X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Міжнародна діяльність

Завантажити презентацію

Міжнародна діяльність

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Міжнародна діяльність Харківського інституту банківської справи здійснюється відповідно до Концепції міжнародної діяльності Університету банківської справи Національного банку України Мета розвитку міжнародної діяльності - перетворення зарубіжних контактів у реальний інструмент вдосконалення якості освіти та нарощення науково-інтелектуального потенціалу Університету, підвищення його конкурентоспроможності в процесі інтеграції України до єдиного Європейського простору вищої освіти.

Слайд 2

Головним завданням міжнародної діяльності є створення ефективної системи міжнародної співпраці шляхом широкого залучення до зарубіжних зв’язків факультетів і кафедр, науково-педагогічних працівників, студентів та аспірантів. Основними пріоритетами міжнародної діяльності Харківського інституту банківської справи УБС НБУ є: Підвищення якості міжнародного співробітництва в загальній структурі освітніх послуг навчального закладу; Розширення механізмів та інфраструктури міжнародної діяльності.

Слайд 3

Діяльність з розвитку міжнародної співпраці в контексті Болонської декларації необхідно розвивати в таких напрямках: співпраця у сфері науково-дослідної роботи; міжнародна студентська мобільність і академічні обміни; міжнародні зв'язки у сфері експорту освітніх послуг; підвищення ефективності міжнародної діяльності.

Слайд 4

Традиційним стало залучення зарубіжних вчених до навчального процесу, семінарів і курсів з підвищення кваліфікації У квітні 2004 року для студентів і викладачів був прочитаний курс лекцій з економіки та фінансового менеджменту професором Університету Іллінойс-Спрінгфілд (США) Н.Д. Сканнел (Програма академічних обмінів ім.Фулбрайта (США)), У травні 2004 року проведений курс лекцій з банківської справи ректором Вищої школи Бундесбанку доктором Д.Шонвіцом. У листопаді 2005 р. та жовтні 2006 р. було проведено два курси лекцій з банківської справи членом наукового товариства Дипломованого інституту Банкірів (Великобританія), радником Британського Корпусу Експертів Уайзом Уорреном.

Слайд 5

У жовтні 2006 р. проведено курс лекцій з банківської справи доктором наук з економіки (Університет Нейшатель), радником Швейцарського Корпусу Експертів Гансом Вайсером У березні 2007 р. було проведено курси лекцій з банківської справи радником Британського Корпусу Експертів Мартіном Аленом. 5-6 березня 2007 р. провідні викладачі взяли участь у конференції “Реформа середньої та вищої економічної освіти в Польщі та Україні” у місті Кракові

Слайд 6

У січні-лютому 2008 року викладач інституту брав участь у роботі міжнародного наукового проекту «Міжнародна школа молодих дослідників» (International School of Young Researchers - ISYR) - «Зимня академія - 2008» у Фінансовій академії при Уряді Російської федерації (м. Москва, Російська Федерація) У березні 2008 р. на базі Вищій школи – Університету прикладних наук Федерального банку Німеччини (м. Хахенбург, Німеччина) проходив навчальний семінар «Монетарна економіка в умовах глобалізації».

Слайд 7

У березні 2008 р. студентка інституту проходила виробничу практику у відділенні банку «Bank für Sozialwirtschaft AG» в м. Берліні. У березні 2008 р. з робочим візитом в ХІБС перебував старший експерт Швейцарського корпусу експертів фонду Swisscontact, менеджер проекту П. Холь, який провів цикл лекцій з економічної тематики для студентів інституту.

Слайд 8

У травні 2008 року працівники ХІБС УБС НБУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Європейський простір вищої освіти: стан, проблеми, перспективи» у Балтійській міжнародній академії (м. Рига). У травні-червні 2008 року директор інституту брав участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Стратегія якості у промисловості та освіті» (м. Варна, Болгарія). 22 – 23 грудня відбувся прийом викладачів з Поліського державного університету (м. Пінськ, Республіка Білорусь). Для студентів ХІБС УБС НБУ були проведені гостьові лекції з банківської тематики.

Слайд 9

У грудні 2008 р. студентка четвертого курсу взяла участь у практиці в польському банку «РКО BANK POLSKI» (м. Варшава, Польща). У грудні 2008 р. 2 студентів брали участь у навчальних семінарах в Університеті школи Салезіан Саррія (м. Барселона, Іспанія) з питань діяльності банків в особливих економічних зонах (на прикладі Андорри). У грудні 2008 р. студенти п’ятого курсу взяли участь у Міжнародній студентській науковій конференції регіональних університетів на базі Брестського державного технічного університету «Студентська наукова зима в Бресті 2008 року» (Брест, Республіка Білорусь).

Слайд 10

В березні 2009 р. в інституті перебував експерт пан Франк зі Швейцарського корпусу експертів для читання лекцій для студентів з банківської тематики В квітні 2009 р. на базі Поліського державного університету (м. Пінськ, Білорусь) проведено гостьові лекції викладачами нашого інституту та взято участь у ІІІ міжнародній науково-практичній конференції «Сталий розвиток: стан, проблеми та перспективи». В квітні 2009 р. на базі Балтійської Міжнародної академії (м. Рига) проходила науково-практична конференція “Перспективи та можливості психології, бізнесу і соціальної роботи в сучасній Європі»

Слайд 11

У травні 2009 р. фахівець інституту брав участь у міжнародному семінарі для перекладачів «Translator training», який організовував Deutsche Bundesbank (м. Франкфурт на Майні, Німеччина). У липні 2009 р. студенти та викладач інституту брали участь у стажуванні по програмі Міжнародної Літньої банківської школи на базі Міжнародної Балтійської Академії (м. Рига, Латвія). У вересні 2009 р. в інституті перебував експерт пан Леманн зі Швейцарського корпусу експертів для читання лекцій для студентів економічної тематики В жовтні 2009 р. в інституті було проведено презентацію представником німецької служби академічних обмінів (DAAD) паном Мартіном Ройтером щодо стипендіальних програм у Німеччині.

Слайд 12

В жовтні 2009 р. проведено презентацію молодіжного центру Європейської співпраці «ПЛАНЕТА ХХІ» щодо програм міжнародного студентського культурного обміну Work and Travel USA, Au-pair, Camp America, волонтерські програми за кордоном; В жовтні 2009 р. студенти взяли участь у міжнародному навчальному семінарі «Монетарна економіка в глобалізованому світі» (Університет прикладних наук Федерального банку Німеччини (м. Гахенбург, Німеччина); В жовтні 2009 р. проведено курс лекцій для студентів з банківської тематики експертом Швейцарського корпусу експертів паном Регезом;

Слайд 13

В листопаді 2009 р. представники інституту відвідали Міжнародний банківський інститут (м. Санкт-Петербург, Російська Федерація) з метою вивчення питання організації навчального процесу та студенти взяли участь у ІV Міжнародному молодіжному банківському форумі «Сучасна банківська система: стан, проблеми та перспективи розвитку»; В грудні 2009 р. студенти взяли участь у ІV Міжнародній студентській науковій конференції регіональних університетів «Студентська наукова зима в Бресті 2009» на базі Брестського державного технічного Університету (м. Брест, Республіка Білорусь);

Слайд 14

В грудні 2009 р. представники інституту відвідали Балтійську Міжнародну Академію (м. Рига, Латвійська Республіка) з метою проведення переговорів з керівництвом та проведення гостьової лекції для студентів ; В грудні 2009 р. відбувся візит делегації інституту до Поліського державного університету (м. Пінськ, Республіка Білорусь) з метою читання гостьової лекції для студентів, а також студенти взяли участь у круглому столі та в обміні досвідом між студентами-представниками студентського самоврядування з України та Республіки Білорусь ; В грудні 2009 р. відбувся візит представника інституту до Люблінського католицького університету ім. Івана Павла ІІ (м. Люблін, Республіка Польща) з метою підписання угоди про співпрацю.

Слайд 15

Спільний проект «Міжнародний досвід та навчання фахівців для банківської сфери України» за підтримкою Швейцарського Корпусу Експертів SWISSCONTACT SENIOR EXPERTS CORPS та фундації Швейцарський Кредит CREDIT SUISSE FOUNDATION Партнерами проекту є: Університет банківської справи Національного банку України (м. Київ) в особі Харківського інституту банківської справи; Кіровоградський Інститут Комерції; громадська організація НДО «Віват Сократ».

Слайд 16

Спільний проект «Міжнародний досвід та навчання фахівців для банківської сфери України»

Слайд 17

Спільний проект «Міжнародний досвід та навчання фахівців для банківської сфери України» Мета – підтримка Університету банківської справи в розвитку викладання банківських і економічних дисциплін із фокусуванням на практичних випадках і цим підтримувати розвиток банківського сектора в Україні на благо його клієнтів. З цією метою експерти з солідним практичним досвідом у банківській справі і фінансах проведуть серію лекцій за тематикою, визначеною разом з Харківським інститутом банківської справи. Інструктори читатимуть лекції студентам, спираючись на практичний матеріал, який показує можливі методи в рішенні банківських і адміністративних питань та стимулюванні ініціативи персоналу.

Слайд 18

Спільний проект «Міжнародний досвід та навчання фахівців для банківської сфери України» Від співпраці ми очікуємо, що наші науково-педагогічні працівники будуть ознайомлені із представленими темами і відповідними матеріалами, які можуть надалі використовуватися викладачами для своїх курсів; швейцарські експерти будуть проводити до чотирьох лекцій на рік тривалістю приблизно 5 - 10 днів кожна, для аудиторії приблизно 80 студентів. На 2009, 2010, 2011 роки заплановано по 4 візити швейцарських експертів для проведення лекцій студентам та банківським співробітникам.

Слайд 19

Університет банківської справи співпрацює з майже 30 зарубіжними навчальними закладами, банківськими установами та консалтинговими фірмами різних країн. На рівні Харківського інституту банківської справи підтримуються міжнародні відносини з такими освітніми установами: Вища школа Бундесбанку (м. Хахенбург, Німеччина); Вища школа університету Салезіан Саррія (м. Барселона, Іспанія) Вища школа Банківського інституту у Празі (Чеська республіка); Балтійська Міжнародна Академія (м. Рига, Латвія); Поліський Державний Університет (м. Пінськ, Білорусь); Брестський  Технічний  Університет  (м. Брест, Білорусь); Бєлгородський державний університет (Російська Федерація); Фінансова академія при Уряді Російської Федерації (м. Москва, Російська Федерація); Ростовський міжнародний інститут економіки та управління (м. Ростов, Російська Федерація); Міжнародний банківський інститут (м. Санкт-Петербург, Російська Федерація); Швейцарський корпус експертів Swisscontact (м. Цюрих, Швейцарія); Люблінський католицький університет ім. Івана Павла ІІ (м. Люблін, Республіка Польща); Краківський економічний університет (м. Краків, Республіка Польща).

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка