’язування експериментальних задач
Целюлоза. Будова целюлози. Хімічні властивості: окиснення, гідроліз, естерифікація, термічне розкладання
Поняття про штучні волокна на прикладі ацетатного волокна. Біологічне значення вуглеводів
Білки як високомолекулярні сполуки
Пептиди. Пептидний зв’язок
Амінокислоти. Ізомерія амінокислот. Особливості хімічних властивостей амінокислот, зумовлені наявністю аміно- й карбоксильної груп. Біполярний йон
ВІЛ/СНІД. Ти повинен це знати!
"Сучасний манеджер : який він?"
Алюміній як хімічний елемент і проста речовина. Фізичні та хімічні властивості алюмінію
Поліетилен, поліпропілен, полівінілхлорид, полістирол, поліметилметакрилат, феноло-формальдегідні смоли. Склад, властивості, застосування пластмас на їхній основі
Залежність властивостей полімерів від їхньої будови. Термопластичні й термореактивні полімери
Використання інтерактивних методів навчання
Синтетичні каучуки. Склад, властивості, використання
Різноманіття і взаємозв’язок між органічними речовинами
Історія російського балету
"Музичні інструменти Київської Русі"
Клітинний цикл. Мітоз. Мейоз
"Французька кухням"
"Барак Обама"
Створюємо презентацію на основі шаблону
Посібник Інформатика 5 клас
"Рафаель Санті"