X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Ринкові установи: біржі, банки та інші фінансово-кредитні посередники.

Завантажити презентацію

Ринкові установи: біржі, банки та інші фінансово-кредитні посередники.

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Тема : Ринкові установи: біржі, банки та інші фінансово-кредитні посередники.

Слайд 2

До ринкових установ належать біржі, банки, дилерські та брокерські контори, служби зайнятості, інформаційно-комерційні, оптові й постачальницько - збутові організації, пункти прокату і лізингу. Зі схеми можна дійти висновку, що кожен сегмент ринку має конкретну ринкову установу.

Слайд 3

Розглянемо кожну установу детальніше. Банківська система складається з Комерційних банків, що безпосередньо здійснюють обслуговування фізичних та юридичних осіб; Центрального банку , що здійснює емісійну та грошово-кредитну політику у державі, організує міжбанківські розрахунки Банк — кредитно-фінансова установа, яка зберігає кошти і капіталовкладення, надає кредити та здійснює послуги по фінансових операціях.

Слайд 4

Біржа— організований торгівельний майданчик, на якому відбувається оптова торгівля товарами або цінними паперами у вигляді стандартизованих біржових угод. Залежно від активів якими торгує біржа, їх поділяють на: товарні фондові валютні ф'ючерсні універсальні

Слайд 5

Брокерська контора - підприємство з правами юридичної особи, створене іншим підприємством, членом біржі або їх незалежними підрозділами. До брокерської контори можуть бути зараховані юридичні особи (за винятком нерезидентів), які уклали угоду з біржею про придбання права на використання біржового місця. Брокерська контора, згідно зі Статутом, має право самостійно укладати посередницькі та інші господарські договори, відкривати власні поточні та інші рахунки в банках, бути платником податку та інших обов'язкових платежів до бюджету з прибутку.

Слайд 6

Дилери-посередники,що здійснюють продаж фінансових інструментів від свого імені та за свій рахунок з метою отримання прибутку від різниці у цінах. Дилерську діяльність на фінансовому ринку може здійснювати виключно юридичні особи,які пройшли ліцензування – в процесі такого ліцензування надаються певні вимоги до мінімального розміру капіталу, атестації виняткових спеціалістів та інше. Фінансові посередники, здійснюючі дилерські операції, мають змогу при наявності співвідношенної ліцензії здійснювати й брокерську діяльність , а також виступати у якості емітентів, інституціональних інвесторів та таке інше.

Слайд 7

Державна служба зайнятості — спеціальна служба, створена для реалізації політики зайнятості населення і забезпечення громадянам відповідних гарантій на всій території України. Діяльність Державної служби зайнятості здійснюється під керівництвом Міністерства праці та соціальної політики України і місцевих органів державної влади. Державна служба зайнятості діє на підставі Закону України «Про зайнятість населення» та Положення «Про державну службу зайнятості», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 1991 року.

Слайд 8

Організація — специфічне соціальне утворення, систематично орієнтоване на виробництво товарів і (або) послуг. До комерційних організацій належать товариства, виробничі кооперативи, торговельні організації, фірми тощо і різних форм власності, що займаються підприємництвом, бізнесом, торгівлею з метою одержання прибутку Оптова організація займається будь-якою діяльністю у справі продажу партій товарів та послуг для подальшого перепродажу (роздрібна торгівля) або професійного використання (промислові підприємства, організації, установи).

Слайд 9

Лізинг – це довгострокова оренда машин і обладнання, видача обладнання напрокат. Лізинг дозволяє промисловим, торговим, транспортним та іншим підприємствам (орендаторам) отримувати в комерційних банках і лізингових компаніях (орендодавців) за певну орендну плату в довгострокове користування широкий перелік основних засобів. Розрізняють два види лізингу: фінансовий; операційний. Лізинг має дві основні форми : Прямий Такий,що повертається

Слайд 10

Дякую за увагу )))

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка