X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ПРОГНОЗНІ БАЛАНСИ ПОПИТУ І ПРОПОЗИЦІЇ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

Завантажити презентацію

ПРОГНОЗНІ БАЛАНСИ ПОПИТУ І ПРОПОЗИЦІЇ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ПРОГНОЗНІ БАЛАНСИ ПОПИТУ І ПРОПОЗИЦІЇ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР Катерина Прокопенко консультант FAO Investment Centre Division FAO Investment Centre

Слайд 2

Мета побудови прогнозного балансу Моделювання ситуації на ринках основних видів зернових культур на наступний маркетинговий рік (з 1 липня поточного року по 30 червня наступного року для більшості зернових культур) FAO Investment Centre

Слайд 3

Державні установи, що займаються складанням продовольчих балансів: Міністерство аграрної політики України Міністерство економіки України Державний комітет статистики України Інші державні установи, що займаються розрахунком окремих показників балансів Український гідрометеорологічний центр Міністерства з надзвичайних ситуацій України (прогнозні показники) Державна митна служба України (фактичні дані щодо зовнішньої торгівлі) FAO Investment Centre

Слайд 4

Міжвідомча комісія з підготовки прогнозних балансів попиту і пропозиції зернових культур Запропонований склад: Міністерство аграрної політики України Міністерство економіки України Державний комітет статистики України Український гідрометеорологічний центр Міністерства з надзвичайних ситуацій України Державна митна служба України Представники профільних асоціацій (за згодою) Координацію роботи пропонується покласти на Міністерство аграрної політики України FAO Investment Centre

Слайд 5

Більш ніж 15 різних інформаційних джерел повинні використовуватись при складанні прогнозного балансу та його оновленні. Деякі з показників є дублюючими. Методика дозволяє створити єдиний зерновий баланс і узгодити використання різних інформаційних джерел. FAO Investment Centre

Слайд 6

Баланси складаються у натуральному виразі для наступних культур: зернові та зернобобові – всього пшениця жито гречка просо ячмінь кукурудза овес горох. FAO Investment Centre

Слайд 7

Загальна схема складання балансу ПОПИТ = ПРОПОЗИЦІЇ ПРОПОЗИЦІЯ = ЗАПАСИ НА ПОЧАТОК ПЕРІОДУ + ВИРОБНИЦТВО + ІМПОРТ ПОПИТ = ВНУТРІШНЄ ВИКОРИСТАННЯ (фонд споживання населенням + насіння + корми худобі та птиці + переробка на нехарчові цілі + втрати + інше споживання) + ЕКСПОРТ + ЗАПАСИ НА КІНЕЦЬ ПЕРІОДУ FAO Investment Centre

Слайд 8

Коефіцієнти перерахунку хлібних продуктів FAO Investment Centre

Слайд 9

Фонд споживання зерна і продуктів його переробки особисте споживання продукції населенням у будь-якому вигляді. Включає початкові запаси, обсяги виробництва продукції , її імпорту. Розрахунок окремих статей балансу Виробниче споживання Насіння Корми FAO Investment Centre

Слайд 10

продукція, яка використовується для виробництва спирту, солоду, тощо. Розрахунок окремих статей балансу Промислова переробка продукції Втрати продукції втрати при збиранні урожаю не враховуються, оскільки обліку підлягає лише отриманий урожай. враховуються втрати, пов’язані з убутком маси зерна від зменшення вологості, зниження смітної домішки на всіх стадіях. FAO Investment Centre

Слайд 11

Визначається до початку маркетингового року як різниця між прогнозованою наявністю в країні зерна та потребами внутрішнього ринку за виключенням перехідних запасів. Протягом маркетингового року він уточнюється щомісячно з урахуванням фактичних обсягів зерна, відвантажених на експорт за даними митної статистики. Розрахунок окремих статей балансу Експорт Імпорт Розраховуються як обсяг продукції, який повинен бути ввезений в країну для покриття дефіциту внутрішнього ринку (у разі його наявності). Протягом маркетингового року він уточнюється щомісячно з урахуванням фактичних обсягів імпорту зерна. FAO Investment Centre

Слайд 12

Прогнозна площа збирання Х прогнозна урожайність Протягом маркетингового року показник уточнюється Розрахунок окремих статей балансу Виробництво FAO Investment Centre

Слайд 13

Визначаються на початок і на кінець періоду, де позиція на початок періоду відноситься до ресурсної складової балансу, а на кінець періоду – до витратної. Запаси на початок періоду визначаються як різниця між наявними запасами та очікуваними до початку прогнозованого маркетингового року внутрішнім споживанням і експортом. Запаси на кінець періоду дорівнюють різниці між пропозицією зернових ресурсів та очікуваним внутрішнім споживанням та експортом прогнозованого маркетингового року. Розрахунок окремих статей балансу Запаси продукції FAO Investment Centre

Слайд 14

Дякую за увагу! Thank you for attention! E-mail: k_prokopenko@ukr.net FAO Investment Centre

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка