X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Інформація про діяльність ЧБТР в Україні

Завантажити презентацію

Інформація про діяльність ЧБТР в Україні

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Діяльність ЧБТР в Україні

Слайд 2

Слайд 3

При цьому Україна посідає пріоритетне місце серед країн в операціях ЧБТР. Обсяг зобов’язань ЧБТР в рамках проектів в Україні становить 26 % від загального обсягу зобов’язань Банку, тоді як відповідний показник для всіх інших країн — членів Банку становить лише 7 %. Нормативним актом, що регулює членство України у ЧБТР, є Указ Президента України від 27 листопада 1997 р. № 1312/97 «Про питання членства України у ЧБТР», згідно з яким Керуючим ЧБТР від України було призначено тодішнього Голову Національного банку України В. Ющенка. Нині Міністерство фінансів розробило проект Указу Президента України «Про забезпечення членства України у ЧБТР», згідно з яким з метою ефективнішого забезпечення виконання Україною зобов’язань, передбачених Угодою про заснування ЧБТР, Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції разом з Міністерством фінансів уповноважували призначати заступника Керуючого у Правлінні ЧБТР, а також Директора і заступника Директора від України у Раді Директорів Банку. Позитивна динаміка діяльності Банку в Україні дає змогу оцінити його як важливу міжнародну фінансову організацію в регіоні Чорноморського басейну, а також прогнозувати, що Банк, маючи значний потенціал розвитку, може найближчим часом стати одним з провідних інвесторів у вітчизняну економіку.

Слайд 4

Станом на 16 квітня 2006 року в Україні реалізуються затверджених проектів ЧБТР на суму  близько 100 млн. дол. США та проектів із залученням українських постачальників на суму 114,5 млн. дол. США (перелік додається). Крім цього на різних стадіях затвердження знаходяться проекти для України на суму 100 млн. дол. США. На 47-му засіданні Ради директорів, що проходив у лютому 2006 року, була затверджена кредитна лінія фінансовому посереднику „Прокредит Банк” для кредитування проектів підприємств малого та середнього бізнесу у розмірі 12,5 млн. дол. США з терміном виплати 3 роки, враховуючи Транш «А» та Транш «В» у сумі 6,9 та 5,6 млн. дол. США  відповідно; також зазначено, що Транш «В», буде надано в разі погашення 5 млн. дол. США до 28 липня 2006 р., а також  затверджено подовження терміну надання позички для компанії «Астеліт» (Україна)у розмірі 23 млн. дол. США або 18 млн. Є. Кошти банку отримують такі важливі сектори української економіки, як енергетика, транспорт, порти, суднобудування, машинобудування, банки, а також експортно-орієнтовані підприємства.

Слайд 5

Вже на прикладі цих проектів видно, що Україна є активним партнером Банку. Подальше співробітництво нашої держави з ЧБТР є взаємовигідним і повинне сприяти залученню коштів в українську економіку через механізм банківського фінансування пріоритетних проектів у нашій державі. При цьому Україна посідає пріоритетне місце серед країн в операціях ЧБТР. Обсяг зобов’язань ЧБТР в рамках проектів в Україні становить 26 % від загального обсягу зобов’язань Банку, тоді як відповідний показник для всіх інших країн — членів Банку становить лише 7 %. Позитивна динаміка діяльності Банку в Україні дає змогу оцінити його як важливу міжнародну фінансову організацію в регіоні Чорноморського басейну, а також прогнозувати, що Банк, маючи значний потенціал розвитку, може найближчим часом стати одним з провідних інвесторів у вітчизняну економіку. Україна є одним з найбільших акціонерів банку - 13,5 % статутного капіталу. Крім того, наша країна має представництво у керівництві банку (посада віце-президента). Результатом діяльності ЧБТР у 2007 році стало затвердження 9 проектів загальною сумою позики 183,5 млн. дол. США та підписання 9 проектів (затверджених у 2006-2007 рр.) загальною сумою позики у 180 млн. дол. США, які реалізуються на території України. Пріоритетами кредитування ЧБТР є: - виробництво та надання послуг; - розвиток транспортної інфраструктури та перевезень; - видобування природних ресурсів; - розвиток фінансового сектору.

Слайд 6

У 2009 році Чорноморський банк торгівлі та розвитку святкує десять років своєї оперативної діяльності.  Банк має досвідчений істотний розвиток за цей період і добився міцної інституційної та операційної структури, а також збалансованого портфеля.  Він продемонстрував здатність рости і виконувати свої можливості - для надання  допомоги економічного розвитку в країн-членів та сприяння регіональному співробітництву. ЧБТР зарекомендував себе як надійний партнер для своїх клієнтів і однолітків  фінансових установ діючих в регіоні  Чорного моря і визнав в їх якості міжнародного фінансового співтовариства.  Зростання реального ВВП в регіоні  Чорного моря від 2000-2008 усереднені 6,0% на рік, що дорівнює кумулятивного реального економічного зростання на рівні  6% інвестиції зросли, і суспільства були перетворені в динамічні місця ускладнення та інтеграції в більш широкому європейському та глобальному економічному контексті. протягом цього періоду. Як результат, Рівень життя підвищився, рівень бідності скоротився.

Слайд 7

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) і Північний інвестиційний банк (СІБ) уклали кредитну угоду на фінансування проектів, що представляють взаємний інтерес в регіоні Чорного моря. Для цього, СІБ буде представляти 30 млн. євро кредиту ЧБТР на термін 9 років. Фінансування, що надається за договором позики, будуть спрямовані на взаємно узгоджених проектів у члени ЧБТР країн з упором на проекти, що сприяють поліпшенню стану навколишнього середовища і сталого розвитку. 22 червня 2009 ЧБТР підписано угоду про надання 20 мільйонів доларів США довгострокового субординованого кредиту банку "Зеніт", одного з провідних російських приватних банків.  З 17-18 березня 2011 ЧБТР прийняв делегацію Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на чолі з г-н Енцо Quattrociocche, генерального секретаря, щоб обговорити розвиток тісніших інституційних та ділового співробітництва між двома банками.  

Слайд 8

Високий регіональний ріст сприяє виявленню проектних можливостей. У цілому, 2007 рік був поворотним пунктом до нової стратегічної цілі. Хоча багато з досягнень були засновані на істотні підготовчі роботи та аналіз вже в попередніх років, все ж відображалась нова ступінь зрілості бізнесу та можливості для досягнення стратегічних цілей в установленому порядку. Це ознаменувало початок періоду до суттєвого зростання, вдалося зробити наголос на країни з дещо активними операціями. У результаті швидкого зростання портфеля протягом 2007 - 2008 рр.. банк збільшив рентабельність при збереженні консервативного забезпечення процедур,та прогрес був досягнутий в відповідальний певний розвиток цілей, таких як концентрація на малих та бідних країн, визначення більш інфраструктурних операції.  В кінці-2008 банком був виданий портфель з 94 операціями Загальна вартість USD 950 млн. дол США.

Слайд 9

Досягнення банку представляють собою міцну основу для подальшого розвитку, але це не повинно бути джерелом для самозаспокоєння. ЧБТР повинна адаптуватися до мінливих умови під час кризи і післякризового оточення середовища і прийняти стратегію, яка першою буде на збереження та досягнення успіхів . Після перших років оперативного зростання,  створення відстежуваної інформації  про діяльність на друге десятиліття ЧБТР  має налагоджені контакти та відносини у розвитку співтовариства, має поступово поширити ідею створення мереж співпраці та партнерства,  яким будевсе більш важливий  режим роботи для ЧБТР. 

Слайд 10

Дивлячись на 10 років вперед, ЧБТР має намір бути визнаним у всьому світі акціонерів. Зокрема, як видатний фінансовий інститут розвитку для Чорноморського регіону та надання цілеспрямованого розвитку допомоги та  пошуку рішень. Таким чином,  Чорономорський Банк Торгівлі та Розвитку стане кращим багатостороннім і двостороннім донором для іншими партнерів у подальшому розвитку. 

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка