X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ КОНСЕРВАНТІВ ТА ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН В ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ

Завантажити презентацію

ВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ КОНСЕРВАНТІВ ТА ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН В ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ КОНСЕРВАНТІВ ТА ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН В ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ Гетьманська Юлія, 11 клас Науковий керівник: Донець І.М.

Слайд 2

Мета роботи Проведення якісного хімічного аналізу складу соків та їх можливих замінників Визначення впливу шкідливих компонентів на функції органів людини Виявлення фальсифікації складу досліджуваних продуктів

Слайд 3

Актуальність Стан здоров'я сучасних дітей ,за свідченнями медиків, погіршується з кожним роком. Найголовніша причина – це фактор харчування. Їжа є не тільки джерелом необхідних організму харчових енергетичних та біологічно активних речовин, але поряд с цим є і джерелом різних ксенобіотиків.

Слайд 4

Предмет дослідження Є використання штучно синтезованих шкідливих добавок в продуктах харчування, масова фальсифікація складу соків.

Слайд 5

Об'єкт дослідження

Слайд 6

Наукова новизна роботи

Слайд 7

Розрахунки: Із 330 г гранату – 115 мл соку Із Х г – 1000 мл Х = 2869,5г = 2,87кг

Слайд 8

з пакету з пакету натуральний сік Дегустування соків

Слайд 9

Харчові добавки Е100 - Е182 - фарбники; Е200 і далі - консерванти; Е300 і далі - антиокислювачі (антиоксиданти); Е400 і далі - стабілізатори консистенції; Е450 і далі, Е1000 - емульгатори; Е500 і далі - регулювальники кислотності, розпушувачі; Е600 і далі - підсилювачі смаку і аромату; Е700 - Е800 - запасні індекси для іншої можливої інформації; Е900 і далі - глазуруючі агенти, улучшителі хліба.

Слайд 10

Приготування фільтрату

Слайд 11

Глюкоза (С6Н12О6 )

Слайд 12

Визначення глюкози:

Слайд 13

Визначення глюкози: а) якісна реакція на багатоатомні спирти: Cu(OH)2 + 2C6H12O6 → Cu(C6H11O6)2 + 2H2O б) якісна реакція на альдегідну групу: Купрум(ІІ) глюконат CH2OH – (CHOH)4 – C + 2Cu(OH)2 → → CH2OH – (CHOH)4 – C + Cu2O↓ + 2H2O = O – H to = O – ОH Глюкоза Глюконова кислота to

Слайд 14

Наявність глюкози та сахарози в соках Назва глюкоза сахароза Натуральний сік + - «Rich» - + «JAFFA» - + «Sandora» - + «4U» - + «Мрія» - + «Inter-pak» - + «Квант» - +

Слайд 15

Залізо (Fe3+ та Fe2+) Ферум - життєво важливий хімічний елемент для всіх організмів. Він входить до складу гемоглобіну. Головна функція гемоглобіну полягає в транспорті кисню. – = – – – – – – – – – H3C H3C CH3 CH3 = O CO2CH –

Слайд 16

Визначення катіонів Fe3+ та Fe2+ Червона кров'яна сіль K3 [Fe(CN)6] (гексаціаноферат(ІІІ) калію) 3FeSO4+2K3[Fe(CN)6]→ → Fe3[Fe(CN)6]2↓+3K2SO4 Жовта кров'яна сіль K4 [Fe(CN)6] (гексаціаноферат(ІІ) калію)

Слайд 17

Якісна реакція на катіони Fe3+ Реакція з роданідом калію: FeCl3 + 3KSCN → → 3KCl + Fe(SCN)3 Утворюється розчин кроваво-червоного кольору.

Слайд 18

Наявність заліза в соках Назва Fe3+ Fe2+ Натуральний сік + + «Rich» - - «JAFFA» - - «Sandora» + + «4U» - - «Мрія» - - «Inter-pak» - - «Квант» + +

Слайд 19

Лимонна кислота Е330 (С6Н8О7 )

Слайд 20

Визначення кислот: а) дії кислот на карбонати та гідрогенкарбонати: C6H8O7 + 3NaHCO3 → → C6H5O7Na3 + 3CO2↑ + +3H2O б) якісна реакція на вуглекислий газ: CO2 + Ca(OH)2 → CaCO3 + H2O

Слайд 21

Сорбінова кислота Е200 (С6Н8О2)

Слайд 22

Визначення сорбінової кислоти прискореним методом: Склад індикаторного порошку: 100 г цукрової пудри   0,5 г натрій карбонату  0,001 г мідного купоросу  Ретельно перемішали впродовж 5-10 хвилин.

Слайд 23

Концентрація сорбінової кислоти Колір розчину Вмістсорбіновоїкислоти мг/л Слабо-рожевий 1 Світло-рожевий 2 Рожевий 3 Червоний 5 Інтенсивно червоний Більше 10

Слайд 24

Бензоат Натрію Е211 (С6Н5СООNa)

Слайд 25

В лабораторії Сумського Національного Аграрного Університету

Слайд 26

Дебати

Слайд 27

Консерванти Зробимо життя ЯСКРАВИМ Скажемо разом ТАК «НАТУРАЛЬНОМУ» Вживайте натуральне, без консервантів! Подбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Основи Безпеки Життєдіяльності (ОБЖ)