X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Пенсійна реформа

Завантажити презентацію

Пенсійна реформа

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Пенсійна реформа

Слайд 2

Пенсійна реформа Головна мета реформи: забезпечити справедливу систему розподілу пенсійних коштів; створити для людей можливість накопичувати максимальний розмір пенсії, виходячи із власних доходів; стабілізувати пенсійну систему та гарантувати виплати пенсій на довгострокову перспективу; стабілізувати фінансовий стан державного бюджету; ліквідувати надмірний розрив у розмірах пенсій із солідарної системи.

Слайд 3

Необхідність проведення пенсійної реформи Демографічна ситуація Загальносвітові тенденції Економічна ситуація

Слайд 4

Співвідношення працівників та пенсіонерів в Україні У 2025 році один працюючий буде утримувати одного пенсіонера. За відсутності реформ розмір пенсії суттєво зменшиться.

Слайд 5

Вік виходу на пенсію у деяких країнах У більшості країн з 1989 р. пенсійний вік підвищено до 5 років.

Слайд 6

Співвідношення пенсіонерів до працездатного населення у деяких країнах Європи, % Україна має одне з найгірших у Європі співвідношень працюючих до пенсіонерів.

Слайд 7

Тривалість життя жінок після досягнення 55 років Українські жінки після досягнення 55 років живуть довше за всіх у Європі.

Слайд 8

Україна має найвище в світі співвідношення пенсійних виплат до ВВП Співвідношення пенсійних виплат до валового внутрішнього продукту у 2010 році, %

Слайд 9

Частка видатків Пенсійного фонду України у ВВП, % Видатки Пенсійного фонду України по відношенню до ВВП зростають

Слайд 10

В Україні, як і в усьому світі, продовжуються процеси старіння населення, при цьому пенсійний вік у нас – один із найнижчих у світі. Вже у 2025 році кожен працюючий буде утримувати одного пенсіонера. У 2009 році дефіцит бюджету Пенсійного фонду України складав 30 млрд. грн., у 2010 – 26,6 млрд. грн., у 2011 – за умови відсутності реформ – складе 20 млрд. грн. Реформа не має альтернативи

Слайд 11

Якщо нічого не змінювати, дефіцит пенсійної системи зростатиме, почнуться затримки з виплатами, що остаточно розбалансує солідарну пенсійну систему. Дефіцит Пенсійного фонду у 2010 році склав 26,6 млрд грн. або майже 14 % потреби у пенсійних виплатах Є два шляхи вирішення проблеми: або зменшувати розмір пенсії; або просити громадян працювати довше. Україна обрала другий варіант. Реформа не має альтернативи

Слайд 12

Особливості проведення пенсійної реформи в Україні Збереження гарантій. Умови нарахування та виплати пенсій для нинішніх пенсіонерів залишаються незмінними. Поступовість. Пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, буде збільшуватись упродовж 10 років - на 6 місяців кожного року, починаючи з 1 лютого 2011 року. Соціальна справедливість. Максимальний розмір пенсії обмежується 12 прожитковими мінімумами. Спеціальні пенсії, на період роботи пенсіонера, буде знижено до загального рівня. Пенсії держслужбовців буде зменшено з 90 до 80 відсотків від рівня його зарплати. Пенсійний вік для чоловіків-держслужбовців підвищено до 62 років. Нинішні спецпенсії буде заморожено.

Слайд 13

Особливості проведення пенсійної реформи в Україні Наявність компенсаторів: для покращення умов пенсійного забезпечення працівників бюджетної сфери (освіти, культури та охорони здоров’я) при виході на пенсію запроваджується одноразова допомога у розмірі 10 призначених пенсій; на період підвищення віку пенсія жінок буде збільшуватися на 2,5 % за кожний рік. За десять років розмір пенсії може зрости на 25 відсотків.

Слайд 14

Запровадження накопичувального рівня пенсійної системи Запровадження накопичувального рівня дозволить: забезпечити гідний рівень життя пенсіонерам, стимулюватиме сплату пенсійних внесків працюючими, створить потужне джерело внутрішніх інвестицій; підвищити зацікавленість кожної особи у легальній сплаті внесків та призведе до зниження рівня тінізації економіки; диверсифікувати джерела отримання особою доходів у старості і залучити додаткові довгострокові інвестиції в економіку держави; створити потужний стимул для розвитку вітчизняного фондового ринку.

Слайд 15

Очікувані результати реформи Гарантування стовідсоткової виплати пенсій зараз і в майбутньому. Встановлення соціально справедливої системи пенсійного забезпечення. Підвищення престижності роботи працівників бюджетної сфери. Стабілізація та покращення стану державних фінансів. Детінізація економіки. Забезпечення економічного зростання та добробуту українців.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка