X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Товарні біржі

Завантажити презентацію

Товарні біржі

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Товарні біржі виконала учениця 11-Фкласу Бабич Роксолана

Слайд 2

Товарна біржа ( англ. commodity exchange ) - Постійно діючий оптовий ринок чистої конкуренції, на якому за певними правилами здійснюються угоди купівлі-продажу на якісно однорідні і легко взаємозамінні товари.

Слайд 3

Чиказька товарна біржа Чиказька торгова палата

Слайд 4

Торги на біржі Товарні біржі мають такі переваги: контрагенти, добровільно вибирають один одного; ціни формуються під впливом попиту і пропозиції; торги проводяться за єдиними, встановленими біржею, правилами; типова форма контрактів спрощує до мінімуму проведення торгів.

Слайд 5

Слайд 6

Біржовий договір Сама біржа не торгує, вона лише організовує оптову торгівлю. Її завдання створювати умови для здійснення торгової і посередницької діяльності іншим юридичним і фізичним особам.

Слайд 7

Історія Товарні біржі з'явилися значно раніше фондових бірж. Перша товарна біржа була заснована в Брюгге в 1409 р. В Сполучених Штатах Америки перші біржі з'явилися на початку XIX ст. У Росії перша біржа була створена в 1703 р.

Слайд 8

Торговий зал біржі XIX ст.

Слайд 9

Сучасна біржа

Слайд 10

 Біржові товари енергетична сировина кольорові і дорогоцінні метали зернові маслосемена та продукти їх переробки живі тварини і м'ясо харчосмакові товари текстильне сировина промислову сировину

Слайд 11

Види договорів на товарній біржі На товарних біржах здійснюються два основних види договорів: на реальний товар (spot) строкові договори (futures)

Слайд 12

В залежності від номенклатури товарів, що продаються і купуються на біржі, їх можна розділити на універсальні та спеціалізовані.

Слайд 13

 Організація товарної біржі Більшість бірж є добровільне об'єднання фізичних і юридичних осіб, зареєстрованих в країні місцезнаходження біржі, яка не ставить за мету своєї діяльності одержання прибутку. Організаційно-правовий статус, як правило, - акціонерне товариство  закритого типу. У Росії за законодавством біржі можуть мати статус некомерційного партнерства або акціонерного товариства

Слайд 14

Функції Щоденне встановлення цін на товари Хеджування Гарантія поставки товару

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка