"Е" у шкільному буфеті
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Чіпси E160c, E621, E1450, E100, E551, E459 Сухарики E621, E627, E631, E551, E459 Шоколад E322, E476 Лимонад E330, E211, E150, E290
Де містяться харчові добавки? Підсилювач смаку глютамат натрію (Е 621) приводить до руйнування сітківки ока. Тим часом він утримується в багатьох продуктах — таких, як м’ясні, рибні і соєві напівфабрикати, чіпси, снеки, сухарики, соуси, приправи, бульйонні кубики, супи і інші блюда швидкого готування. Він підсилює, «пожвавлюючи», майже зниклий захід або смак, а також може надавати їжі новий смак або аромат. Аспартам використається практично у всіх жувальних гумках, газованих напоях, дієтичних напоях, деяких продуктах для діабетиків, замінниках цукру, м’ятних цукерках, варенні, кефірі (біокефіре), томатному соусі, дитячих вітамінах і ліках. Цей підсолоджувач позначається індексом Е951 (фенилаланін). У цей час список хвороб, розвиток яких може викликати аспартам, усе збільшується: пухлина мозку, базедова хвороба, склероз, епілепсія, діабет, розумова відсталість, хвороба Паркінсона і навіть туберкульоз. Варто також відзначити, що серед замінників цукру найбільш шкідливий сахарин.
Ступінь ризику Номер після Е Насамперед небезпечні для дітей 102, 104, 110, 120, 122, 124 Викликають алергію 132, 223, 224, 234, 321, 407 Шкодять шлунку чи кишечнику 223, 224, 262, 320, 321, 338, 340, 341, 407, 450, 452, 461, 466, 461, 627, 631 Провокують розвиток пухлин 131, 142, 152, 153, 210, 211, 251, 252, 431, 954 Шкідливо впливають на нирки та печінку 171, 172, 220, 320, 321 Провокують проблеми з тиском 250 Викликають проблеми зі шкірою 160а, 234, 951 Підозрілі 141, 150
Використана література: Щоб бути здоровим та оберегти себе та свою родину від шкідливого впливу харчових добавок варто слідувати наступним порадам: Уважно читати етикетки, знати розшифровку кодів і не звертати уваги на квапливих покупців, що хапають все підряд. Не купувати продукти з неприродно яскравим забарвленням. Швидше за все, у них повно барвників. Не купувати продукти з надмірно тривалим терміном зберігання. Пам’ятати, що імпортні овочі та фрукти (яблука, лимони і т.д.) обробляють спеціальними речовинами для кращого зберігання та блиску. Чим меншим є список інгредієнтів в готових продуктах, тим менше добавок. Продукти з вишуканим, пікантним смаком, швидше за все, містять різні добавки; Замість того, щоб купувати готові соки, робити їх самим. Обмежити вживання чіпсів, супів з пакетика, хот-догів, бургерів. Відмовитись від перероблених або законсервованих м'ясних продуктів, таких як ковбаса, сосиски. І, нарешті, готувати самим, без жодних харчових добавок! Висновки: http://www.esc.lviv.ua/xarchovi-e-dobavki/ http://gorodok-school.edukit.zt.ua/Files/downloads/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%A5%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%BE%D0%B2%D1%96%20%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8.%20doc.doc http://uk.dobavkam.net/products/chipsi-lyuks-paprika http://uk.dobavkam.net/products/suhariki-flint-night http://uk.dobavkam.net/products/shokolad-korona-biliy-poristiy http://uk.dobavkam.net/products/limonad-tm-bon-buasson-0-5-l
Схожі презентації
Категорії