X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Ринкова економіка"

Завантажити презентацію

"Ринкова економіка"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Ринкова економіка. Ринок Виконали учні 11-А класу Михайлюк Святослав Білецький Роман

Слайд 2

Ринкова економіка — вид організації економіки, за якої продукт, що виробляється, стає товаром, тобто виробляється з метою продажу на ринку. Довільна система, яка дає можливість покупцям вступати в контакт з продавцями називається ринком. Ринкова економіка дає можливість людям купувати те, чого вони хочуть, а також реалізовувати виготовлені ними товари. При цьому ціни визначаються рівнем попиту на товари та їхньою кількістю.

Слайд 3

Слайд 4

Характерні ознаки сучасного ринку

Слайд 5

Суб'єкти ринку

Слайд 6

Ринок - складна економічна система суспільних взаємин у сфері економічного відтворення. Він обумовлений декількома принципами, що обумовлюють його сутність і відрізняють від інших економічних систем. Ці принципи ґрунтуються на волі людини, його підприємницьких талантах і на справедливому відношенні до них держави.

Слайд 7

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

Слайд 11

Слайд 12

Слайд 13

Слайд 14

Отже,можна зробити висновок,що ринок, по-перше, розуміється як місце, де відбувається процес купівлі-продажу результатів людської діяльності, а отже, як сфера підприємницької діяльності - бізнесу. Тобто, мова йде не лише про купівлю-продаж товарів, а й про інші результати діяльності людей, наприклад, діяльності інтелектуальної, фінансово-кредитної (позичкові капітали, цінні папери і т.д.). Предметом купівлі-продажу виступає також інформація. Тому поняття "товарний ринок" - це лише елемент загального поняття "ринок". По-друге, ринок - це сукупність економічних відносин між людьми у сфері обміну, посередництвом яких здійснюється реалізація результатів людської діяльності. В такому аспекті ринок виступає як економічна категорія. По-третє, ринок - це місце, де відбувається остаточне визнання суспільством втіленої в результати діяльності праці.

Слайд 15

Дякую за увагу

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка