Різноманіття та функції полісахаридів
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Цукроза Дуже поширена речовина, що широко використовується рослинами як транспортна форма вуглеводів
Лактоза У великій кількості міститься в молоці ссавців, може входи ти до складу гліколіпідів
Мальтоза Основний структурний елемент ряду полісахаридів (наприклад, крохмалю і глікогену). У великій кількості міститься у пророслих насінинах злаків
Трегалоза Головний вуглевод гемолімфи багатьох видів комах. Трапляється в клітинах ряду водоростей, грибів і вищих рослин
Один з основних запасаючих вуглеводів рослин. У великій кількості цю речовину містять цукровий буряк і цукрова тростина Рафіноза
Інулін Запасаючий полісахарид рослин, який відкладається у підземних органах представників родини Айстрові та деяких інших родин
Целюлоза Основний структурний полісахарид клітинних стінок рослин та покривних структур деяких тварин (наприклад, асцидій)
Хітин Основний структурний полісахарид клітинних стінок більшості грибів; основа зовнішнього скелета членистоногих
1. Які функції виконує лактоза? 2. З яких моносахаридів складається рафіноза? 3. Які живі організми використовують хітин? 4. Які особливості будови глікогену дозволяють йому ефективно виконувати свою функцію? 5. Які особливості будови целюлози дозволяють їй ефективно виконувати свою функцію?
Схожі презентації
Категорії