X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Управління журналами аудиту

Завантажити презентацію

Управління журналами аудиту

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Управління журналами аудиту

Слайд 2

Зміст Журнали аудиту Перегляд журналів аудиту Управління журналами аудиту Архівація журналів

Слайд 3

Щоб відкрити вікно «Перегляд подій», натисніть кнопку Пуск, виберіть команду Панель управління, двічі клацніть значок Адміністрування, потім двічі клацніть значок «Перегляд подій».

Слайд 4

Утиліта перегляду подій дозволяє переглядати три журнала: Журнал додатків. Реєструє повідомлення про помилки, попередження або інформацію, які виникають при роботі різних додатків. Журнал безпеки. Містить записи про успішні або невдалі спроби виконання операцій, позначених політикою аудиту. Системний журнал. Реєструє повідомлення про помилки, попередження і дані, що видаються операційною системою Windows.

Слайд 5

Перегляд журналів аудиту Щоб переглянути вміст журналу, потрібно в лівій частині вікна «Перегляд подій», в дереві консолі, встановити покажчик мишки на один з журналів.

Слайд 6

У правій частині вікна з'явиться список подій з коротким описом кожної події. У лівому стовпчику зазначений тип повідомлення, далі дата і час реєстрації. Крім того вказано джерело, від якого надійшло повідомлення, категорія події, його ідентифікаційний номер, та інші дані.

Слайд 7

Щоб подивитися більш повну інформацію про будь-яку подію, клацніть правою кнопкою мишки по рядку з назвою події і з контекстного меню виберіть «Властивості». Також можна скористатися меню, вибравши в розділі «Дії» пункт «Властивості».

Слайд 8

Управління журналами аудиту Windows XP Professional дозволяє змінювати різні параметри журналів, прийняті за замовчуванням. Параметри кожного журналу можна налаштовувати окремо. Для зміни параметрів журналу, в лівій частині вікна «Перегляд подій», клацніть правою кнопкою мишки по назві журналу і в контекстному меню виберіть «Властивості».

Слайд 9

Вкладка «Загальні» містить інформацію про журнал: назва журналу, місце зберігання, розмір, дату створення, дату останньої зміни. У розділі «Розмір журналу» можна змінити максимальний розмір журналу, який може змінюватися від 64 Кбайт до 4 Гбайт (за замовчуванням 512 Кбайт).За допомогою перемикача можна визначити дію, яка виконуватиметься після досягнення максимального розміру журналу.

Слайд 10

При використанні мережевого підключення до журналу можна встановити прапорець «Підключення по повільної лінії», якщо читання журналу з іншого комп'ютера відбувається занадто повільно. На вкладці «Фільтр» можна встановити параметри виведення інформації на екран.

Слайд 11

Наприклад, щоб переглянути лише повідомлення про помилки, які не виводячи на екран інші повідомлення, встановіть прапорець «Помилки», і відключіть всі інші. Також можна вивести повідомлення, що надійшли тільки від певної програми або служби. Можна переглядати повідомлення за певний проміжок часу.

Слайд 12

Архівація журналів Щоб мати можливість переглядати вміст журналів за тривалий проміжок часу, рекомендується періодично архівувати поточні журнали. Утиліта «Перегляд подій» дозволяє виробляти архівацію журналів, очистку та перегляд архівних журналів.

Слайд 13

Для цього виберіть потрібний журнал і виконайте одну з дій меню «Дії»: Відкрити файл журналу. Завантажити для перегляду архівний журнал. Зберегти файл журналу як. Зберегти поточний журнал у файл (архів). Створити вигляд журналу. Зробити в поточному вікні копію журналу. Стерти всі події. Очистити поточний журнал.

Слайд 14

Отже, користуючись інформацією журналів подій, можна отримати відомості про неполадки апаратного і програмного забезпечення, а також спостерігати за подіями безпеки Windows

Слайд 15

Слайд 16

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка