Столовий посуд із металу
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Посуд з металу Загальна характеристика металевого посуду, його особливості. Переваги металевого посуду, вимоги до нього. Характеристика та призначення металевого посуду.
Переваги металевого посуду Для приготування та подавання страв необхідний різноманітний по величині і формі посуд. Металевий посуд особливо зручний при перенесенні. Легко нагрівається і охолоджується, що дає можливість подавати страви необхідної температури. У металевому посуді можна підігрівати страви. Металевий посуд практичний, не б"ється, його можна довго використовувати.
Види посуду, догляд за ним В ресторані використовують посуд із мельхіору, це сплав міді і нікеля, покритий сріблом. Посуд із мельхіору має красивий срібно-білий відтінок, придає святковому столу особливу урочистість. Також в ЗРГ використовують посуд із нержавіючої сталі. Посуд із алюмінію використовують тільки в їдальнях. Весь посуд слід зберігати в ідеальному стані. Для цього його необхідно ретельно мити гарячою водою, дезінфікувати і ополіскувати холодною водою. Після просушування посуд розкладають на певні місця зберігання. Перед використанням його полірують і складають на полки в теплому місці.
ікорниця Для подачі зернистої ікри осетрових і лососевих риб. Ікорниця металева має вставну склянну розетку.Простір між розеткою і дном ікорниці заповнюють льодом. Об"єм 1-4 порції
Ікорниця Має вставну скляну розетку На дно ікорниці кладуть лід, зверху ставлять розетку з ікрою
кокотниця Для запікання і подачі гарячих закусок з грибів, птиці, овочів. Металеві маленькі каструльки з довгою ручкою. Кокотниці 1-порційні
кокильниці Для запікання і подавання гарячих закусок із риби і морепродуктів. Невелика металева раковина на підставці. Кокильниці 1-порційні
Порційні сковорідки Для приготування і подачі до столу других гарячих страв(яєчня, крупеник, солянка, запіканка і т.ін.), гарячих закусок, гарячих солодких страв. Маленька сковорідка з двома ручками і прямими бортиками. Діаметр — 140,170,190, 210. Порційну сковорідку з двома крученими ручками й прямими бортиками для приготування, подачі та споживання запечених десертів називають кроншель.
Кроншель Кроншель (порційна сковорідка з двома витими ручками і прямими бортиками) 1,2, 4-х порційна Для приготування і подавання порційних гарячих закусок (сосисок, тефтелів у томатному соусі, нирок у мадері), других гарячих страв, гарнірів (гарячої відвареної картоплі до оселедця натурального), а також порційних гарячих солодких страв
Супові миски Для подачі супів і підтримання їх в гарячому стані. Металеві, з двома ручками, з кришками. На 1-6 порцій.
Баранчики Для подачі гарячих страв з риби. Для збереження температури при подачі припущених і тушкованих гарячих страв з м»яса, птиці,овочів та гарнірів. Баранчики можуть бути мельхіорові з кришкою та з нержавіючої сталі . На 1-6 порцій, однопорційні.
Блюда круглі та овальні Для подачі других натуральних смажених страв з птиці, м»яса, овочів використовують круглі блюда. Для подачі других гарячих страв, соуси до яких подають окремо використовують овальні блюда. Розраховані блюда на 1-12 порцій Виготовляють з мельхіору та нержавіючої сталі. Блюда овальні призначені для підтримки в гарячому вигляді й подачі других натуральних смажених блюд з риби, шашлику, поросяти й ін.
Блюдо Блюдо кругле на 6-12 порцій Для подавання на банкетах других натуральних смажених страв з м"яса, птиці, овочів
Блюдо Блюда овальні 1-12 порцій Для подачі других гарячих страв, до яких соус подається окремо, при індивідуальному та груповому обслуговуванні
Менажниці Менажниці круглі з однією перегородкою слугують для подавання основного продукту (з соусом чи без нього) з одним гарніром Однопорційні
Менажниці По типу менажниці бувають цільні і складові, коли в основне блюдо ставляться тарілки-секції. Менажниці виготавляють з нержавіючої сталі, різних видів кераміки і скла, лакованного дерева (для суши), пластмаси і т. д. Бувають також одноразові менажниці з фольги або картону.
Менажниці Менажниці круглі з двома перегородками, однопорційні. Слугують для подавання основного продукту (з соусом чи без нього) зі складним гарніром. В 1950-і роки в США були популярні так звані «Телевечері» («TV-dinners»), які являють собою одноразову герметично упаковану менажницю, наповнену набором заморожених страв для повноцінного одноразового харчування з основним блюдом, гарніром, спеціями и десертом.
Менажниця Менажниці прямокутні з однією перегородкою Слугують для подавання основного продукту (з соусом чи без нього) з одним гарніром Однопорційні
соусники Для подачі гарячих соусів до м»ясних, рибних, овочевих страв. З мельхіору та нержавіючої сталі. 1,2 порційні
креманки Для подачі десертних страв(морозиво, крем, збиті вершки та ін.). З мельхіору та нержавіючої сталі, на високій, середній та низькій ніжці. Однопорційні.
кавники Для подачі кави при груповому обслуговуванні. З мельхіору та нержавіючої сталі, з кришкою. Об"єм 500-1500 мл
молочники Для подачі молока до гарячих напоїв. З мельхіору та нержавіючої сталі. Об"єм 200-500 мл.
вершківник Для подачі вершків до гарячих напоїв. З мельхіору та нержавіючої сталі. Об"єм 50-200 мл.
Відерце для льоду З мельхіору та нержавіючої сталі, з подвійними стінками, можуть мати вставну сітку, випускають в комплекті з щипцями та кришкою. Для подачі харчового льоду
Відерце для шампанського Для охолодження і подачі до столу шампаського та інших ігристих вин. З мельхіору та нержавіючої сталі, має дві ручки. Відерце можна встановлювати на підставку, висота якої така сама, як і висота столу. Об"єм 3-5 л
Решітка для спаржі Для подачі відварної спаржі. З мельхіору та нержавіючої сталі, має прямокутну увігнуту форму на чотирьох ніжках у комплекті з підставкою і щипцями .
Супова чашка Для подачі перших страв до столу. З однією ручкою З мельхіору та нержавіючої страви Об"єм 350 мл
Пашотниці Для подачі до бульйону яєць, зварених «у мішечок». З мельхіору та нержавіючої страви
Підноси Для подачі гарячих та прохолоджуючих напоїв використовують малі підноси. Для подавання страв та збирання посуду використовують великі підноси. Нержавіюча сталь, коркове покриття. Різного розміру
Турка (джезва) Для приготування і подачі кави по-східному. З мельхіору та нержавіючої сталі, конічна каструлька з довгою ручкою. Об”єм 125-250 мл.
Піднос Круглий, антисліп Піднос не потрібно покривати серветкою, так як предмети на ньому гарно утримуються
Схожі презентації
Категорії