X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ФУНКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА ТА РОЛЬ ПІДПРИЄМЦЯ

Завантажити презентацію

ФУНКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА ТА РОЛЬ ПІДПРИЄМЦЯ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ФУНКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА ТА РОЛЬ ПІДПРИЄМЦЯ.

Слайд 2

Підприє мство — самостійний суб'єкт господарювання, створений компетентним органом державної влади або органом місцевого самоврядування, або іншими суб'єктами для задоволення суспільних та особистих потреб шляхом систематичного здійснення виробничої, науково-дослідної, торгівельної, іншої господарської діяльності в порядку, передбаченому Господарським кодексом України та іншими законами.

Слайд 3

Підприємство є важливою ланкою у системі економічного кругообігу держави. Члени домогосподарств забезпечуються роботою на підприємствах, унаслідок чого утворюються їхні доходи. Держава при цьому виконує лише координуючу та регулюючу роль.

Слайд 4

Задачі підприємства Одержання доходів, його власникам. Створення робочих місць для населення. Охорона навколишнього середовища. Забезпечення підприємства заробітною платою Забезпечення персоналу нормальними, прийнятними умовами праці, а споживачів — продукцією

Слайд 5

Форми власності Державна Колективна Суспільна Приватна Комунальна

Слайд 6

Види підприємств За розмірами (мале, середнє, велике) За способом творення За формами власності За галузями За видом діяльності (виробничі, фінансові, посередницькі, страхові)

Слайд 7

Підприє мець, також ділови к — особа, яка професійно займається підприємницькою діяльністю — приватним виробництвом, торгівлею, посередництвом, наданням послуг

Слайд 8

громадянин, який здійснює самостійну підприємницьку діяльність без створення юридичної особи («фізична особа»); юридична особа незалежно від форми власності, що займається діяльністю з виробництва, реалізації, придбання товарів (робіт, послуг) група юридичних або фізичних осіб, якщо одна або кілька з них має вирішальний вплив на їхню господарську діяльність (на підставі володіння акціями, права використання активів тощо) В Україні підприємцем, як господарюючим суб'єктом, може бути:

Слайд 9

Суб'єкт підприємницької діяльності — фізична особа Чинне законодавство України переважно тлумачить термін «підприємець» як фізичну особу, що здійснює підприємницьку діяльність, тобто ініціативну, систематичну, на власний ризик діяльність з метою одержання прибутку, без створення юридичної особи, і зареєстрована як підприємець у встановленому законом порядку. Повна офіційна назва особи, що здійснює підприємницьку діяльність без створення юридичної особи — «Суб'єкт підприємницької діяльності — фізична особа — [П. І. Б.]» (ФОП) В Україні ФОП можуть здійснювати підприємницьку діяльність користуючись загальною системою оподаткування або на єдиному податку.

Слайд 10

Слайд 11

Особливістю ведення господарської діяльності без створення юридичної особи є істотно більша відповідальність порівняно з юридичною особою та дещо обмежені права. Так, ФОП відповідає усім своїм майном, крім майна, на яке згідно із законом не може бути звернено стягнення, фізична особа - підприємець, яка перебуває у шлюбі, відповідає усім своїм особистим майном і часткою у праві спільної сумісної власності подружжя, яка належатиме їй при поділі цього майна та ФОП не має право займатися певними видами господарської діяльності(діяльністю, яка потребує ліцензування(надання дозволу): діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів чи, наприклад, надавати фінансові послуги, якщо інше прямо не передбачене законом(випуск платіжних документів, фінансовий лізинг, послуги у сфері страхування та у системі накопичувальногопенсійного забезпечення тощо).

Слайд 12

Однак, ФОП мають право на отримання Свідоцтва платника ПДВ (Податок на додану вартість) за бажанням. ФОП можуть винаймати на роботу як членів своєї родини так і сторонніх осіб, оформлюючи це через відповідні інстанції. Фонд зайнятості Пенсійний фонд Податкова служба

Слайд 13

Підприємство є важливою ланкою у системі економічного кругообігу держави. Члени домогосподарств забезпечуються роботою на підприємствах, унаслідок чого утворюються їхні доходи. Держава при цьому виконує лише координуючу та регулюючу роль.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка