X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Жири

Завантажити презентацію

Жири

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Захворювання - рахіт

Слайд 3

Жири, склад жирів, їх утворення. Гідроліз та гідрування жирів. Жири в природі. Біологічна роль жирів.

Слайд 4

Ожиріння

Слайд 5

Біологічна роль жирів Енергетична функція (1м жиру - 38.9 кдж) Захисна функція (терморегуляція) Будівельна функція (входять до складу клітинних мембран Джерело вітамінів D, A, E

Слайд 6

Склад жирів Мішель Ежен Шеврель – основоположник хімії ліпідів Марселен Бертло . Жири – це органічні сполуки, які утворені трьохатомним спиртом гліцерином та вищими жирними кислотами

Слайд 7

Гліцерин Вищі кислоти СH2- OH │ ненасичені насичені CH - OH │ CH2- OH олеїнова стеаринова С17Н33СООН C17Н35СООН лінолева пальмітинова С17Н31СООН С15Н31СООН СН2─ОН CH2─O─COC17H33 │ │ СН─ОН + 3C17H33COOH → CH─O─ COC17H33 + 3H2O │ │ СН2─ОН CH2─O─ COC17H33  гліцерин олеїнова кислота триолеїн        

Слайд 8

Загальна формула жирів CH2─O─COR1 │ CH─O─ COR2 │ CH2─O─ COR3 R1, R2, R3 – радикали карбонових кислот

Слайд 9

Класифікація жирів Жири рідкі (рослинні) тверді (тваринні)

Слайд 10

Хімічні властивості жирів Гідроліз

Слайд 11

Автоклав

Слайд 12

Гідрування Рідкий → Твердий Рідкий → Твердий

Слайд 13

Значення Жири як коштовний харчовий продукт Жири лікарського значення (риб'ячий жир, обліпихова олія) Одержання мила Одержання маргарину Одержання гліцерину, речовини зі зм'якшуючими властивостями Одержання оліфи

Слайд 14

Домашнє завдання &28 письмово № 256-258, повідомлення вуглеводи

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія