X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Функції управління підприємством: аналіз, планування, організація, мотивація, контроль.

Завантажити презентацію

Функції управління підприємством: аналіз, планування, організація, мотивація, контроль.

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Функції управління підприємством: аналіз, планування, організація, мотивація, контроль.

Слайд 2

Функції управління підприємством — це об’єктивно обумовлені  загальні напрями або сфери діяльності, сукупність яких забеспечує ефективне кооперування спільної праці. Аналіз - засіб пізнання предметів і явищ навколишнього середовища, заснований на розчленовуванні цілого на складові частини і вивчення їх у всьому різноманітті зв'язків і залежностей. Центральна функція аналізу - пошук резервів підвищення ефективності виробництва на основі вивчення передового досвіду і досягнень науки і практики.

Слайд 3

Планування — це визначення шляхів досягнення цілей компанії, послідовність дій та кількісний вираз основних показників роботи. Основні принципи планування: Неперервність; Економічність ; Техніко-економічне та соціально-економічне обґрунтування планових показників ; Простота та ясність .

Слайд 4

Організувати - означає створити деяку структуру. Організація - це процес створення структури підприємства, яка дає можливість людям ефективно працювати разом для досягнення його цілей.

Слайд 5

Функція організації включає в себе: формування технологічної основи виробництва; формування виробничої структури компанії; організація злагодженої роботи у підрозділах; створення офісів компанії; формування корпоративної культури; забеспечення виконання планів.

Слайд 6

Основна загальна мета організації - чітко виражена причина її існування - позначається як його місія. Формулювання місії організації повинне містити: 1. Якою підприємницькою діяльністю займається фірма? 2. Зовнішнє середовище по відношенню до фірми, яка визначає робочі принципи фірми. 3. Якого типу робочий клімат існує всередині фірми? Якого типу людей приваблює цей клімат?

Слайд 7

Цілі повинні володіти рядом характеристик: Цілі повинні бути конкретними і вимірними. Цілі звичайно встановлюються на тривалі або короткі тимчасові проміжки. Мета повинна бути досяжною, - щоб служити підвищенню ефективності організації. Щоб бути ефективними, множинні цілі організації повинні бути взаємно підтримуючими - тобто дії і рішення, необхідні для досягнення однієї мети, не повинні заважати досягненню інших цілей.

Слайд 8

Мотивація - це процес спонукання себе й інших до діяльності для досягнення особистих цілей або цілей організації. Найбільш ефективна мотивація досягається, коли люди вірять, що їх зусилля обов'язково дозволяти їм досягнути мети і приведуть до отримання особливо цінної винагороди. Мотивація слабшає, якщо імовірність успіху або цінність винагороди оцінюється людьми невисоко.

Слайд 9

Результативність праці працівника залежить від прикладених ним зусиль, його характерних особливостей і можливостей, а також оцінки ним своєї ролі. Обсяг витрачених зусиль залежить від оцінки працівником цінності винагороди і впевненості в тому, що воно буде отримане.

Слайд 10

Контроль - це процес, що забезпечує досягнення цілей організації. Він необхідний для виявлення і вирішення виникаючих проблем раніше, ніж вони стануть дуже серйозними, і може також використовуватися для стимулювання успішної діяльності. Процес контролю складається з установки стандартів, зміни фактичне досягнутих результатів і проведення коректувань в тому випадку, якщо досягнуті результати істотно відрізняються від встановлених стандартів.

Слайд 11

Характеристики ефективного контролю. Контроль є ефективним, якщо він має стратегічний характер, націлений на досягнення конкретних результатів, своєчасний, гнучкий, простий і економічний. Контроль на міжнародному масштабі є особливо важкою справою через великого числа різних областей діяльності і комунікаційних бар'єрів. Результативність контролю можна поліпшити, якщо періодично проводити зустрічі відповідальних керівників в штаб-квартирі організації і за кордоном.

Слайд 12

Керування людьми, здійснюване менеджером, ґрунтується на ряді принципів: підтримка в підлеглих почуття самоповаги; увага проблемам, а не особистостям; активне використання методів підкріплення позитивних реакцій на бажані дії чи негативних — на небажані; висування ясних вимог, підтримка постійного контакту з людьми, міцних зворотних зв'язків.

Слайд 13

Ґрунтуючись на цих принципах, менеджер повинний домагатися від підлеглих бажаних результатів: наводити на думки тих, хто бідує лише в підказці; давати поради тим, хто має потребу в тому; наказувати, наполегливо вимагати виконання від тих, хто нехтує порадами, вказівками, рекомендаціями; звільняти, якщо немає іншого засобу змусити людей підкорятися, і заохочувати за сумлінне виконання усіх вказівок керівника.

Слайд 14

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка