Барний посуд із скла
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Для коктейлів групи Кнікебайн. Має ” талію ” по діаметру жовтка яйця. Для того щоб жовток не спливав, а попадав в рот після напою, як би на закуску. В цій чарці можуть подаватися і інші коктейлі. Також можна використовувати для подавання фруктових міцних вин і фруктових бренді.
Використовується для подачі шнапсу, текіли. Може використовуватись для подачі напоїв з льодом, виготовлена із товстого, міцного скла.
Має форму тюльпана, найбільш популярна серед чарок. В ній можна подавати і червоний аперитив. Ці чарки можуть бути різних розмірів - 125-300 мл. Невеликі чарки заповнюють на 2/3 об'єму, чарки великого об”єму - на 2-3 см.
Як правило, з тонкими стінками, на тонкій і високій ніжці, з трохи звуженою до верху чашею у формі тюльпана. Винні чарки відрізняються різноманітністю форм та розмірів. Менша по розміру чарка використовується для білого вина, більша - для червоного. Зараз частіше використовують більш високі чарки з вузькою горловиною. Вони заповнюються не більше, як на 2/3 об'єму, щоб дати людині можливість вдихати аромат вина.
ІНГАЛЯТОР-ТЮЛЬПАН Коньячна чарка. В ній подають коньяк, бренді, арманьяк, екстримальні кооктейлі. В деяких країнах її називають сніфтер, бренді-балон, бренді-глас-балон. Може мати об'єм від 125 до 425 мл.
В ній подаються заморожені коктейлі (група “Фрозен”) і напої приготовлені в шейкері. Маргарита – це напій на основі текіли з додаванням кисло солодкої суміші. Сауер – це суміш, яка використовується в змішаних напоях рідка або у вигляді порошку, в склад якої входять солодкі (цукор ) і кислі(лимон, лайм ) компоненти.
ЧАРКА КОРДІАЛ Для подачі коктейлів-діджестивів групи Кордіал, які складаються із лікерів і міцних алкогольних напоїв, які беруться приблизно в однакових пропорціях. Готують їх у шейкері.
Чарка пусс-кафе Чарка для подачі шаруватих коктейлів групи “Пусс-кафе”. Ця група коктейлів призначена для жінок. В їх склад в класичному варіанті входить , як база, тільки коньяк з додаванням сиропів і лікерів. Чарка може мати об”єм 60-70 мл.
Чашка для пунша Форма чашки може бути різною, з блюдечком. В ній також можна подати какао, різні види кави, гарячі гроги, глинтвейни. Об'єм 200-250 мл.
Чарка Сауер Коктейлі типу Сауер відпускають в чарках тієї ж назви ємкістю 100-125 мл, по формі вона нагадує келих шампанського. В ній також можна подавати шаруваті коктейлію
Чарка шеррі Використовуються для подачі кріпленого вина Херес, що використовується як вино-аперитив. Такі вина гарно гармонують у коктейлях із горілкою, джином, віскі, пом'якшують їх смак. Об'єм чарки 50-75 мл.
Піна колада Чарка Колада може мати об'єм до 400 мл. Використовується для подачі червоних вин та коктейлів на основі вин. Для подачі коктейлю “Піна колада” та інших екзотичних коктейлів.
Чарка сауер Об”єм чарки 150-250 мл. Використовується для подачі коктейлів-діджестивів групи Сауер. Свою назву ця група отримала завдяки кислому смаку, який спричиняється кислими соками, що входять у склад коктейлів(лимонний, лайма).
Для багатьох коктейлів без емульгаторів, коктейлів приготовлених методом стір, коротких коктейлів, коктейлів Фрапе, екстрімальних коктейлів. Бармени їх часто називають “робочими конячками бару”, тому що вони найчастіше використовуються.
Для групи коктейлів “ олд-фешен ” та інших міцних коктейлів, напоїв з льодом. Низька, широка, з товстим дном, стійка склянка. Перекладається як старомодна. Готується цей напій на базі міцних напоїв, англійці використовували віскі, але зараз це може бути любий міцний напій. В класичному олдфешені використовували кусочок цукру і Ангостуру, зараз можуть застосовувати сиропи, лікери, замість Ангостури використовують бальзами, бітерси, гіркі настоянки, міцні ароматні лікери. Змішувати бази в цьому напої не прийнято.
Для групи коктейлів “фліп”, газованих напоїв з льодом, соків і т.д. Перекладається як стійкий, неваляшка. Раніше їх робили з товстим, заокругленим дном, його важко покласти на бік.
Для кави по-ірландські та інших гарячих напоїв (тодді, грог, глинтвейн, кава лате). Майже циліндричної форми, злегка розширений до верху, ніжка коротка, з ручкою.
Для екзотичних змішаних напоїв, які подають з великою кількістю фруктів та інших прикрас. Можуть мати об'єм до 1460 мл.
Для подачі довгих після обідніх, освіжаючих коктейлів, коблерів. Можна подати коктейль “Піна колада”, “Дайкірі” Перекладається, як “кубок”.
Для багатьох змішаних напоїв типу Хайбол. Це тонізуючі напої, які вгамовують спрагу, популярні у всьому світі, асортимент їхній різноманітний, легко і швидко готуються. Можна використовувати любу базу, включаючи міцноалкогольні дистилятори і лікери, також любу солодку частину, в якості модифікатора використовують бальзами, ефірні масла, гіркі настоянки, все це розбавляють наповнювачами. Висока склянка циліндричної, конічної або витягнутої вверх форми, в них алкогольні напої розбавляють великою кількістю безалкогольних напоїв.
Для багатьох змішаних напоїв типу Коллінз. Від Хайбола відрізняється тільки ємкістю. Це один із найстаріших міжнародних класичних ДЗН. “Коллінз”- один із видів лонгдринків, як правило, терпкий напій, змішується безпосередньо в склянці гостя, в склад входить алкогольний напій, солодка і кисла складова, розбавляється тільки мінеральною водою без присмаків і запахів.
Для багатьох довгих змішаних напоїв. В ній можна подавати безалкогольні шприцери, прохолоджуючі напої, соки - все у великій кількості із льодом.
Різновид старомодних склянок. Отримала назву в силу того, що її форма відображає вуглуватість кусочків льоду в напоях. Призначена для напоїв з великою кількістю льоду. On te rocs- в перекладі означає “на скалах”. Любий спиртний напій наливають поверху кубиків льоду. Класичний Рокс готується на основі Джину.
Чарка-шале Нагадує креманку чи блюдце для шампанського, використовується для подачі коктейлів типу Коблер та Дейзі. Така ж чарка тільки з чашою меншого розміру використовується для подачі лікерів. Відрізною особливістю коблерів являється наявність значної кількості фруктів, фактично це фрукти в алкогольному напої, хоча перекладається слово “коблер”, як “довгий ковток”. Напій призначений для жінок, а безалкогольний - для дітей. Дейзі- це обов”язково червоний напій з малиновим, полуничним, кизиловим або клюквеним смаком.
Пивні бокали можуть мати різну форму, об'єм 300-500 мл, використовують для подачі розливного і пляшкового пива.
ПИВНА СКЛЯНКА Склянки для пива можуть мати різну форму і об'єм від 200 мл до 500 мл. Використовують для пляшкового, розливного та баночного пива.
Чарка граппа Використовується для спиртових та міцних напоїв типу “Граппа”, “Марк”, бренді, в такій чарці втрачається міцність напою.
Крюшонниця може бути різної форми, в наборі присутні чашки та розливна ложка. Використовують для подачі крюшонів, холодних пуншів.
Крюшонниця Крюшонниця може бути різної форми, в наборі присутні чашки та розливна ложка. Використовують для подачі крюшонів, холодних пуншів.
крюшонниця Крюшонниця може бути різної форми, в наборі присутні чашки та розливна ложка. Використовують для подачі крюшонів, холодних пуншів.
Може бути різної форми і об'єму. Використовують для декантування і подачі “старих” столових червоних вин та портвейна. Хоча зараз піддають декантуванню і деякі молоді вина, які під дією кисню розкривають свій букет.
Різного об'єму і форми. Мають ручку, кришку і носик для зручності наливання. Використовують для подачі соків, вод, інших безалкогольних напоїв.
колінз Склянка виготовлена із товстого, міцного скла, бармени такі склянки називають Гранітами. Вони зручні у використанні, стійкі, економні. Використовують для подачі ДЗН.
даблфешен Старомодна чарка. Використовується для подачі коктейлів “олдфешен” та інших міцних коктейлів, напоїв з льодом.
олдфешен Старомодна чарка. Використовується для подачі коктейлів “олдфешен” та інших міцних коктейлів, напоїв з льодом. Від “даблфешен” відрізняється розміром.
Шот-граніт Для міцних алкогольних напоїв без льоду, горілки, текіли, залпових напоїв, екстримальних коктейлів, об”єм до 70 мл.
шот Для міцних алкогольних напоїв без льоду, горілки, текіли, залпових напоїв, екстримальних коктейлів, об”єм до 70 мл.
Склянка слінг Популярний різновид склянки Хайбол об”ємом 300–400 мл. Він зручний для подачі лонг-дринків і багатих, видовишних коктейлів, а крім того пива, газованої води і соків, так як дозволяє добавляти більшу кількість льоду в напій і робити більші ковтки. Факт від Barbook.ru: бокалотримав свою назваву в 1920-х роках, після винаходу класичного коктейлю «Сінгапурский Слінг», собственно, між 1911 і 1915 рр. він, як і одноіменний коктейль, ввійшов в барну історію.
Схожі презентації
Категорії