Їжа, корисна для здоров'я. Народні традиції харчування
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Венгер А.О., вчитель початкових класів Тема уроку: Їжа, корисна для здоров'я. Народні традиції харчування. (2 клас) Мета: формувати уявлення учнів про їжу, корисну для здоров’я; ознайомити з народними традиційним харчуванням; вчити вибирати їжу корисну для здоров’я; формувати вміння працювати в парах; розвивати усне мовлення, логічне мислення, вміння висловлювати власну думку; виховувати бережне ставлення до власного здоров’я, інтерес до українських народних традицій.
Хто здоровий,той сміється, все йому в житті вдаються. Він долає всі вершини - Це ж чудово для людини! Девіз уроку
Перед вами камінь. На ньому написано: «Праворуч підеш – багатим будеш, ліворуч підеш – голодним не будеш, а прямо підеш – здоровим будеш». Яку дорогу ви оберете?
Відділи Центру здоров'я Відділ № 1 – «Інформаційний». Відділ № 2 – «Валеологічний» Відділ № 3 – «Історичний». Відділ №4 – «Відділ раціонального харчування»
Рецепт здоров'я Щоб зміцнити імунітет, треба одну склянку шипшини залити склянкою окропу. Настоювати 4-5 годин. Пити 2-3 рази на день. Це додасть вам сил і наповнить організм вітамінами.
Гра «Хрестики – нулики » 1. Корисні продукти для здоров’я: а) овочі, фрукти, соки; б) тістечка, торти, газована вода. 2. Шкідливі продукти для здоров'я: а) молочні продукти, м'ясо, яйця; б) кока-кола, чіпси, гамбургери.
3. До українських народних став належать: а) борщ, галушки, вареники; б) плов, пельмені, шашлики. 4. Вибираючи продукти, ви звертаєте увагу: а) на термін придатності; б) на зовнішній вигляд. 5. Щоб бути здоровим, необхідно: а) харчуватися 4-5 разів на добу; б) харчуватися 1-2 рази на добу.
Схожі презентації
Категорії