X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Зображення на українських банкнотах

Завантажити презентацію

Зображення на українських банкнотах

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Слайд 3

Слайд 4

Слайд 5

Слайд 6

Слайд 7

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

Слайд 11

Слайд 12

Слайд 13

Володимир Святославич після довгих вагань Володимир Великий разом з оточенням зупинив свій вибір на православ'ї (християнстві) Володимир Святославич першим з київських князів став карбувати власні монети

Слайд 14

Київ Головний політичний, соціально-економічний, транспортний та науковий центр країни. Є окремою адміністративно-територіальною одиницєю — до складу Київської області адміністративно не входить. Місце знаходження центральних органів влади України, посольств іноземних держав, штаб-квартир більшості підприємств та громадських об'єднань, що працюють в Україні. Заснований у 5 столітті. Був столицею полян, Русі, Київського князівства, Української народної республіки, Української Держави та Української радянської соціалістичної республіки. На даний час є найбільшим містом країни і сьомим за чисельністю населення в Європі[4]. Станом на 1 червня 2011 року у Києві проживало 2 799 875 осіб[2]. Разом з передмістями утворює Київську агломерацію з сукупним населенням близько 4 мільйонів мешканців[5]. Один з найстаріших історичних центрів Східної Європи та християнства. Софійський собор та Києво-Печерська лавра внесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Слайд 15

Слайд 16

Ярослав Мудрий Був другим сином хрестителя Русі князя Володимира I Святославича з династії Рюриковичів від полоцької княжни Рогнеди Ярослав Мудрий розгромив біля Києва печенігів і нібито, за літописом, на місці перемоги над ними почав будувати у 1037 Софійський собор. Хоча останні дослідження Софії Київської спростували це твердження літопису

Слайд 17

Слайд 18

Богдан Хмельницький гетьман Війська Запорозького, полководець і державний діяч. Організатор повстання проти панування шляхти в Україні, яке переросло у Національно-визвольну війну українського народу проти Речі Посполитої. Засновник козацької держави на теренах Центральної України — Війська Запорозького, більш відомої як Гетьманщина

Слайд 19

Іллінська церква (Суботів) церква в селі Суботів Чигиринського району Черкаської області збудована у 1653 (за іншими даними — у 1656) році за наказом гетьмана Богдана Хмельницького як родова церква-усипальниця.

Слайд 20

Слайд 21

Іван Мазепа український державний і політичний діяч, гетьман Лівобережної України(1687—1704), гетьман Війська Запорозького обох берегів Дніпра

Слайд 22

Києво-Печерська лавра одна з найбільших православних святинь України, монастир Української православної церкви (Московського патріархату) зі статусом лаври. У музеях і фондах, розташованих на території Києво-Печерської лаври, можна побачити рукописи стародрукованих книг, колекцію тканин і вишивок. Особливий інтерес викликає колекція з дорогоцінних металів, стародавні гравюри і твори сучасних художників.

Слайд 23

Слайд 24

Франко Іван Якович український письменник, поет, вчений, публіцист, перекладач, громадський і політичний діяч. На честь Франка місто Станіслав було перейменовано в Івано-Франківськ.

Слайд 25

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької Будівництво театру розпочалось у червні в 1897 році за проектом архітектора Зигмунта Горголевського — автора багатьох монументальних споруд в Польщі і Німеччині. У сторіччя від дня народження Івана Франка (1956 р.) театрові присвоєно його ім'я.

Слайд 26

Слайд 27

Грушевський Михайло Сергійович професор історії, організатор української науки, політичний діяч і публіцист, голова Центральної Ради (1917—1918), академік, автор понад 2000 наукових праць.

Слайд 28

Українська Центральна Рада спочатку український представницький орган політичних, громадських, культурних та професійних організацій; згодом, після Всеукраїнського Національного Конгресу — революційний парламент України, який керував українським національним рухом. Період дії: 4 (17) березня 1917 — 28 квітня 1918.

Слайд 29

Слайд 30

Шевченко Тарас Григорович український поет, письменник, художник, графік, громадський діяч, філософ, політик, фольклорист, з точки зору багатьох українців — духовний батько сучасного українського народу, людина, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов'язаній з стародавньою православною козацькою культурою і звичаями України.

Слайд 31

Дніпро Дніпро з'єднував Київську Русь з іншими державами й народами Бандурист, бандурник, бандурщик - музикант який грає на бандурі. Сліпі бандуристи які жили та працювали в сільському середовищі в минулому називалися кобзарями. Мистецтво бандуристів складалося протягом довгого часу. Перша згадка про вживання терміну «бандурист» відноситься до польського літопису 1441 р.

Слайд 32

Слайд 33

Леся Українка справжнє ім'я: Лари са Петрі вна Ко сач-Кві тка; українська письменниця, перекладач, культурний діяч. Писала у найрізноманітніших жанрах: поезії, ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Також працювала в ділянці фольклористики (220 народних мелодій записано з її голосу) і брала активну участь в українському національному русі.

Слайд 34

Замок Любарта Луцький замок — верхній замок Луцька, один із двох (частково) збережених замків, пам'ятка архітектури та історії національного значення. Один з найбільших, найдавніших і найкраще збережених в Україні замків.

Слайд 35

Слайд 36

Сковорода Григорій Савич український просвітитель-гуманіст, філософ, поет, педагог. іменем філософа названо Інститут філософії НАН України.

Слайд 37

Національний університет «Києво-Могилянська академія» вищий навчальний заклад в Україні

Слайд 38

Проект «Майбутні великі Українці»

Слайд 39

Розумні люди - міць держави! Тож набирайтесь, діти, знань, Щоб Україна мала славу Країни здійснених бажань!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка