Вуглеводи: крохмаль
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Крохмаль - природний полімер (С6Н10О5) n Це полісахариди амілози і амілопектину, мономером яких є альфа - глюкоза
отримання Крохмаль найчастіше отримують з картоплі. Для цього картоплю подрібнюють, промивають водою і перекачують у великі судини, де відбувається відстоювання. Отриманий крохмаль ще раз промивають водою, відстоюють і сушать в струмені теплого повітря
фізичні властивості Зустрічається у вигляді зерен білого кольору. Зерна крохмалю не розчинні в холодній воді; У гарячій воді мембрана зерен лопається і крохмаль утворює колоїдний розчин (гель). Не володіє солодким смаком.
хімічні властивості Якісна реакція на крохмаль. Йод утворює з крохмалем комплексне з'єднання інтенсивно синього кольору
Застосування в будівництві Для виробництва будівельних сумішей використовуються загущувачі і єднальні речовини на основі кукурудзяного крохмалю. Розробляють добавки на основі крохмалів для будівельної промисловості. Вони використовуються для додання специфічних властивостей цементних розчинів, штукатурних розчинів, гіпсової продукції, обробним сумішам і т.д.
Застосування фармацевтичної промисловості Кукурудзяний крохмаль найбільше підходить, як транспортний засіб для стиснення таблетки у фармацевтичній промисловості.
Схожі презентації
Категорії