Страви з борошна в українській кухні
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Страви з борошна в українській кухні Презентацію підготувала вчитель початкових класів Томашівського НВК Перевеза Олена Вікторівна
Харчова цінність страв залежить від виду борошна, його сорту і додаткових продуктів, яєць, молока, цукру, жиру та ін. Страви та вироби з борошна мають високу калорійність приємний зовнішній вигляд добрі смакові якості користуються великим попитом у населення тому
Борошно - це порошкоподібний продукт, який одержують при розмелюванні хлібних злаків. Технологічні властивості борошна
У борошні зберігаються всі речовини, які є в зерні (білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни, ферменти). Їх кількість і співвідношення залежить від сорту борошна. Чим вищий сорт, тим більше в ньому крохмалю, але менше цукрів, білків, вітамінів, ферментів, жирів, мінеральних речовин, оскільки вони містяться в оболонках зерна і в зародку, які при одержанні борошна вищих сортів видаляються. Борошно вищих сортів має більшу енергетичну цінність, краще засвоюється.
Назва борошна походить від виду зернової культури . . Щоб одержати смачні страви, пухкі, пористі вироби, необхідно знати технологічні властивості борошна, до яких належать газоутворююча, газоутримуюча, водопоглинаюча здатність і "сила" борошна.
Схожі презентації
Категорії