X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ДЕПОЗИТАРНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Завантажити презентацію

ДЕПОЗИТАРНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Мета формування знань щодо депозитарної діяльності зберігача цінних паперів, вміння та набуття практичних навичок у сфері депозитарної діяльності

Слайд 3

Перелік знань та умінь Студент повинен знати: Сутність діяльності зберігача цінних паперів, їх місце та роль у депозитарній системі обліку цінних паперів. Структуру та учасників національної депозитарної системи та цінні папери які обліковуються на рахунках у зберігача. Механізми взаємодії учасників Національної депозитарної системи при обліку цінних паперів у бездокументарній формі Основні принципи переходу та реалізації прав власності на цінні папери. Вимоги ДКЦПФР до здійснення та суміщення депозитарної діяльності Способи зберігання цінних паперів. Вимоги ДКЦПФР щодо обслуговування обігу цінних паперів на рахунках у цінних паперах. Порядок обслуговування операцій емітента щодо розміщених та випущених ним цінних паперів. Норми та правила обліку цінних паперів в Національній депозитарній системі. Вимоги ДКЦПФР до порядку здійснення клірингу та розрахунків в Національній депозитарній системі.

Слайд 4

Студент повинен вміти Оцінювати механізм взаємодії учасників Національної депозитарної системи при обліку цінних паперів у бездокументарній формі Відкривати та вести особові рахунки зареєстрованих осіб. Аналізувати вхідні та вихідні документи системи реєстру. Складати та подавати звіт до ДКЦПФР. Вести систему реєстру у вигляді записів електронних баз даних. Використовувати програмні продукти у здійсненні депозитарної діяльності. Надавати інформацію з системи реєстру.

Слайд 5

Сфера реалізації На державному рівні (державні службовці, аналітики, експерти, менеджери центральних та регіональних, місцевих органів влади діяльність яких пов’язана з регулюванням інвестиційного та фінансового сектору економіки, управлінням державними корпоративними правами.) На бізнесовому рівні (керівники, менеджери, консультанти суб’єктів господарської діяльності які є або бажають стати емітентами цінних паперів, професійними учасниками ринку цінних паперів.)

Слайд 6

Зміст дисципліни Національна депозитарна система України. Перехід та реалізація права власності на цінні папери в Національній депозитарній системі. Особливості здійснення діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів. Зберігання цінних паперів та знерухомлення цінних паперів, випущених у документарній формі. Вимоги до обслуговування обігу цінних паперів на рахунках у цінних паперах. Обслуговування операцій емітента щодо розміщення випущених ним ЦП та обігу ЦП на рахунках у ЦП. Розрахунково-клірингова діяльність. Норми та правила обліку цінних паперів в Національній депозитарній системі. Організація діяльності депозитарної установи..

Слайд 7

Викладацький склад К.е.н., доц. Фролова Т.О. к.е.н., доц.Бірюк С.О. к.е.н., доц.Лісовий В.П. к.е.н., доц.Отченаш К.Г. к.е.н., доц.Величко О.Г. к.е.н., доц.Субочев О.В.

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка