X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Ресурси та їх види

Завантажити презентацію

Ресурси та їх види

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

«Ресурс» - це запас, тобто те, що може бути використано у господарській діяльності людиною Для нормального функціонування господарства, потрібно декілька видів ресурсів (матеріальні ресурси господарств). До них входять: Ресурси робочої сили Ресурси засобів праці Ресурси предметів праці Земельні ресурси

Слайд 3

Ресурси робочої сили Праця - процес витрачання робочої сили, яка наводить до виникнення особливих стосунків в процесі її купівлі-продажу Робоча сила - сукупність фізичних, розумових і професійних здібностей людини.

Слайд 4

Ресурси засобів праці До цих ресурсів відносяться засоби, які служать для виготовлення або яким-небудь чином супроводять виготовленню товару і мають термін роботи більш одного року. Існує декілька класифікацій основних фондів: виробничі основні фонди (машини, устаткування, гідротехнічні споруди - греблі, канали, водоймища; транспортні споруди - мости, дороги, тунелі; електромережі, трубопроводи і ін.). Вони функціонують в процесі виробництва, постійно беруть участь в ньому, зношуються поступово, переносячи свою вартість на готовий продукт, поповнюються вони за рахунок капітальних вкладень; невиробничі основні фонди (житлові будинки, дитячі сади, школи, лазні, пральні і ін. об'єкти побутового і культурного призначення, охорона здоров'я і так далі) . Вони призначені для обслуговування процесу виробництва, і тому безпосередньо в ньому не беруть участь, і не переносять своєї вартості на продукт, тому що він не виробляється; відтворюються вони за рахунок національного доходу.

Слайд 5

Слайд 6

Ресурси предметів праці Оборотний капітал (оборотні кошти) - це частина капіталу господарства, вкладеного в його поточні активи. До складу оборотного капіталу включаються: предмети праці (сировина, матеріали, паливо і т. д.), готова продукція на складах, товари для перепродажу. До оборотних коштів (фондів) відносяться: Сировина і матеріали Незавершене виробництво і напівфабрикати Готова продукція Товари на складі Відвантажені товари Дебіторська заборгованість Грошові кошти Короткострокові фінансові вкладення Витрати майбутніх періодів Характерною особливістю оборотних коштів є швидкість їх звороту. Функціональна роль оборотних коштів, в процесі виробництва в корені відрізняється від основного капіталу. Оборотні кошти забезпечують безперервність процесу виробництва.

Слайд 7

Слайд 8

Земельні ресурси До земельних ресурсів відносяться всі природно-природні економічні, виробничі ресурси у вигляді землі і земельних угідь, корисних копалини, лісів, водних багатств, повітряного басейну, рослинного і тваринного світу. Природні ресурси - це компоненти природи, які на даному рівні розвитку продуктивних сил використовуються або можуть бути використані як засоби виробництва (предметів і засобів праці) і предметів вжитку. По своїй матеріальній формі це об'єкти і сили природи, властивості і розміщення яких обумовлені природними закономірностями; по своєму економічному вмісту це споживчі вартості, корисність яких визначається мірою вивченої, рівнем науково-технічного прогресу, економічною і соціальною доцільністю використання.

Слайд 9

Природні ресурси

Слайд 10

Використовують природні ресурси у промисловості, сільському господарстві, транспорті, а також для лікування, відпочинку тощо. Отже, можна виділити такі групи ресурсів за використанням: для промисловості; для сільського господарства і транспорту; для туризму і відпочинку (рекреаційні).

Слайд 11

Ресурси підприємства Ресурсний потенціал підприємства — це сукупність матеріальних, нематеріальних, трудових, фінансових ресурсів, включаючи здатність робітників підприємства ефективно використовувати названі ресурси для виконання місії, досягнення поточних та стратегічних цілей підприємства.

Слайд 12

Дякую за увагу!!! =)

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка