X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Економіка Канади"

Завантажити презентацію

"Економіка Канади"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Економіка канади Підготували учениці 10-б класу Стоколюк Вікторія та Гурова Євгенія

Слайд 2

економіка У Канаді є розвинена ринкова економіка . Канада — член Організації економічної співпраці і розвитку(ОЕСР) і Великої Вісімки (G8). Економіка країни зростає швидкими темпами та з низьким рівнем безробіття і великими урядовими надлишками в федеральному бюджеті. 

Слайд 3

Канада — високорозвинена індустріально-аграрна країна.  Основні галузі промисловості: гірничодобувна та переробна, харчова, деревообробна, паперова, транспортного обладнання, хімічна, рибна, нафтова і газова. Транспорт — залізничний, автомобільний, річковий, озерний, морський, повітряний.  Головні порти: Ванкувер, Сет-Іль, Порт-Карт, Тандер-Бей, Монреаль. У економіці Канади виділяються сектори добувної промисловості й сільського господарства обробної промисловості, будівництва та сфера обслуговування.

Слайд 4

Канада — одна з небагатьох країн-експортерів енергоносіїв у світі: великі поклади природного газу знаходяться на східному узбережжі, а нафти — в Альберті. Є і великі поклади нафтових пісків Атабаски — друге після Саудівської Аравії родовище нафти у світі. У Квебеці,Британській Колумбії, Ньюфаундленді і Лабрадорі,  Онтаріо і Манітобі гідроелектроенергія найпоширеніша і найдешевша.

Слайд 5

Канада — одна з найбільших у світі виробників сільськогосподарської продукції. Канадські прерії, розбудовані значною мірою завдяки раннім хвилям української еміграції, є одними з найбільших постачальників пшениці й інших зернових культур. 

Слайд 6

Канада, найбільший виробник цинку й урану, також має великі родовища інших природних ресурсів, як от:золото, нікель, алюміній, свинець. 

Слайд 7

Є в країні і високорозвинена переробна промисловість у південному Онтаріо і Квебеку; тут же і знаходяться автобудівні заводи, філіали багатьох американських і японських автомобільних компаній, що є ключовими в економіці цих провінцій.

Слайд 8

Економіка Канади глибоко інтегрована в світову економіку та до певної міри надзвичайно залежна від міжнародної торгівлі, особливо зі своїм найбільшим торговельним партнером, Сполученими Штатами Америки.  У 1989 р. Канада уклала Канадсько-американську угоду безмитної торгівлі (FTA), а в 1994 р. — Північноамериканський договір про вільну торгівлю (NAFTA), який включав ще й Мексику. З середини 1990-х років уряд країни демонструє позитивний баланс федерального бюджету і послідовно сплачує державну заборгованість.

Слайд 9

Співвідношення канадського долара (CAD) до американського (USD) зараз є найвищим за останні десять років.

Слайд 10

Bank of CANADA

Слайд 11

Канадська готівка

Слайд 12

Слайд 13

Слайд 14

Слайд 15

Слайд 16

Слайд 17

Дякуємо за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка