X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Поведінкові аспекти біржової торгівлі

Завантажити презентацію

Поведінкові аспекти біржової торгівлі

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Поведінкові аспекти біржової торгівлі

Слайд 2

Неважливо скільки акція повинна коштувати на Вашу думку (внутрішня або справедлива вартість), важливо скільки за неї будуть готові заплатити інші торговці в майбутньому.

Слайд 3

Кейнс Дж.М. Люди приділяють багато уваги тому, що вони називають впевненістю. Відділення управлінських функцій від власності на капітал. На умовну оцінку, яка формується в результаті масової психології великої кількості індивідів, здійснюють значний вплив коливання (зміна) думок, які обумовленні факторами, які не мають насправді великого значення для очікуваних доходів. Кваліфікованих інвесторів цікавить не реальна вартість активу, а те як ринок буде оцінювати його під впливом масової психології через певний час. Це змагання в кмітливості - в тому, щоб передбачити наперед, на чому буде базуватись умовна оцінка натовпу. Гра в музичні стільні. Газетний конкурс краси Кваліфікованим інвесторам: ринки можуть залишатись ірраціональними довше, ніж Ви залишатись платоспроможним.

Слайд 4

Сучасна інвестиційна теорія Раціональність поведінки інвесторів на ринку: індивіди здатні повністю опрацьовувати отриману інформацію з врахуванням теорії імовірності Теорія очікуваної корисності Лінійний характер ринку

Слайд 5

Парадокс Аллє

Слайд 6

Ви пішли в кіно. У вас 100 грн.: 50 грн. білет та 50 грн. попкорн. Біля кінотеатру Ви виявили, що загубили 50 грн. Ваші Дії? Ви придбали білет завчасно і маєте 50 грн. на попкорн. Біля кінотеатру Ви виявили, що забули білет дома, та у Вас є лише 50 грн.. Ваші Дії?

Слайд 7

Поведінкові фінанси – це галузь науки, що вивчає вплив соціальних, когнітивних та емоційних факторів на прийняття економічних рішень окремими індивідами в умовах невизначеності та наслідки їх впливу на ринкові зміни.

Слайд 8

Теорія перспектив Д. Канеман та А. Тверскі Теорія перспектив: аналіз прийняття рішень в умовах невизначеності Прийняття рішення в умовах невизначеності буде залежати від вихідної точки, іншими словами, люди будуть по різному реагувати на однакові ситуації в залежності від ситуації. (Аналогія з перцептивною адаптацією)

Слайд 9

Приклад

Слайд 10

Функція цінності Страдання від втрат в 2,5 рази сильніші, ніж радість від виграшу. Відраза до втрат. Асиметрична реакція на зміну добробуту

Слайд 11

Поведінкові фінанси Надмірна впевненість (90 %) Здатність людей робити висновки виходячи із фактів (30 інженерів та 70 юристів) – маючи багато непотрібних по суті даних, люди нехтують важливою інформацією. Психологія натовпу – епізодичні спалахи масової істерії (тюльпаноманія) Інформаційний каскад – інвестор приймає рішення, спостерігаючи за діями великої кількості інших учасників ринку та емітує їх.

Слайд 12

Особливості процесу прийняття рішення людиною в умовах невизначеності ефект визначеності ефект оформленості ефект ізоляції ефект неприйняття втрат ефект компетентності ефект інформаційного каскаду ефект капкану ефект консерватизму ефект ілюзії контролю Схильність ігнорувати події, що суперечать сформованому погляду на конкретний ринковий об'єкт Схильності сприймати ситуацію через призму власних очікувань і бажань та інші

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка