X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Барний посуд із скла

Завантажити презентацію

Барний посуд із скла

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Для міцних алкогольних коктейлів. Практично це горілчана чарка.

Слайд 3

Для коктейлів групи Кнікебайн. Має ” талію ” по діаметру жовтка яйця. Для того щоб жовток не спливав, а попадав в рот після напою, як би на закуску. В цій чарці можуть подаватися і інші коктейлі. Також можна використовувати для подавання фруктових міцних вин і фруктових бренді.

Слайд 4

Для екстримальних слоїстих коктейлів, горілки, текіли, залпових напоїв. Об»єм 40-80 мл.

Слайд 5

Використовується для подачі шнапсу, текіли. Може використовуватись для подачі напоїв з льодом, виготовлена із товстого, міцного скла.

Слайд 6

Може мати об”єм 35-50 мл. Може бути різної форми, мати ніжку різної висоти.

Слайд 7

Має форму тюльпана, найбільш популярна серед чарок. В ній можна подавати і червоний аперитив. Ці чарки можуть бути різних розмірів - 125-300 мл. Невеликі чарки заповнюють на 2/3 об'єму, чарки великого об”єму - на 2-3 см.

Слайд 8

Як правило, з тонкими стінками, на тонкій і високій ніжці, з трохи звуженою до верху чашею у формі тюльпана. Винні чарки відрізняються різноманітністю форм та розмірів. Менша по розміру чарка використовується для білого вина, більша - для червоного. Зараз частіше використовують більш високі чарки з вузькою горловиною. Вони заповнюються не більше, як на 2/3 об'єму, щоб дати людині можливість вдихати аромат вина.

Слайд 9

Має об'єм 75 мл. В ній також подають і десертні вина.

Слайд 10

ІНГАЛЯТОР-ТЮЛЬПАН Коньячна чарка. В ній подають коньяк, бренді, арманьяк, екстримальні кооктейлі. В деяких країнах її називають сніфтер, бренді-балон, бренді-глас-балон. Може мати об'єм від 125 до 425 мл.

Слайд 11

Склянка для подачі діджестивів типу Сауер. Об”єм 150-300 мл.

Слайд 12

В ній подаються заморожені коктейлі (група “Фрозен”) і напої приготовлені в шейкері. Маргарита – це напій на основі текіли з додаванням кисло солодкої суміші. Сауер – це суміш, яка використовується в змішаних напоях рідка або у вигляді порошку, в склад якої входять солодкі (цукор ) і кислі(лимон, лайм ) компоненти.

Слайд 13

ЧАРКА КОРДІАЛ Для подачі коктейлів-діджестивів групи Кордіал, які складаються із лікерів і міцних алкогольних напоїв, які беруться приблизно в однакових пропорціях. Готують їх у шейкері.

Слайд 14

Чарка пусс-кафе Чарка для подачі шаруватих коктейлів групи “Пусс-кафе”. Ця група коктейлів призначена для жінок. В їх склад в класичному варіанті входить , як база, тільки коньяк з додаванням сиропів і лікерів. Чарка може мати об”єм 60-70 мл.

Слайд 15

Чашка для пунша Для подачі пуншів, об”єм 200-250 мл.

Слайд 16

Чашка для пунша Форма чашки може бути різною, з блюдечком. В ній також можна подати какао, різні види кави, гарячі гроги, глинтвейни. Об'єм 200-250 мл.

Слайд 17

Чарка Сауер Коктейлі типу Сауер відпускають в чарках тієї ж назви ємкістю 100-125 мл, по формі вона нагадує келих шампанського. В ній також можна подавати шаруваті коктейлію

Слайд 18

Чарка шеррі Використовуються для подачі кріпленого вина Херес, що використовується як вино-аперитив. Такі вина гарно гармонують у коктейлях із горілкою, джином, віскі, пом'якшують їх смак. Об'єм чарки 50-75 мл.

Слайд 19

Піна колада Чарка Колада може мати об'єм до 400 мл. Використовується для подачі червоних вин та коктейлів на основі вин. Для подачі коктейлю “Піна колада” та інших екзотичних коктейлів.

Слайд 20

Чарка сауер Об”єм чарки 150-250 мл. Використовується для подачі коктейлів-діджестивів групи Сауер. Свою назву ця група отримала завдяки кислому смаку, який спричиняється кислими соками, що входять у склад коктейлів(лимонний, лайма).

Слайд 21

Чарка сауер Може мати і таку форму.

Слайд 22

Для багатьох коктейлів без емульгаторів, коктейлів приготовлених методом стір, коротких коктейлів, коктейлів Фрапе, екстрімальних коктейлів. Бармени їх часто називають “робочими конячками бару”, тому що вони найчастіше використовуються.

Слайд 23

Для групи коктейлів “ олд-фешен ” та інших міцних коктейлів, напоїв з льодом. Низька, широка, з товстим дном, стійка склянка. Перекладається як старомодна. Готується цей напій на базі міцних напоїв, англійці використовували віскі, але зараз це може бути любий міцний напій. В класичному олдфешені використовували кусочок цукру і Ангостуру, зараз можуть застосовувати сиропи, лікери, замість Ангостури використовують бальзами, бітерси, гіркі настоянки, міцні ароматні лікери. Змішувати бази в цьому напої не прийнято.

Слайд 24

Для групи коктейлів “фліп”, газованих напоїв з льодом, соків і т.д. Перекладається як стійкий, неваляшка. Раніше їх робили з товстим, заокругленим дном, його важко покласти на бік.

Слайд 25

Для кави по-ірландські та інших гарячих напоїв (тодді, грог, глинтвейн, кава лате). Майже циліндричної форми, злегка розширений до верху, ніжка коротка, з ручкою.

Слайд 26

Для екзотичних змішаних напоїв, які подають з великою кількістю фруктів та інших прикрас. Можуть мати об'єм до 1460 мл.

Слайд 27

Для подачі довгих після обідніх, освіжаючих коктейлів, коблерів. Можна подати коктейль “Піна колада”, “Дайкірі” Перекладається, як “кубок”.

Слайд 28

гоблет Може бути виготовлений із міцного скла.

Слайд 29

Для багатьох змішаних напоїв типу Хайбол. Це тонізуючі напої, які вгамовують спрагу, популярні у всьому світі, асортимент їхній різноманітний, легко і швидко готуються. Можна використовувати любу базу, включаючи міцноалкогольні дистилятори і лікери, також любу солодку частину, в якості модифікатора використовують бальзами, ефірні масла, гіркі настоянки, все це розбавляють наповнювачами. Висока склянка циліндричної, конічної або витягнутої вверх форми, в них алкогольні напої розбавляють великою кількістю безалкогольних напоїв.

Слайд 30

Для багатьох змішаних напоїв типу Коллінз. Від Хайбола відрізняється тільки ємкістю. Це один із найстаріших міжнародних класичних ДЗН. “Коллінз”- один із видів лонгдринків, як правило, терпкий напій, змішується безпосередньо в склянці гостя, в склад входить алкогольний напій, солодка і кисла складова, розбавляється тільки мінеральною водою без присмаків і запахів.

Слайд 31

колінз Зразок класичного міжнародного ДЗН “Колінз”.

Слайд 32

Для багатьох довгих змішаних напоїв. В ній можна подавати безалкогольні шприцери, прохолоджуючі напої, соки - все у великій кількості із льодом.

Слайд 33

Різновид старомодних склянок. Отримала назву в силу того, що її форма відображає вуглуватість кусочків льоду в напоях. Призначена для напоїв з великою кількістю льоду. On te rocs- в перекладі означає “на скалах”. Любий спиртний напій наливають поверху кубиків льоду. Класичний Рокс готується на основі Джину.

Слайд 34

Для молочних коктейлів. Виготовляється із товстого скла.

Слайд 35

Чарка-шале Нагадує креманку чи блюдце для шампанського, використовується для подачі коктейлів типу Коблер та Дейзі. Така ж чарка тільки з чашою меншого розміру використовується для подачі лікерів. Відрізною особливістю коблерів являється наявність значної кількості фруктів, фактично це фрукти в алкогольному напої, хоча перекладається слово “коблер”, як “довгий ковток”. Напій призначений для жінок, а безалкогольний - для дітей. Дейзі- це обов”язково червоний напій з малиновим, полуничним, кизиловим або клюквеним смаком.

Слайд 36

флюте Це сучасний келих для шипучих вин та коктейлів на їх основі.

Слайд 37

Келих флюте Для подачі шампанського та коктейлів на його основі

Слайд 38

Пивні бокали можуть мати різну форму, об'єм 300-500 мл, використовують для подачі розливного і пляшкового пива.

Слайд 39

Кухоль пивний використовується для розливного пива, може мати об'єм 300 – 1000 мл.

Слайд 40

ПИВНА СКЛЯНКА Склянки для пива можуть мати різну форму і об'єм від 200 мл до 500 мл. Використовують для пляшкового, розливного та баночного пива.

Слайд 41

Чарка граппа Використовується для спиртових та міцних напоїв типу “Граппа”, “Марк”, бренді, в такій чарці втрачається міцність напою.

Слайд 42

Крюшонниця може бути різної форми, в наборі присутні чашки та розливна ложка. Використовують для подачі крюшонів, холодних пуншів.

Слайд 43

Крюшонниця Крюшонниця може бути різної форми, в наборі присутні чашки та розливна ложка. Використовують для подачі крюшонів, холодних пуншів.

Слайд 44

крюшонниця Крюшонниця може бути різної форми, в наборі присутні чашки та розливна ложка. Використовують для подачі крюшонів, холодних пуншів.

Слайд 45

Може бути різної форми і об'єму. Використовують для декантування і подачі “старих” столових червоних вин та портвейна. Хоча зараз піддають декантуванню і деякі молоді вина, які під дією кисню розкривають свій букет.

Слайд 46

Декантер Для декантування червоних столових вин

Слайд 47

графин Використовують для подачі алкогольних напоїв.

Слайд 48

Різного об'єму і форми. Мають ручку, кришку і носик для зручності наливання. Використовують для подачі соків, вод, інших безалкогольних напоїв.

Слайд 49

колінз Склянка виготовлена із товстого, міцного скла, бармени такі склянки називають Гранітами. Вони зручні у використанні, стійкі, економні. Використовують для подачі ДЗН.

Слайд 50

хайбол Відрізняється від склянки Колінз об”ємом.

Слайд 51

даблфешен Старомодна чарка. Використовується для подачі коктейлів “олдфешен” та інших міцних коктейлів, напоїв з льодом.

Слайд 52

олдфешен Старомодна чарка. Використовується для подачі коктейлів “олдфешен” та інших міцних коктейлів, напоїв з льодом. Від “даблфешен” відрізняється розміром.

Слайд 53

Шот-граніт Для міцних алкогольних напоїв без льоду, горілки, текіли, залпових напоїв, екстримальних коктейлів, об”єм до 70 мл.

Слайд 54

графини Можуть мати різну форму, використовують для подачі алкогольних напоїв.

Слайд 55

шот Для міцних алкогольних напоїв без льоду, горілки, текіли, залпових напоїв, екстримальних коктейлів, об”єм до 70 мл.

Слайд 56

Чарка “Фліп” Має вузьку довгу форму, виключно для коктейлів з яйцем (Фліпів).

Слайд 57

Чашка лате Використовується для подачі кави.

Слайд 58

Чашка капучіно Використовується для подачі кави.

Слайд 59

Склянка слінг Популярний різновид склянки Хайбол об”ємом 300–400 мл. Він зручний для подачі лонг-дринків і багатих, видовишних коктейлів, а крім того пива, газованої води і соків, так як дозволяє добавляти більшу кількість льоду в напій і робити більші ковтки. Факт від Barbook.ru: бокалотримав свою назваву в 1920-х роках, після винаходу класичного коктейлю «Сінгапурский Слінг», собственно, між 1911 і 1915 рр. він, як і одноіменний коктейль, ввійшов в барну історію.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Різне