X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ПІФи як інструмент особистих фінансів

Завантажити презентацію

ПІФи як інструмент особистих фінансів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ПІФи як інструмент особистих фінансів

Слайд 2

15% 30,3% 23,4% 48,5% 73.9%

Слайд 3

Росія (РТС)  + 19,2% Америка  (Dow Jones) + 6,4% Україна  ( ПФТС) + 135,3% Китай (CSI 300)  + 161,5%

Слайд 4

Фонд це форма колективного інвестування, яка дозволяє об’єднати гроші інвесторів (як фізичних так і юридичних осіб) з метою отримання прибутку шляхом інвестування в цінні папери підприємств, держави та органів місцевого самоврядування. КУА юридична особа, що здійснює професійну діяльність з управління активами фонду, яка контролюється державою. Державний контроль це система постійного контролю захисту прав інвесторів, що здійснюється відповідними державними установaми ( ДКЦПФР, НБУ, Держфінмоніторинг) прямо та опосередковано через банківську систему, інститутами незалежних аудиторів та фахових експертів

Слайд 5

ІНВЕСТОРИ

Слайд 6

Закриті фонди облігацій Закриті фонди акцій Інтервальні фонди Відкриті фонди 50-90% 40-140% 100-200% 15-25%

Слайд 7

Слайд 8

ВІДКРИТИЙ Можливість купівлі/продажу ІС кожного робочого дня ІНТЕРВАЛЬНИЙ Потенційна доходність вище середнього, гарантований вихід в певні інтервали часу ЗАКРИТИЙ Максимальний потенціал по доходності ( в залежності від стратегії фонду)

Слайд 9

Ризик пов’язаний з циклічністю на фондовому ринку. Порада: Пам’ятайте, періоди падіння і періоди зростання – це нормальний стан фондового ринку. Виходити з фонду необхідно тоді, коли є прибуток, адже це є головна мета інвестування. Ризик пов’язаний з підприємством. Банкруцтво та дефолт підприємства. Порада: Інвестуйте в фонд, яким управляють професіонали. Самостійно не завжди можна впевнено оцінити доходність окремих ЦП підприємства та диверсифікувати свої інвестиції. Ризик пов’язаний зі змінами світової кон’юктури ринку Порада: Слідкуйте за економічними тенденціями в світі.

Слайд 10

Мінімальна сума інвестицій Від 25 000,00 грн. Від 1000,00 грн. Витрати 0,5-2 % комісійні торговця; послуги зберігача/місяць приблизно 10-40 грн. 0,5-2 % за вхід/вихід; послуги зберігача мінімальні (якщо є свій зберігач в КУА) Податки сплачуються Після кожної транзакції за результатами фінансового року Лише при виході інвестора з фонду Можливість мінімізації ризиків (диверсифікація) Щоб створити диверсифікований портфель потрібна сума (100 000 долл) Фонд завжди має великі можливості диверсифікувати, оперуючи значно більшими сумами грошових коштів Можливість швидко отримати гроші (ліквідність) Можна вийти з позиції дуже оперативно, якщо куплені ЦП високо ліквідні Залежить від типу фонду: відкритий, інтервальний, закритий. Кваліфікація та навички інвестора Залежить від готовності самого інвестора приймати зважені рішення або повністю довіритись порадам брокера. Професіоналізм та досвідчене управління Чи потрібний контроль з боку самого інвестора? Так, постійний контроль Ні, достатньо контролю ДКЦПФР, Зберігача, Держфінмоніторинг та ін. Психологічний фактор Власний розрахунок та прогноз, не завжди впевненість в їх ефективності. Розробка стратегій командою професіоналів Законодавчий захист За зберігання власних коштів мусить дбати сам інвестор. Усі фонди діють в межах закону «Про Інститути спільного інвестування»

Слайд 11

Взаємозв’язок динамік ціни нафти та фондового ринку

Слайд 12

Коментар до графіка 1: Показники, що визначають вибір фонду

Слайд 13

Взаємозв’язок динамік ціни золота та фондового ринку

Слайд 14

Коментар до графіка 2: Інвестування в ПІФи Надмірна активність і ріст цін на ринку нафти та газу передує підйому фондового ринку. Досягнення піку на цю сировину може слугувати сигналом для входження у фонди акцій. Окрім золота та нафти, ріст цін на інші види сировини підвищує дохідність компаній, що їх добувають. Тому, очікуючи такі суттєві цінові зміни, потрібно звертати увагу на певні галузеві фонди . (наприклад, нерухомость) Підвищення тарифів, ріст замовлень, приватизація, купівля бізнесу і поява інших позитивних фундаментальних факторів для діяльності компаній та цілих секторів - всі ці фактори дадуть можливість в найкоротші терміни отримати гарний приріст у ватрість сертифікатних фондів (тих, яких ці зміни торкнуться) Коли ПІФи мають в своєму портфелі акції надійних компаній, то, навіть за умови падіння його чистих активів, дешеві сертифікати фонду – гарна можливість дешево придбати пакет компаній, що стрімко розвиваються на ринку та спіймати хвилю росту фондового ринку. Під час сильного ринкового спаду інтерес інвестора спрямовується на ПІФи, котрі тримають акції в активах із меншим ступенем ризику (депозити, векселя). Хоча в довгостроковому плані, наприклад, 5 років фонди акцій показують тим більш високий рівень доходності, чим більш ризиковані фонди. Якщо прослідковується тривалий ринковий спад, то, враховуючи можливість розвитку тренда, ризиковані фонди акцій більш привабливі для інвестора. Детальний аналіз компаній на предмет падіння їхньої ринкової вартості дозволяє виділити фонди, що складаються із максимально недооцінених акцій.

Слайд 15

Дякуємо за Вашу увагу! Тел: +380-44-390-4-390 Факс: +380-44-390-8-870 вул. Іллінська 8 – Під’їзд 3 04070 Київ, Україна

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка