X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Інфраструктура аграрного ринку

Завантажити презентацію

Інфраструктура аграрного ринку

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

інфраструктура аграрного ринку

Слайд 2

Кому слід обирати дану дисципліну? ТИМ, ХТО ОБИРАЄ ПРОФЕСІЮ ЕКОНОМІСТА В АГРОПРОМИСЛОВИХ ФОРМУВАННЯХ; ТИХ, ХТО БАЖАЄ В МАЙБУТНЬОМУ ЗДІЙСНЮВАТИ ТОРГІВЕЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ АГРАРНИМИ ТОВАРАМИ; ТИМ, ХТО БАЖАЄ БУТИ КОМПЕТЕНТНИМ В УЧАСТІ В БІРЖОВИХ ТОРГАХ, ОРГАНІЗАЦІЇ ВИСТАВКОВОЇ І ЯРМАРКОВОХ ДІЯЛЬНОСТІ. На які питання Ви отримаєте відповіді при вивченні даної дисципліни? Які особливості функціонування аграрного ринку? Яка роль інфраструктури аграрного ринку? В чому полягає суть і цілі державного регулювання інфраструктури аграрного ринку? Які тенденції розвитку аграрного ринку та його інфраструктури в Україні та в світі?

Слайд 3

Мета дисципліни – освоєння студентами принципів організації і механізму функціонування складових елементів інфраструктури аграрного ринку (біржі, агроторгові доми, оптова і роздрібна торгівля, інформаційне забезпечення учасників аграрного ринку, виставкова і ярмаркова діяльність тощо), їх взаємозв’язки, державне регулювання, вплив на розвиток сільського господарства і аграрного ринку.

Слайд 4

Зміст дисципліни Тема 1. Аграрний ринок та його функціонування Тема 2. Сутність, складові і значення інфраструктури аграрного ринку Тема 3. Ефективність інфраструктури аграрного ринку Тема 4. Державна політика розвитку інфраструктури аграрного ринку Тема 5. Аграрні товарні біржі Тема 6. Оптова і роздрібна торгівля в системі інфраструктури аграрного ринку Тема 7. Агроторгові доми і сільськогосподарські маркетингові (збутові) кооперативи Тема 8. Аукціони, ярмарки і виставки як елементи інфраструктури аграрного ринку Тема 9. Інфраструктура транспортування і зберігання сільськогосподарської продукції Тема 10. Інформаційне забезпечення і консультаційна діяльність в інфраструктурі аграрного ринку Дисципліна пов’язана з такими дисциплінами підготовки бакалаврів: “Економіка та організація АПК”, “Маркетинг”, “Аграрна політика”.

Слайд 5

ПРАКТИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ Набуті під час вивчення дисципліни знання і уміння є необхідними для здійснення торгівельної діяльності на внутрішньому та міжнародному ринках аграрних товарів, участі у біржових торгах, організації виставкової і ярмаркової діяльності, управління торговими домами і сільськогосподарськими збутовими кооперативами, здійснення транспортно-експедиційної діяльності, а також при роботі в органах державної влади, які виконують регуляторні функції.

Слайд 6

Після опанування даної дисципліни студент повинен знати суть аграрного ринку і його функціонування, поняття і види інфраструктури ринку, значення інфраструктури аграрного ринку, суть і цілі державного регулювання інфраструктури ринку, функціонування біржової торгівлі аграрною продукцією, особливості і порядок створення агроторгових домів, види і функції оптової і роздрібної торгівлі аграрною продукцією, правила торгівлі на міських продовольчих ринках, відмінності між виставками і ярмарками, порядок організації і проведення аукціону, функціонування інфраструктури транспортування і зберігання сільськогосподарської продукції, форми інформаційно-консультативного забезпечення учасників аграрного ринку в Україні та інших країнах, тенденції розвитку аграрного ринку та його інфраструктури.

Слайд 7

Після опанування даного курсу студент повинен уміти оцінювати рівень ефективності інфраструктури аграрного ринку, проводити аналіз зміни цін на ринках, здійснювати торгівлю на біржі (на умовах спот, форвард і ф’ючерс), хеджувати цінові ризики через торгівлю ф’ючерсами, формувати цілі участі підприємства у виставці і ярмарку та оцінювати ефективність цих заходів, розрізняти види консультування і інформаційно-консультативної діяльності на аграрному ринку, оцінювати ефективність державного регулювання розвитку аграрного ринку.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка