X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Столовий посуд із металу

Завантажити презентацію

Столовий посуд із металу

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Посуд з металу Загальна характеристика металевого посуду, його особливості. Переваги металевого посуду, вимоги до нього. Характеристика та призначення металевого посуду.

Слайд 2

Переваги металевого посуду Для приготування та подавання страв необхідний різноманітний по величині і формі посуд. Металевий посуд особливо зручний при перенесенні. Легко нагрівається і охолоджується, що дає можливість подавати страви необхідної температури. У металевому посуді можна підігрівати страви. Металевий посуд практичний, не б"ється, його можна довго використовувати.

Слайд 3

Види посуду, догляд за ним В ресторані використовують посуд із мельхіору, це сплав міді і нікеля, покритий сріблом. Посуд із мельхіору має красивий срібно-білий відтінок, придає святковому столу особливу урочистість. Також в ЗРГ використовують посуд із нержавіючої сталі. Посуд із алюмінію використовують тільки в їдальнях. Весь посуд слід зберігати в ідеальному стані. Для цього його необхідно ретельно мити гарячою водою, дезінфікувати і ополіскувати холодною водою. Після просушування посуд розкладають на певні місця зберігання. Перед використанням його полірують і складають на полки в теплому місці.

Слайд 4

ікорниця Для подачі зернистої ікри осетрових і лососевих риб. Ікорниця металева має вставну склянну розетку.Простір між розеткою і дном ікорниці заповнюють льодом. Об"єм 1-4 порції

Слайд 5

Ікорниця Має вставну скляну розетку На дно ікорниці кладуть лід, зверху ставлять розетку з ікрою

Слайд 6

кокотниця Для запікання і подачі гарячих закусок з грибів, птиці, овочів. Металеві маленькі каструльки з довгою ручкою. Кокотниці 1-порційні

Слайд 7

кокильниці Для запікання і подавання гарячих закусок із риби і морепродуктів. Невелика металева раковина на підставці. Кокильниці 1-порційні

Слайд 8

Порційні сковорідки Для приготування і подачі до столу других гарячих страв(яєчня, крупеник, солянка, запіканка і т.ін.), гарячих закусок, гарячих солодких страв. Маленька сковорідка з двома ручками і прямими бортиками. Діаметр — 140,170,190, 210. Порційну сковорідку з двома крученими ручками й прямими бортиками для приготування, подачі та споживання запечених десертів називають кроншель.

Слайд 9

Кроншель Кроншель (порційна сковорідка з двома витими ручками і прямими бортиками) 1,2, 4-х порційна Для приготування і подавання порційних гарячих закусок (сосисок, тефтелів у томатному соусі, нирок у мадері), других гарячих страв, гарнірів (гарячої відвареної картоплі до оселедця натурального), а також порційних гарячих солодких страв

Слайд 10

Супові миски Для подачі супів і підтримання їх в гарячому стані. Металеві, з двома ручками, з кришками. На 1-6 порцій.

Слайд 11

Баранчики Для подачі гарячих страв з риби. Для збереження температури при подачі припущених і тушкованих гарячих страв з м»яса, птиці,овочів та гарнірів. Баранчики можуть бути мельхіорові з кришкою та з нержавіючої сталі . На 1-6 порцій, однопорційні.

Слайд 12

Блюда круглі та овальні Для подачі других натуральних смажених страв з птиці, м»яса, овочів використовують круглі блюда. Для подачі других гарячих страв, соуси до яких подають окремо використовують овальні блюда. Розраховані блюда на 1-12 порцій Виготовляють з мельхіору та нержавіючої сталі. Блюда овальні призначені для підтримки в гарячому вигляді й подачі других натуральних смажених блюд з риби, шашлику, поросяти й ін.

Слайд 13

Блюдо Блюдо кругле на 6-12 порцій Для подавання на банкетах других натуральних смажених страв з м"яса, птиці, овочів

Слайд 14

Способи подачі других гарячих страв

Слайд 15

Блюдо Блюда овальні 1-12 порцій Для подачі других гарячих страв, до яких соус подається окремо, при індивідуальному та груповому обслуговуванні

Слайд 16

Менажниці Менажниці круглі з однією перегородкою слугують для подавання основного продукту (з соусом чи без нього) з одним гарніром Однопорційні

Слайд 17

Менажниці

Слайд 18

Менажниці По типу менажниці бувають цільні і складові, коли в основне блюдо ставляться тарілки-секції. Менажниці виготавляють з нержавіючої сталі, різних видів кераміки і скла, лакованного дерева (для суши), пластмаси і т. д. Бувають також одноразові менажниці з фольги або картону.

Слайд 19

Менажниці Менажниці круглі з двома перегородками, однопорційні. Слугують для подавання основного продукту (з соусом чи без нього) зі складним гарніром. В 1950-і роки в США були популярні так звані «Телевечері» («TV-dinners»), які являють собою одноразову герметично упаковану менажницю, наповнену набором заморожених страв для повноцінного одноразового харчування з основним блюдом, гарніром, спеціями и десертом.

Слайд 20

Менажниця Менажниці прямокутні з однією перегородкою Слугують для подавання основного продукту (з соусом чи без нього) з одним гарніром Однопорційні

Слайд 21

Мінажниця Трьохярусна , з кришками для подачі страв та соусів до них на банкетах-фуршетах

Слайд 22

Ваза Для подачі фруктів

Слайд 23

Марміти для подачі перших та других страв

Слайд 24

соусники Для подачі гарячих соусів до м»ясних, рибних, овочевих страв. З мельхіору та нержавіючої сталі. 1,2 порційні

Слайд 25

креманки Для подачі десертних страв(морозиво, крем, збиті вершки та ін.). З мельхіору та нержавіючої сталі, на високій, середній та низькій ніжці. Однопорційні.

Слайд 26

кавники Для подачі кави при груповому обслуговуванні. З мельхіору та нержавіючої сталі, з кришкою. Об"єм 500-1500 мл

Слайд 27

молочники Для подачі молока до гарячих напоїв. З мельхіору та нержавіючої сталі. Об"єм 200-500 мл.

Слайд 28

вершківник Для подачі вершків до гарячих напоїв. З мельхіору та нержавіючої сталі. Об"єм 50-200 мл.

Слайд 29

Відерце для льоду З мельхіору та нержавіючої сталі, з подвійними стінками, можуть мати вставну сітку, випускають в комплекті з щипцями та кришкою. Для подачі харчового льоду

Слайд 30

Відерце для шампанського Для охолодження і подачі до столу шампаського та інших ігристих вин. З мельхіору та нержавіючої сталі, має дві ручки. Відерце можна встановлювати на підставку, висота якої така сама, як і висота столу. Об"єм 3-5 л

Слайд 31

Вази-етажерки Для подачі фруктів на банкеті. З мельхіору та нержавіючої сталі.

Слайд 32

Підставка Для подачі торта та тістечок

Слайд 33

Решітка для спаржі Для подачі відварної спаржі. З мельхіору та нержавіючої сталі, має прямокутну увігнуту форму на чотирьох ніжках у комплекті з підставкою і щипцями .

Слайд 34

Слайд 35

Самовар Для приготування напою і сервірування чайного столу

Слайд 36

Супова чашка Для подачі перших страв до столу. З однією ручкою З мельхіору та нержавіючої страви Об"єм 350 мл

Слайд 37

Пашотниці Для подачі до бульйону яєць, зварених «у мішечок». З мельхіору та нержавіючої страви

Слайд 38

Підноси Для подачі гарячих та прохолоджуючих напоїв використовують малі підноси. Для подавання страв та збирання посуду використовують великі підноси. Нержавіюча сталь, коркове покриття. Різного розміру

Слайд 39

Турка (джезва) Для приготування і подачі кави по-східному. З мельхіору та нержавіючої сталі, конічна каструлька з довгою ручкою. Об”єм 125-250 мл.

Слайд 40

Таганок Подавання біфштексу по-селянськи, фірмових страв Однгопорційний

Слайд 41

Таганок З блюдом з нержавіючої сталі для подачі страв

Слайд 42

Таганок Для подачі стейків та шашликів

Слайд 43

Таганок Для подачі шашликів

Слайд 44

Таганок Для подачі стейків та шашликів

Слайд 45

Таганок Для подачі юшки та шурпи

Слайд 46

Піраміда Овальна, банкетна

Слайд 47

Піраміда Круглі,одно- та дво-ярусні для подачі страв на банкетах

Слайд 48

Піраміда Багатоярусна для подачі раків

Слайд 49

Марміт Для подачі м"ясних страв на стіл

Слайд 50

Підставка Підставка кругла дерев"яна із сковорідкою на 4 порції для подачі страв у стіл

Слайд 51

Піднос Таці середні прямокутні Використовуються при обслуговуванні прийомів та бенкетів

Слайд 52

Піднос Таці малі прямокутні Для подавання тютюнових виробів, рахунків

Слайд 53

Піднос Таці великі прямокутні, круглі Для транспортування страв та посуду

Слайд 54

Піднос Круглий, антисліп Піднос не потрібно покривати серветкою, так як предмети на ньому гарно утримуються

Слайд 55

Підстаканник Підставка під склянку з чаєм

Слайд 56

Цукорниця Металева для подачі цукру з ложкою

Слайд 57

Цукорниця і вершківник Виготовлені із нержавіючої сталі Мають красивий вигляд на столі

Слайд 58

Фруктовниця Для подачі фруктів

Слайд 59

Френч-прес Для приготування та подачі кави та чаю

Слайд 60

Набір для подачі чаю Чайник заварний, цукорниця, молочник

Слайд 61

Фондюшниця Для приготування та подачі фондю

Слайд 62

Мармит Для подачі перших страв у стіл

Слайд 63

Посуд для масла Для подачі масла

Слайд 64

Піднос Піднос прямокутної форми

Слайд 65

Посуд для масла Для подачі масла з ножем

Слайд 66

Чайник заварний Для подачі чаю-заварки

Слайд 67

Чайник з підігрівом Використовують при подачі чаю групі відвідувачів

Слайд 68

Марміти Для подачі других гарячих страв у стіл

Слайд 69

Мармит Для подачі других гарячих страв у стіл

Слайд 70

Кокотниці Для подачі гарячих закусок з м"яса, птиці, овочів, грибів, інших продуктів

Слайд 71

Піднос для кейтеринга Зверху страва прикривається кришкою

Слайд 72

Баранчик Баранчик-ковпак для подачі других гарячих страв

Слайд 73

Посуд для подачі других гарячих страв

Слайд 74

Посуд для подачі страв

Слайд 75

Підставки для подачі страв та закусок на банкеті

Слайд 76

Посуд для фуршету

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Різне