X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Застосування кластерного аналізу в обгрунтуванні ефективної сількогосподарської спеціалізації регіонів України

Завантажити презентацію

Застосування кластерного аналізу в обгрунтуванні ефективної сількогосподарської спеціалізації регіонів України

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Застосування кластерного аналізу в обгрунтуванні ефективної сількогосподарської спеціалізації регіонів України

Слайд 2

Кластерний аналіз — це багатовимірна статистична процедура, яка виконує збір даних, що містять інформацію про вибірку об'єктів і потім упорядковує об'єкти в порівняно однорідні групи — кластери. Інвестиційно-привабливу карта України. Карту придатності територій України для вирощування екологічно чистої продукції.

Слайд 3

ДОСЛІДЖЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНО-ПРИВАБЛИВИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ ДЛЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА Важливою передумовою формування сприятливого інвестиційного клімату є інвестиційна привабливість регіону. Проведений нами порівняльний аналіз інвестиційного клімату окремих областей України, що зумовлено існуванням істотних відмінностей в економічному та соціальному розвитку регіонів, свідчить про різну інвестиційну привабливість регіонів, зокрема для іноземного інвестора.

Слайд 4

Визначення привабливості регіонів України для інвестицій у сільськогосподарське виробництво зумовлене рядом показників. Для дослідження обрали п’ять показників: 1) продуктивність праці сількогосподарських підприємств; 2) посівні площі; 3) товарна продукція аграрного сектора; 4) урожайність зернових; 5) інвестиції в основний капітал.

Слайд 5

Інвестиційно-приваблива карта України Найбільш привабливими є області Центральної, Південної та Східної України. Насамперед це пояснюється наявністю великих посівних площ та високою продуктивністю праці. Західна Україна є менш привабливою для інвестицій у сільське господарство, оскільки тут набагато менші посівні площі, а крім того, значну територію займають гори та рівнини, а також досить часто спостерігаються руйнівні паводки.

Слайд 6

ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИДАТНОСТІ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТОЙ ПРОДУКЦІЇ показники посівних площ, показники урожайності, продукцію сільського господарства за регіонами, наявність енергетичних потужностей. викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря, скидання забруднених зворотних вод у природні поверхневі водні об’єкти. 1. Карта грунтів України

Слайд 7

Області: Придатність територій для вирощування екологічно чистої продукції придатні території частково придатні території не придатні території

Слайд 8

Висновки: з метою забезпечення конкурентоспроможного сільськогосподарського виробництва та виходу сільського господарства з кризи першочергове значення має проблема інвестиційного забезпечення в аграрній сфері, тому актуальним в даному випадку є визначення інвестиційно-привабливих регіонів України за допомогою кластерного аналізу; головним стратегічним напрямком розвитку спеціалізації регіонів України має стати створення міні-ферм екологічної сільської продукції по всій Україні (з врахуванням кліматичних та екологічних умов).

Слайд 9

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка