X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Біржова діяльність в АПК

Завантажити презентацію

Біржова діяльність в АПК

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ В АПК

Слайд 2

Кому слід обирати дану дисципліну? ТИМ, ХТО ОБИРАЄ ПРОФЕСІЮ ЕКОНОМІСТА В АГРОПРОМИСЛОВИХ ФОРМУВАННЯХ; ТИМ, ХТО ХОЧЕ РОЗПОЧАТИ ВЛАСНИЙ БІЗНЕС; ТИМ, ХТО ХОЧЕ ВМІТИ ОРГАНІЗОВУВАТИ БІРЖОВУ ТОРГІВЛЮ; ТИМ, ХТО ХОЧЕ ВМІТИ АНАЛІЗУВАТИ БІДРОЖУ ІНФОРМАЦІЮ? На які питання Ви отримаєте відповіді при вивченні даної дисципліни? Які принципи функціонування біржі ? Які сучасні тенденції розвитку біржового аграрного ринку в Україні? Як визначати чинники, що впливають на зміну біржових котирувань? Як здійснювати торгівлю на біржі?

Слайд 3

Мета дисципліни - освоєння студентами принципів організації і механізму функціонування бірж, процедури здійснення біржової торгівлі товарами за різними видами угод, а також державне регулювання біржової діяльності.

Слайд 4

Завдання дисципліни Теоретичні: студент повинен знати суть товарної біржі і історію розвитку біржової діяльності, принципи функціонування біржі, види біржових угод, тенденції розвитку біржового аграрного ринку в Україні, а також уміти аналізувати біржову інформацію, визначати чинники, що впливають на зміну біржових котирувань, здійснювати торгівлю на біржі, визначати вартість послуг біржових посередників, розраховувати розмір страхової маржі, розраховувати суму доходів і розподіл коштів клірингового дому, хеджувати цінові ризики. Практичні: студент повинен уміти аналізувати біржову інформацію, розраховувати біржові індекси, визначати чинники, що впливають на зміну біржових котирувань, здійснювати торгівлю на біржі (на умовах спот, форвард і ф’ючерс), визначати вартість послуг біржових посередників, розраховувати розмір страхової маржі, розраховувати суму доходів і розподіл коштів клірингового дому (клірингової системи), визначати умови для запровадження ф’ючерсної торгівлі та застосування процедури хеджування цінових ризиків, хеджувати цінові ризики через торгівлю ф’ючерсами, оцінювати ефективність державного регулювання розвитку біржового аграрного ринку.

Слайд 5

Зміст дисципліни Тема 1. Поняття біржі та історія розвитку біржової торгівлі Тема 2. Організація діяльності біржі Тема 3. Біржові угоди і біржові товари Тема 4. Організація і технологія біржової торгівлі Тема 5. Здійснення біржової ф’ючерсної торгівлі Тема 6. Біржове хеджування Тема 7. Кліринг і розрахунки на біржовому ринку Тема 8. Брокерська діяльність Тема 9. Фондові біржі та їх діяльність Тема 10. Основи аналізу біржової інформації Дисципліна «Біржова діяльність в АПК» викладається у сьомому семестрі і пов’язана з іншими дисциплінами підготовки бакалаврів, а саме: «Організація АПК», «Інфраструктура аграрного ринку».

Слайд 6

ПРАКТИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ Товарна біржа є однією з основних посередницьких ринкових форм взаємовідносин підприємств АПК з постачання та збуту продукції та класичним інститутом ринкової інфраструктури. Вона являє собою господарське об’єднання продавців, покупців і торгових посередників, основні завдання якого — створення відповідних умов для торгівлі, прискорення здійснення торговельних операцій. Головною метою товарних бірж є полегшення, прискорення та здешевлення торгівлі.

Слайд 7

Набуті під час вивчення дисципліни знання і уміння є необхідними для здійснення торгівельної діяльності на внутрішньому та міжнародному біржовому товарному ринку, участі у біржових торгах, аналізі біржової інформації тощо. Такі знання і навички необхідні для роботи на біржах і в компаніях, які займаються експортом та імпортом біржових товарів, а також для роботи в органах державної влади, які здійснюють регулювання біржової діяльності.

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка