X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Розроблення елементів системи екологічного менеджменту в умовах ФОП Боднар С.Б. «Зіньківські ковбаси

Завантажити презентацію

Розроблення елементів системи екологічного менеджменту в умовах ФОП Боднар С.Б. «Зіньківські ковбаси

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Розроблення елементів системи екологічного менеджменту в умовах ФОП Боднар С.Б. «Зіньківські ковбаси» Доповідач: Песчанюк Олександр Олегович Науковий керівник: д.т.н., доц. Слива Юлія Володимирівна

Слайд 2

Слайд 3

Мета: на основі дослідження теоретичних засад та аналізу сучасного стану виробництва м’ясних та ковбасних виробів м’ясопереробного підприємство ФОП Боднар С.Б. «Зіньківські ковбаси» розробити елементи екологічного менеджменту згідно ДСТУ ISO 14001:2006. Об'єктом дослідження є можливість розробки системи екологічного менеджменту відповідно до вимог ДСТУ ISO 14001:2006 в умовах ФОП Боднар С.Б. «Зіньківські ковбаси». Предмет дослідження: сучасний стан виробництва м’ясних та ковбасних виробів на м’ясопереробному підприємстві ФОП Боднар С.Б. «Зіньківські ковбаси». Матеріали: ДСТУ ISO 14001:2006, технологія виробництва м’ясних та ковбасних виробів, звіти про стан виконання заходів з питань охорони навколишнього природного середовища за 2012 рік ФОП Боднар С.Б. «Зіньківські ковбаси».

Слайд 4

Методи дослідження: У магістерській роботі були використані такі загальнонаукові методи дослідження, як спостереження та узагальнення (для систематизації організаційно-економічних та екологічних показників діяльності підприємств), аналізу і синтезу (для виявлення пріоритетних чинників екологізації виробництва за ефективної системи екологічного менеджменту), метод історизму (для аналізу становлення сучасної системи організаційно-економічних механізмів та інститутів міжнародної системи екологічного менеджменту), статистичний, прогнозування (для визначення основних напрямів і шляхів удосконалення системи організації природоохоронної діяльності в сучасних умовах підприємства).

Слайд 5

Викиди підприємства: Викиди в повітря Скиди в воду Використання та забруднення ґрунту

Слайд 6

Викиди в повітря № Технологічний етап або стадія Джерело Характеристика екологічного аспекту, утворення скиду 1 Приготування продукції Виробничий цех Стічні води після миття устаткування та приміщень 2 Підготовка гарячої води для технологічних потреб та опалення приміщень Котельня Продувні води теплових мереж підприємства 3 Прибирання території Проммайданчик Ливневі стічні води 4 Використання води на побутові потреби персоналу Столова, душеві Побутові стічні води 5 Миття транспортних засобів Авто-мийка. СТО Стічні води забруднені нафтопродуктами та мулом

Слайд 7

Скиди в воду № Технологічний етап або стадія Джерело Характеристика екологічного аспекту, утворення скиду 1 Приготування продукції Виробничий цех Стічні води після миття устаткування та приміщень 2 Підготовка гарячої води для технологічних потреб та опалення приміщень Котельня Продувні води теплових мереж підприємства 3 Прибирання території Проммайданчик Ливневі стічні води 4 Використання води на побутові потреби персоналу Столова, душеві Побутові стічні води 5 Миття транспортних засобів Авто-мийка. СТО Стічні води забруднені нафтопродуктами та мулом

Слайд 8

Використання та забруднення грунту Відходи сфер виробництва і сфери споживання в  залежності від фізіологічних, хімічних, біологічних характеристик поділяються на чотири класи небезпеки: 1-й клас - речовини (відходи) надзвичайно небезпечні; 2-й клас - речовини (відходи) високо небезпечні; 3-й клас - речовини (відходи) помірно небезпечні; 4-й клас - речовини (відходи) мало небезпечні.

Слайд 9

Продовження табл. - непридатні мед препарати – 4 клас; - відпрацьовані полімерні ящики – 4 клас; - залишки поліпропіленової клейкої стрічки – 4 клас; - промаслені ганчір'я, папір, пісок деревина – 4 клас; - дерев'яні піддони – 4 клас; - тара з-під миючих та дезінфікуючих засобів – 4 клас; - використані поліетиленові та поліпропіленові мішки та пакети – 4 клас; - картонні коробки – 4 клас; - ремені прорезинені відпрацьовані – 4 клас; - брухт чорних металів (відпрацьовані комплектуючі обладнання, залишки труби металевої) – 4 клас; - уламки цегли, бетону та кахельної плитки – 4 клас; - дерев´яні уламки та клей – 4 клас; - вилучені з сировини механічні включення – 4 клас; - мул автомобільних мийок – 4 клас; - тверді комунальні та подібні до них відходи – 4 клас; - харчові відходи – 4 клас.

Слайд 10

Природні енергетичні ресурси Електроенергія Деревина

Слайд 11

Вплив на навколишнє середовище під час транспортування сировини, додаткових матеріалів та готової продукції №з/п Технологічний етап або стадія Джерело Характеристика екологічного аспекту 1 Автопарк Автотранспорт, АЗС Забруднюючі речовини відпрацьованих газів, пари бензину та мінеральних мастил 2 Ремонтний цех Зварювання, токарні роботи, фарбування Пил, випаровування розчинників ґрунтовки (толуол, ксилол, уайтспіріт), оксиди металів(Fe,Mn) 3 Акумуляторна дільниця Зарядження та обслуговування акумуляторів Випаровування парів лугу 4 Авто-мийка Миття машин Забруднення ґрунту та стічних вод нафтопродуктами та важкими металами, мулом від миття

Слайд 12

Безпосередній вплив на біорізноманіття підприємства не спостерігається

Слайд 13

висновки За результатами аналізу сучасного стану виробництва м’ясних та ковбасних виробів в умовах ФОП Боднар С.Б. «Зіньківські ковбаси» при написані магістерської роботи можна зробити наступні висновки: Нами були ідентифіковані прямі екологічні аспекти керуючись технологією виробництва ковбасних виробів, а саме: на стадії зберігання сировини виявлені викиди в повітря, відходи; на стадії приготування ковбасних виробів (коптіння, варіння) виявлені викиди в повітря, скиди в воду та відходи; на стадії фасування виявлені викиди в повітря, відходи; на стадії ремонт устаткування виявлені викиди в повітря, відходи; - на стадії опалення приміщень,нагрів води,вироблення пари виявлені викиди в повітря, скиди в воду; на стадії прибирання території виявлені скиди в воду; на стадії використання води на побутові потреби персоналу скиди в воду;

Слайд 14

на стадії миття транспортних засобів виявлені скиди в воду; на стадії розпаковування сировини, додаткових матеріалів виявлені відходи; 2. Нами були ідентифіковані непрямі екологічні аспекти керуючись технологією виробництва ковбасних виробів, а саме: на стадії шум виявлені небезпечні та шкідливі виробничі фактори-, на стадії вібрація виявлені небезпечні та шкідливі виробничі фактори; на стадії небезпечна напруга в електромережах виявлені небезпечні та шкідливі виробничі фактори; - на стадії електромагнітні поля виявлені небезпечні та шкідливі виробничі фактори; на стадії автопарк виявлені викиди в повітря, скиди в воду, відходи; на стадії ремонтний цех виявлені викиди в повітря, відходи; на стадії акумуляторна дільниця виявлені викиди в повітря; на стадії автомийка виявлені скиди в воду.

Слайд 15

Враховуючи ідентифіковані прямі та непрямі екологічні аспекти нами була проведене їх оцінка за інтегрованим показником з врахуванням сили, тривалості, масштабу та занепокоєності внутрішніх та зовнішніх сторін. В результаті оцінки нами виявлені 11 суттєвих екологічних аспектів, а саме:   ремонт устаткування; опалення приміщень,нагрів,вироблення пари; приготування ковбасних виробів; використання води на побутові потреби персоналу; миття транспортних засобів; відходи пакувальні від основної та додаткової сировини; джерело живлення трансформатора; автопарк; ремонтний цех; акумуляторна дільниця; автомийка .

Слайд 16

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка