X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Глобалізація економіки"

Завантажити презентацію

"Глобалізація економіки"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Глобалізація економіки Роботу виконала Учениця ll-П курсу Скоробагатько Анастасія Рокитнянський районний ліцей Рокитнянської районної ради Київської області

Слайд 2

Глобалізація – це сукупність економічних, соціальних, технологічних, політичних і культурних явищ та процесів, спричинених змінами у світовому виробництві, споживанні й торгівлі.

Слайд 3

Глобалізація торкається майже всіх сфер людської діяльності. Глобалізаційні процеси охопили політичну й економічну сфери, а також і соціально-культурне життя людства.

Слайд 4

Причини формування глобалізаційних процесів: • процес інтернаціоналізації; • науково-технічний прогрес; • загострення проблем, що є загальними для всіх людей і країн світу та важливими з погляду збереження та розвитку людської цивілізації.

Слайд 5

Глобалізація економіки - це багатогранні процеси, що відбуваються у світовому господарстві.

Слайд 6

Глобалізація на рівні окремої країни характеризується ступенем взаємозв’язку її економіки зі світовою економікою в цілому.

Слайд 7

Існують декілька головних показників, що визначають ступінь інтегрованості економік різних держав у глобальну економіку: • співвідношення зовнішньоторговельного обігу і ВВП; • прямі іноземні інвестиції, які спрямовуються в економіку країни і з країни, та портфельні інвестиції; • потік платежів в країну та з країни, що пов’язані з переданням технології.

Слайд 8

Глобалізація на світовому рівні визначається економічними взаємозв’язками між країнами, що відбиваються на зустрічних потоках товарів, послуг, капіталу й ноу-хау, що постійно зростають.

Слайд 9

У сучасному світі глобалізація справляє домінуючий вплив на розвиток будь-якої держави.

Слайд 10

Глобалізація поширення нових інформаційних технологій та пов’заних з ними переваг; перехід на ресурсозаощаджувальні технології; посилення уваги до важливих проблем людства. посилення нерівномірності розвитку країн світу; нав’язування сильними країнами своєї волі, нераціональної структури господарства, політичної та економічної незалежності.

Слайд 11

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка