X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Економіка і організація агропромислового комплексу

Завантажити презентацію

Економіка і організація агропромислового комплексу

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ЕКОНОМІКА І ОРГАНІЗАЦІЯ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ

Слайд 2

Кому слід обирати дану дисципліну? ТИМ, ХТО ОБИРАЄ ПРОФЕСІЮ ЕКОНОМІСТА В АГРОПРОМИСЛОВИХ ФОРМУВАННЯХ; ТИМ, ХТО ХОЧЕ ЗНАТИ, ЯКІ ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ АГРОПРОМИСЛОВИХ ФОРМУВАНЬ; ТИМ, ХТО ХОЧЕ БУТИ КОМПЕТЕНТНИМ В ПИТАННЯХ ІНТЕГРАЦІЇ В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ; ТИМ, ХТО ХОЧЕ В МАЙБУТНЬОМУ ПРАЦЮВАТИ В СФЕРІ АГРОБІЗНЕСУ. На які питання Ви отримаєте відповіді при вивченні даної дисципліни? - Формування АПК – об'єктивний процес поглиблення суспільного поділу праці. - АПК – логічне завершення процесу агропромислової інтеграції. - Яка роль першої, другої та третьої сфер АПК у створенні кінцевого продукту сільськогосподарського виробництва? - Яка роль виробничої та соціальної інфраструктури АПК? - Які основи їх функціонування агропромислових формувань? - Яка роль продуктових підкомплексів як основи організації агропромислових формувань?

Слайд 3

Мета дисципліни – опанування студентами знаннями особливостей і специфіки становлення і розвитку агропромислового комплексу та здійснення агропромислової інтеграції в сучасних умовах. В практичному розумінні студент має оволодіти навичками щодо організації агропромислового виробництва, створення агропромислових формувань та продуктових підкомплексів.

Слайд 4

Завданням дисципліни є надання студентам можливості оволодіти знаннями і навиками з: розроблення заходів і рекомендацій щодо агропромислової інтеграції, аналізу та узагальнення досвіду міжгалузевих зв’язків і функціонування агропромислових формувань різного виробничого спрямування; обґрунтування пропозицій пропорціонального і збалансованого розвитку АПК з урахуванням специфіки функціонування всіх його галузей і сфер; удосконалення управління і планування, форм і методів стимулювання з максимальною орієнтацією виробництва на високі кінцеві результати.

Слайд 5

Зміст дисципліни Тема 1. Формування АПК – об'єктивний процес поглиблення суспільного поділу праці Тема 2. АПК – логічне завершення процесу агропромислової інтеграції Тема 3. Перша сфера та її роль у розвитку АПК Тема 4. Друга сфера – головна ланка агропромислового комплексу Тема 5. Третя сфера та її роль у створенні кінцевого продукту АПК Тема 6. Виробнича інфраструктура АПК та її галузевий склад Тема 7. Соціальна інфраструктура АПК Тема 8. Агропромислові формування та основи їх функціонування Тема 9. Продуктові підкомплекси як основа організації агропромислових формувань Тема 10. Економічний механізм АПК.

Слайд 6

ПРАКТИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ Набуті теоретичні знання і практичні навички студент може реалізувати при влаштуванні на роботу в аграрних і переробних підприємствах, агропромислових формуваннях, управлінських структурах у сфері агропромислового виробництва.

Слайд 7

У процесі реформування аграрного сектору національної економіки чимала роль відводиться поглибленню на ринкових засадах відносин між промисловістю та сільським господарством. Від того, наскільки ці відносини будуватимуться на взаємовигідній, паритетній основі, залежатиме не лише ефективність агропромислового виробництва, а й результативність економічних перетворень взагалі. Саме цим зумовлюється необхідність вивчення такої дисципліни, як «Економіка та організація агропромислового комплексу».

Слайд 8

Після вивчення даної дисципліни студент оволодіє компетенціями аналітичного, прогнозного, оперативного, інноваційного і регулятивного характеру, які сформують науково-практичну базу для оцінки ступеня розвитку та ефективності агропромислового виробництва.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка