X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Товар.Собівартість.Ціна

Завантажити презентацію

Товар.Собівартість.Ціна

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Товар.Собівартість.Ціна. Оптова та роздрібна торгівля. Біржа,асортимент.

Слайд 2

Товар — це продукт праці або певне благо, що здатні задовольняти певні потреби людини і призначені для обміну (купівлі та продажу). Він має дві властивості: здатність задовольняти певну потребу людини; придатність для обміну на інші товари.

Слайд 3

Ціна - це грошова сума, яку одержують за конкретний товар. Ціна - це грошове вираження вартості. Як грошове вираження вартості ціна не обов'язково повинна збігатися з вартістю. Вона може бути вищою або нижчою від вартості. Ціна - сума грошей, що сплачується за одиницю товару, еквівалент обміну товару на гроші. Ціна - могутній чинник рівня життя населення, що впливає на ринок праці, об'єм і структуру споживання, рівень реальних прибутків різних соціальних груп. Ціна - це знаряддя конкурентної боротьби.

Слайд 4

Собівартість продукції – це грошова форма витрат на підготовку її виробництва, виготовлення і збут. Відображаючи рівень витрат на виробництво, собівартість комплексно характеризує ступінь використання усіх ресурсів підприємства, а значить, і рівень техніки, технології та організації виробництва. Собівартість продукції має тісний зв'язок з її ціною. Це проявляється в тому, що собівартість слугує базою ціни товару і її нижньою межею для виробника.

Слайд 5

Оптова торгівля є важливою ланкою, що забезпечує необхідну інтенсивність і прискорення процесу товарного руху в умовах ринкових відносин. Вона організовує рух товарів каналами розподілу, сприяє синхронізації виробництва і споживання товарів.

Слайд 6

Оптова діяльність може здійснюватись у трьох основних організаційних формах: 1) через оптові підрозділи фірм-виробників (при використанні прямих каналів збуту); 2) через незалежних оптових посередників; 3) через залежних оптових посередників.

Слайд 7

Роздрібна торгівля — діяльність суб'єктів товарного ринку з продажу товарів і надання додаткових послуг безпосередньо населенню. Роздрібна торгівля — сфера підприємницької діяльності, пов'язана з продажем товарів та послуг кінцевим споживачам для особистого використання. Це остання ланка каналів збуту.

Слайд 8

Б іржа - юридична особа, що забезпечує регулярне функціонування організованого ринку товарів, валют, цінних паперів і похідних фінансових інструментів.

Слайд 9

Асортимент - склад однорідної продукції по видах, сортах і марках. Розрізняють асортимент послуг, асортимент продукції і торговельний асортимент : асортимент послуг - набір послуг, пропонованих споживачам. По мірі деталізації асортимент послуг підрозділяється на три основні види: груповий, видовий і внутрішньовидовий. асортимент продукції - склад, співвідношення окремих видів виробів в продукції підприємства, галузі, групі товарів з урахуванням їх якості і сортності.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка