X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Посуд із порцеляни

Завантажити презентацію

Посуд із порцеляни

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Посуд з форфору

Слайд 2

Історична довідка Порцеляна була винайдена в Китаї. Багато століть китайці оберігали секрет її виготовлення, його розкрили лише в другій половині минулого століття. В Європі центром виготовлення порцеляни стала Німеччина. Посуд виготовляється із спеціальної маси, покривається спеціальною емаллю і випалюється в печах. Випалений один раз він називався фаянсом, а порцеляна- випалюється двічі. Зараз промисловість випускає столовий посуд із скломас та вогнетривкого або небиткого скла (наприклад, посуд фірми “Аркопал”). Однак, ніякі замінники не можуть змагатися з красою порцеляни, тому ресторани використовують порцеляновий посуд.

Слайд 3

Відмінні особливості Порцеляновий посуд відрізняється особливою витонченістю, легкістю, міцністю. Порцеляна може тривалий час зберігати тепло. Має білий черепок, який добре просвічується при товщині до 2,5 мм. При легкому ударі по краю порцелянового виробу він видає чіткий тривалий звук. Широко поширений і фаянсовий посуд. На відміну від порцеляни при легкому ударі по краю фаянсового виробу він видає глухий звук,має жовтуватий відтінок. Фаянсовий посуд має меншу механічну міцність і термічну стійкість в порівнянні з порцеляною, тому його роблять товщим , використовується в кафе, їдальнях, закусочних.

Слайд 4

Використааня посуду Вважається, що посуд, що використовується в ресторанах, не повинен вибиватися із загальної концепції закладу, і тому більшість рестораторів вважають за краще використовувати класичний білосніжний, ідеально гладкий фарфор. Ідеально білий посуд без декору не тільки виглядає особливо стильно, він ще й найбільш універсальний. Елегантний білосніжний посуд з витонченим вензелем використовується в готелях і дорогих ресторанах, білий професійний фарфор цілком доречний в демократичних кафе і ресторанах. Гладенький білий посуд без декору, рельєфів і окантовок можна використовувати в загальному залі, а фарфор, декорований красивим рельєфним малюнком, підійде для більш вишуканої сервіровки VIP-залу. Треба відзначити, що останнім часом все більшої популярності набуває посуд, прикрашений витонченим розписом або плавним рельєфом.

Слайд 5

Вимоги до посуду Посуд для ресторанів, кафе, барів, піцерій і т.д. повинен не тільки красиво виглядати, він повинен відповідати всім критеріям естетики і стилю, прийнятим в закладі. Також посуд для барів, ресторанів та кафе повинен мати високу якість, бути багатофункціональним, зручним, достатньо міцним, гігієнічним, певного об”єму, відповідати розміру порцій. Столовий посуд повинен бути ретельно вимитим, відполірованим, не повинен мати тріщин, надщерблень. На одне посадове місце в закладі повинно бути 3-4 комплекти посуду.

Слайд 6

Асортимент посуду

Слайд 7

Дизайн посуду Деякі компанії пропонують клієнтам таку послугу, як нанесення логотипу готелю чи ресторану, своєрідний фірмовий знак – емблему підприємства або фірмовий малюнок. Адже тарілки, чашки, попільнички з назвою закладу не тільки підкреслюють індивідуальний стиль, але і свідчать про його високий рівень. При бажанні можна замовити посуд, витриманий в кольоровій гамі інтер'єру ресторану. Крім того, в залежності від його концепції можна вибрати декор, який ідеально поєднується зі стравами японської, мексиканської, середземноморської, латиноамериканської кухонь.

Слайд 8

Тарілка столова мілка Має діаметр 240 мм Використовується для подачі других гарячих страв Може служити підставною під інший посуд

Слайд 9

Тарілка закусочна Має діаметр 200 мм Використовується для подачі холодних страв та закусок Може служити підставною під інший посуд

Слайд 10

Тарілка пиріжкова Має діаметр 175 мм Використовується для подачі хліба та хлібо-булочних виробів Може служити підставною під інший посуд

Слайд 11

Тарілка ікорна Має діаметр 150 мм Використовується для подачі чорної паюсної та лососевої ікри

Слайд 12

Тарілка десертна мілка Має діаметр 200 мм Використовується для подавання солодких страв та десертів(пудингів, суфле і т. д.)

Слайд 13

Тарілка десертна глибока і мілка Тарілки десертні можуть бути мілкими і глибокими Іноді на дні тарілки чи на бортиках може бути малюнок у вигляді фруктів, ягід

Слайд 14

Тарілка десертна глибока Має діаметр 200 мм Використовують для подачі клубніки з вершками, інших солодких страв

Слайд 15

Тарілка столова глибока порційна Має діаметр 240 мм Об”єм 500 мл Використовується для подачі перших страв

Слайд 16

Тарілка столова глибока напівпорційна Має діаметр 200 мм Об”єм 250 мл Використовується для подачі перших страв

Слайд 17

Тарілка столова глибока напівпорційна Має діаметр 200 мм Об”єм 250 мл Використовується для подачі перших страв

Слайд 18

Бульйонна чашка Має дві ручки, блюдце Об”єм 350-400 мл Використовується для подачі бульйонів та супів-пюре Суп з чашки їдять десертною ложкою

Слайд 19

Бульйонна чашка З однією ручкою і блюдцем Має об”єм 350-400 мл Якщо чашка з однією ручкою, з неї можна бульйон пити, спочатку над”ївши 6-7 ложок

Слайд 20

Супниця Можуть мати об”єм на 6-12 порцій Використовують для подачі перших страв у загальному посуді для групи відвідувачів

Слайд 21

Тарілки Столова мілка, закусочна, столова глибока

Слайд 22

Блюдо овальне На 6-12 порцій Призначене для подавання холодних страв і закусок

Слайд 23

Оселедниця Може бути однопорційна та багатопорційна Використовується для подачі оселедців та рибної гастрономії

Слайд 24

Блюдо квадратне На 6-12 порцій Використовується для подачі холодних страв і закусок

Слайд 25

Блюдо кругле На 6-12 порцій Призначене для подачі холодних страв і закусок

Слайд 26

Блюдо десертне Використовується для подачі солодких страв, тістечок

Слайд 27

Блюда-мінажниці Блюда з перегородками для подачі салатів, маринованих овочів, фондю

Слайд 28

Посуд для хліба Використовують для подачі хліба при груповому обслуговуванні

Слайд 29

Блюдо Використовується для подачі фаршированих яєць

Слайд 30

Лоток Призначений для подачі сиру, лимону, шпрот та інших рибних консервів

Слайд 31

Лоток Призначений для подачі сиру, лимону, шпрот та інших рибних консервів

Слайд 32

Лоток Призначений для подачі сиру, лимону, шпрот та інших рибних консервів

Слайд 33

Блюдо рибне Використовується для подачі рибних закусок та холодних рибних страв

Слайд 34

Лоток Призначений для подачі суші

Слайд 35

Кокильниця Виготовлена з вогнетривкого матеріалу Використовується для запікання та подавання гарячих закусок з риби та морепродуктів

Слайд 36

Підставка для яйця Пашотниця використовується для подачі яєць, зварених “у мішечок”. Подається на підставці з ложечкою, раніше використовували костяну ложечку. Перед вживанням ножем зрізають верхівку яйця.

Слайд 37

Яйце «зварене в мішечок», в пашотниці

Слайд 38

Підставка під яйце Може мати різну форму

Слайд 39

Столовий сервіз В склад столового сервізу входить супниця, салатник, соусник, посуд для спецій та приправ, блюда овальні і круглі, оселедниці, тарілки столові мілкі, глибокі порційні, закусочні, пиріжкові

Слайд 40

Сервіз столовий В склад столового сервізу входить супниця, салатник, соусник, посуд для спецій та приправ, блюда овальні і круглі, оселедниці, тарілки столові мілкі, глибокі порційні, закусочні, пиріжкові

Слайд 41

Сервіз

Слайд 42

Столовий сервіз

Слайд 43

Столовий сервіз

Слайд 44

Кавовий сервіз У склад входить кавник, цукровниця, чашка кавова з блюдцем, вершківник, тарілка пиріжкова Сервіз може бути на 6,12, 18, 24 і більше персон

Слайд 45

Чайний сервіз У склад входить чайник заварний, цукровниця, чашка чайна з відповідним блюдцем, пиріжкова тарілка, молочник та маслянка(не обов”язково). Сервізи випускають на 6,12,18, 24 персони.

Слайд 46

Чайний(десертний) сервіз У склад входить чайник заварний, цукровниця, маслянка, чашка чайна з блюдцем, тарілка пиріжкова, вазочка для вареня, розетка, ваза доя кондитерських виробів

Слайд 47

Кавник Призначені для подачі чорної кави при груповому обслуговуванні Об”єм 200-1000 мл

Слайд 48

Чайник заварний Об”єм від 100 до 600 мл Використовують для заварювання чаю

Слайд 49

Чайник доливний Призначений для подачі окропу при подачі чаю парами чайників Об”єм 800-1600 мл Чайник відрізняється від кавника формою, чайники більш округлі

Слайд 50

Посуд для масла Використовують для подачі масла вершкового до сніданку

Слайд 51

Маслянка Використовують для подачі масла вершкового до сніданку

Слайд 52

Чашка чайна Об”єм 200-250 мл Використовують для подачі чаю, какао, кави з молоком

Слайд 53

Чашка кавова Об”єм 75-100 мл Використовують для подачі кави натуральної та кави по-турецькі

Слайд 54

Піала Використовується для подачі зеленого чаю в ресторанах з національною кухнею народів Середньої Азії Об”єм 200-400 мл

Слайд 55

Цукерничка Може мати об”єм 100-500 г Призначені для подачі цукру

Слайд 56

Цукерничка Може мати об”єм 100-500 г Призначені для подачі цукру

Слайд 57

Підставка для підігріву Призначена для подачі гарячих напоїв, страв у стіл

Слайд 58

Ваза-плато Має плоску поверхню, може мати бортик Використовується для подачі тортів та тістечок

Слайд 59

Ваза-плато(тортниця)

Слайд 60

Ваза-плато Для подачі холодних страв та закусок на банкетах

Слайд 61

Етажерка Використовується для подачі кондитерських виробів, бутербродів

Слайд 62

Ваза Використовується для подачі кондитерських виробів

Слайд 63

Розетка Використовується для подачі вареня, джему, меду, повидла, цукрової пудри

Слайд 64

Розетка з роздільником Використовується для подачі вареня, джему, меду, повидла, цукрової пудри

Слайд 65

Ваза салатна Використовують при групових обслуговуваннях для подачі салатів, натуральних овочів та інших холодних страв

Слайд 66

Глечик Використовують для подачі молока, фірмових напоїв

Слайд 67

Вершківник Об”єм 50-200 мл на 1-4 порції Використовують для подачі вершків до кави або чаю

Слайд 68

Молочник Об”єм 100-400 мл на 1-4 порції Використовують для подачі гарячого молока до кави або чаю

Слайд 69

Соусник Об”єм 100-400 мл Розраховані на 1-8 порцій Призначені для подачі холодних соусів і сметани

Слайд 70

Соусник Подається на підставній тарілці з ложечкою

Слайд 71

Салатник Можуть бути 1-,2-,4-,6-порційними квадратної, трикутної, овальної, круглої форми Використовують для подачі салатів, соління, маринованих та натуральних овочів

Слайд 72

Салатник Можуть бути 1-,2-,4-,6-порційними квадратної, трикутної, овальної, круглої форми Використовують для подачі салатів, соління, маринованих та натуральних овочів

Слайд 73

Салатник Можуть бути 1-,2-,4-,6-порційними квадратної, трикутної, овальної, круглої форми Використовують для подачі салатів, соління, маринованих та натуральних овочів

Слайд 74

Салатник Можуть бути 1-,2-,4-,6-порційними квадратної, трикутної, овальної, круглої форми Використовують для подачі салатів, соління, маринованих та натуральних овочів

Слайд 75

Салатник Можуть бути 1-,2-,4-,6-порційними квадратної, трикутної, овальної, круглої форми Використовують для подачі салатів, соління, маринованих та натуральних овочів

Слайд 76

Салатник

Слайд 77

Посуд для спецій Сільнички, перечниці використовуються для подачі солі та перцю Можуть бути відкритими і закритими Відкриті використовуються на банкетах

Слайд 78

Посуд для приправ Використовується для подачі оцту та олії Використовується при подачі салатів в незаправленому вигляді

Слайд 79

Гірчичниця Використовується для подавання гірчиці, соусу-хрін

Слайд 80

Серветниця Ваза для паперових серветок Використовується при сервіровці столів у підприємствах із самообслуговуванням

Слайд 81

Серветниця Ваза для паперових серветок Використовується при сервіровці столів у підприємствах із самообслуговуванням

Слайд 82

Посуд для хліба Використовується для подачі хліба на групу відвідувачів

Слайд 83

Попільничка Виготовляється різної форми

Слайд 84

Свічник Використовується для сервіровки столу

Слайд 85

Посуд європейського зразка За європейськими стандартами розміри тарілок дещо більші (на 2-3 см) від прийнятих у нас. Посуд європейського зразка може мати різні замислуваті форми.

Слайд 86

Посуд європейського зразка

Слайд 87

Посуд європейського зразка

Слайд 88

Тарілка пиріжкова Має діаметр від 16 до 18 см

Слайд 89

Тарілка закусочна Має діаметр 20 см Призначена для подачі холодних закусок

Слайд 90

Тарілка десертна Має діаметр від 20 до 22 см Призначена для подачі десерту, фруктів, сиру, невеликих холодних закусок, використовується як підставна

Слайд 91

Тарілка для м”яса Має діаметр від 26 до 28 см Використовується для подачі холодних і гарячих закусок, холодних м”ясних страв, гарячих солодких страв з соусом, як підставна під перші страви

Слайд 92

Велика тарілка для м”яса Діаметр від 28 до 31 см Використовується як основна тарілка для м”ясних страв і як підставна під супову

Слайд 93

Тарілка для гарніру Діаметр від 27 до 32 см Використовується для подачі гарніру або страв з гарніром

Слайд 94

Тарілка для риби(овальна) Довжина від 33 до 37 см, ширина від 23 до 26 см. Застосовується для подачі рибних страв.

Слайд 95

Тарілка-менажниця Використовується для фондю, для подачі салатів і гарнірів.

Слайд 96

Тарілка квадратна Використовується для подачі страв та закусок

Слайд 97

Миска з кришкою Використовується для подачі перших страв В китайських ресторанах - для подачі рису

Слайд 98

Менажниця подвійна Для подачі холодних закусок

Слайд 99

Менажниця Для подачі холодних закусок

Слайд 100

Ємність для соуса Для подачі соусів

Слайд 101

Блюдо для піци

Слайд 102

Тарілка Діаметр 31 см Використовується для подачі других гарячих страв з відведеним місцем для соусника чи розетки

Слайд 103

Ваза для хліба Для подачі хліба

Слайд 104

Тарілка-кокіль Використовується для подачі холодних і гарячих закусок, таких, як устриці, салати, невеликих порцій гарячих страв

Слайд 105

Блюдо(тарілка)-ракушка Для подачі страв та закусок із морепродуктів

Слайд 106

Блюдо-ромб Для подачі суші, холодних страв та закусок

Слайд 107

Блюдо-трикутник Для подачі десертів

Слайд 108

Ємність для закусок Для подачі закусок

Слайд 109

Салатник Для подачі салатів, соління, маринадів та натуральних овочів

Слайд 110

Салатник Для подачі салатів, соління, маринадів та натуральних овочів

Слайд 111

Салатник Для подачі салатів, соління, маринадів та натуральних овочів

Слайд 112

Салатник Для подачі салатів, соління, маринадів та натуральних овочів

Слайд 113

Набір для чаю В комплект входить чайник, чашка, блюдце

Слайд 114

Ікорниця-маслянка Посуд для подачі ікри та масла вершкового

Слайд 115

Розетка Для сойового соусу

Слайд 116

Розетка-мінажниця Для подачі соусів

Слайд 117

Блюдо-мінажниця Для подачі страв та закусок

Слайд 118

Блюдо Використовується для подачі суші

Слайд 119

Ложка з підставкою Для подачі супу

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Різне