X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Особливості залучення фінансування від нерезидентів

Завантажити презентацію

Особливості залучення фінансування від нерезидентів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Особливості залучення фінансування від нерезидентів вул. Новокостянтинівська, 13/10, офіс 208 Тел. (044) 492 8817, факс 205 5649 E-mail: info@lascaleasing.com www.lascaleasing.com

Слайд 2

Про компанію «Ласка Лізинг» Компанія «Ласка Лізинг» почала працювати в України в грудні 2004 року. Власник компанії – АТ “Parex banka”, один з найбільших банків країн Балтії. Активи Банку на 1 січня 2006 года склали 2,3 мільйарда EUR. Інтереси банку представлені в 14 країнах світу, в тому числі в країнах Балтії та СНД, Німеччині, Великій Британії, Японії. Клієнтів обслуговують дочірні банки AP Anlage und Privatbank (Швейцарія) та Parex bankas (Литва). Банк володіє лізинговими компаніями в Россії, Литві, Естонії, Білорусії, Азейбарджані, Україні. «Ласка Лізинг» пропонує послуги фінансового лізингу автомобільного транспорту, обладнання, сільскогосподарської техніки, нерухомості. Компанія має дві відкриті кредитні лінії в АТ “Parex banka” в EUR та USD для фінансування лізингових угод.

Слайд 3

Згідно законодавства, кредит від нерезидента повинен бути зареєстрований НБУ Договори, які передбачають виконання резидентами боргових зобов'язань перед нерезидентами за залученими від нерезидентів кредитами, позиками в іноземній валюті, підлягають обов'язковій реєстрації Національним банком України шляхом видачі резидентам реєстраційних свідоцтв. Резидент-позичальник зобов'язаний зареєструвати договір до фактичного одержання кредиту. Резиденти-позичальники залучають кредити від нерезидентів через уповноважені банки та уповноважені фінансові установи тільки в безготівковій формі. Реєстраційне свідоцтво дійсне за наявності реєстраційного номера, дати та печатки територіального управління НБУ на весь час користування кредитом, якщо протягом 180 днів з дати його видачі резидент-позичальник одержав кредит повністю або його частку.

Слайд 4

Пакет документів, який надається для реєстрації Для одержання реєстраційного свідоцтва резиденту-позичальнику потрібно подати до відповідного територіального управління НБУ такі документи: лист-звернення на ім'я начальника відповідного територіального управління; нотаріально засвідчену фотокопію договору мовою оригіналу, а також нотаріально засвідчений переклад українською мовою; повідомлення про договір, який передбачає виконання резидентом боргових зобов'язань перед нерезидентом за залученим від нерезидента кредитом, позикою в іноземній валюті (далі - повідомлення), за відповідною формою у трьох примірниках; письмове підтвердження про згоду вповноваженого банку (уповноваженої фінансової установи) на обслуговування операцій за договором; документ, що підтверджує внесення плати за оформлення реєстраційного свідоцтва згідно з тарифом послуг, установленим нормативно-правовими актами Національного банку України.

Слайд 5

НБУ визначає максимальну ставку, за якої можуть бути залучені кредити Відсоткова ставка (з урахуванням комісій, штрафів, неустойки та інших зборів, встановлених договором) на дату надання резидентом-позичальником пакету документів в територіальне відділення не може перевищувати разміру максимальної відсоткової ставки, встановленої за рішенням Правління НБУ на підставі вартості державних займів для зовнішніх фінансових ринків. На сьогодні, ця ставка складає: для фіксованої відсоткової ставки: зі строками запозичень до 1 року - не вище 9,8 % річних; зі строками запозичень від 1 до 3 років - не вище 10 % річних; зі строками запозичень понад 3 роки - не вище 11 % річних; Для плаваючої відсоткової ставки: ставка LIBOR для трьохмісячних депозитів в доларах США плюс 750 базісних пунктів.

Слайд 6

Проблеми Валютні ризики. Налог на репатріацію. Збір в Пенсійний фонд при купівлі валюти. Підхід НБУ при розрахунках максимальної відсоткової ставки є нелогічним. Позичальник не має можливості включити в договір стандартні штрафні санкції. Існує обмеження по віднесенню процентів по кредиту в склад валових затрат у випадку, якщо кредитор є також і власником позичальника.

Слайд 7

Раді відповісти на всі Ваші питання +380 44 492 88 17 info@lascaleasing.com www.lascaleasing.com

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка