жири,білки та вуглеводи
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Дати відповідь так чи ні 1. Глюкоза утворюється в процесі фотосинтезу 2. При денатурації білків руйнуються пептидні зв'язки. 3. Жири належать до класу естерів.
4. Молекула сахарози гідролізує на дві молекули глюкози 5. Чи правильно записані умови проведення ксантопротеїнової реакції: білок +HNO3конц.→жовтий колір t
Вірус попрацював Вуглеводи, жири, білки – це природні біополімери. До моносахаридів належать: рибоза, крохмаль, фруктоза, глюкоза. Гідроліз крохмалю відбувається важче, ніж целюлози, кінцевим продуктом гідролізу є декстрини.
До складу рослинних олій входять залишки насичених карбонових кислот: пальмітинової, маргаринової, стеаринової. До складу білків входять мономери 20-ти α-амінокислот, які зв'язані між собою водневими зв'язками
Організм – відкрита система О2 Н2О Жири Білки Вуглеводи Мінеральні солі Вітаміни Н2О СО2 Сечовина Сечова кислота Неперетравлені рештки
Перетворення білків амінокислоти білки білки жирні кислоти денатурація Низько-молекулярні речовини
Класифікація білків Ферменти Транспортні Захисні білки Білки - гормони Скоротливі білки Структурні глобулярні фібрилярні БІЛКИ
Перетворення вуглеводів вуглеводи С6Н12О6 глікоген рибоза дезоксирибоза жири замінні амінокислоти стероїди молочна кислота
Добовий раціон харчування Норма у віці 14-18 років: для дівчат → 2750 ккал/день; для хлопців → 3150 ккал/день.
сніданок обід полуденок вечеря Сума: 2900 ккал Продукти Енергетична цінність Кількість продукту Вівсянка Чай з цукром Банан Кава з цукром Суп Гречка Хліб Сосиски Салат Чай Яблуко Сік Булочка Чорний шоколад Творог Сметана Цукор Чай Яблуко 344 ккал 15 ккал 82 ккал 12 ккал 274 ккал 330 ккал 95 ккал 300 ккал 18 ккал 5 ккал 45ккал 35 ккал 350 ккал 512 ккал 340 ккал 55 ккал 38 ккал 5 ккал 45 ккал 100г 1 чашка 1 шт. 1 чашка 200г 100г 50г 100г 80г 1 чашка 1 шт. 1 стакан 1 шт. 100г 150г 50г 10г 1 чашка 1 шт.
Схожі презентації
Категорії