X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Сталий енергетичний розвиток міста Львова

Завантажити презентацію

Сталий енергетичний розвиток міста Львова

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Сталий енергетичний розвиток м. Львова

Слайд 2

Етапи створення енергоменеджменту у бюджетній сфері Львова 1. В грудні 2006 року запроваджено систему енергетичного менеджменту у м. Львові. У структурі управління економіки створено сектор енергозбереження. 2. Для організації обліку споживання енергоресурсів в систему енергоменеджменту залучено управління освіти, охорони здоров’я, культури та туризму, молоді, сім’ї та спорту а також адміністративні будівлі. Зазначеним управлінням підпорядковані 503 будівлі. 3. В структурних підрозділах визначено відповідальних працівників на яких покладено додаткові обов'язки щодо організації обліку та аналізу споживання енергоресурсів. 4. Проведено навчання учасників системи моніторингу споживання енергоресурсів щодо організації обліку за єдиною програмою. 5. З квітня 2007р створено відділ енергоменеджменту у складі якого є сектор енергозбереження та сектор енергетичного нагляду.

Слайд 3

Сформована організаційно-виконавча структура

Слайд 4

Організаційно-управлінська структура

Слайд 5

Результати електронної інвентаризації Кількісні характеристики у розрізі бюджетних галузей станом на 01.01.2009 року

Слайд 6

Ліміти використання енергоресурсів у будівлях бюджетних установ Визначено базові лінії щомісячного споживання (ліміти) у натуральних показниках для кожної з бюджетних будівель на рік на підставі фактичного рівня споживання будівлею енергоресурсів у попередніх роках та з врахуванням змін, що відбуваються в будівлі. 2. Видатки на енергоресурси встановлюються відповідно до встановлених лімітів у розрізі місяців та бюджетних будівель. 3. Щомісячно проводиться аналіз дотримання встановлених лімітів.

Слайд 7

Динаміка зміни споживання енергоресурсів протягом 2006 - 2008 рр. ГАЗ, тис.м.куб. ТЕПЛОЕНЕРГІЯ, ГКал ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ, тис.кВт.год ХОЛОДНА ВОДА, тис.м.куб.

Слайд 8

Кошти отримані від економії енергоресурсів У 2007р. - 2 млн. 406 тис.грн. У 2008р. - 2 млн. 583 тис.грн.

Слайд 9

З метою підвищення обізнаності та компетенції працівників і відвідувачів бюджетних будівель у питаннях раціонального використання енергоресурсів управління економіки Львівської міської ради виготовляє плакати європейської кампанії Display.

Слайд 10

Львів посів ІІІ місце у загальноєвропейському конкурсі з популяризації енергетичної сертифікації будівель серед міст-учасників європейської кампанії "Дисплей".

Слайд 11

Слайд 12

У кампанії Дисплей беруть участь 369 міст Європи. Серед них було відібрано 8 найбільш активних учасників та визнано три переможця конкурсу “У напрямку до класу А”.

Слайд 13

Стоматологічна поліклініка №4 ТЕПЛОВА ЕНЕРГІЯ Проведення реконструкції системи опалення Економія склала 8,7%

Слайд 14

Стоматологічна поліклініка №4

Слайд 15

Енергоменеджмент у житловому секторі м. Львова Впроваджено систему схему виробник – виконавець – споживач послуг з водопостачання та водовідведення (рішення виконавчого комітету від 27.06.2008р. №667). У кожному комунальному підприємстві, що обслуговує житловий фонд, введено посаду енергоменеджера. Його основним обов’язком є організація вчасного та якісного збору показів лічильників, виставлення рахунків з вказаними обсягами спожитих енергоносіїв мешканцями міста. Щомісячно проводиться інформування мешканців міста про спожиті ними енергоресурси в розрахунку на 1 кв.м.

Слайд 16

Сформована організаційно-виконавча структура

Слайд 17

Слайд 18

Загальна кількість зібраних куб. м на квартиру з лічильником у Франківському районі

Слайд 19

Динаміка споживання холодної та гарячої води протягом січня – червня 2009р. у Франківському районі по показах лічильників

Слайд 20

Зовнішнє освітлення Щоденний моніторинг та аналіз споживання природного газу у розрізі 146 котелень міста № п/п Адреса котельні Кількість спожитого газу, н.куб.м. 01.06.09р. 02.06.09р. 03.06.09р. 04.06.09р. 05.06.09р. 06.06.09р. 07.06.09р. 08.06.09р. 09.06.09р. н.куб.м. н.куб.м. н.куб.м. н.куб.м. н.куб.м. н.куб.м. н.куб.м. н.куб.м. н.куб.м. 1 Лікарська 2 (Брюховичі) 111 97 98 107 92 70 90 89 70 2 Рапапорта 8 86,09 71 97 0 96 62 100 94 130

Слайд 21

10 лютого на урочистій церемонії, яка відбулась в Європарламенті Львів долучився до 369 органів місцевої влади з 27 країн Європи, що офіційно підтримали масштабну ініціативу ЄК з розробки та впровадження у містах 10-річних планів скорочення споживання енергоресурсів не менше ніж на 20% від існуючого рівня з застосуванням відновлювальних джерел енергії.

Слайд 22

План дій щодо сталого енергетичного розвитку: Енергетична сертифікація та паспортизація будівель. Створення системи управління та довгострокового фінансування діяльності з підвищення енергетичної ефективності житлового фонду. Проведення енергетичного та технічного обстеження будівель. Розроблення та впровадження новітніх технологій і обладнання необхідних для технічного переоснащення будівель та скорочення питомих витрат енергетичних і матеріальних ресурсів. Приведення витрат і втрат під час виробництва комунальних послуг у відповідність з вимогами європейських стандартів.

Слайд 23

На замовлення Львівської міської ради ЗАТ “Інститут енергоаудиту та обліку енергоносіїв” проведено енергетичні обстеження будівель: ЗОШ №45 ЗОШ “Малюк” ДНЗ №2 ДНЗ-школа “Барвінок”

Слайд 24

У результаті проведених енергетичних обстежень визначено пріоритетні заходи із підвищення енергоефективності: Часткова заміна трубопроводів та запірної арматури теплового вводу; Встановлення системи автоматичного регулювання подачі теплової енергії; Покриття трубопроводів ефективною теплоізоляцією; Ремонт та модернізація існуючих систем вентиляції; Термомодернізація фасаду; Термомодернізація дахового перекриття.

Слайд 25

Участь Львівської міської ради в українських та міжнародних проектах у 2009 році Участь у проекті “ Реформа міського теплозабезпечення в Україні ”, що фінансується агентством США з міжнародного розвитку USAID - 20 міст -13 млн. дол. Участь у проекті "MODEL-CIUDAD” (Management Of Domains related to Energy in Local authorities - Управління галузями пов’язаними з енергією в місцевих органах влади, Cooperation in Urban Development and Dialogue - Співробітництво в міському розвитку і діалозі), що координується проектним партнером - Європейською Асоціацією Муніципалітетів ”Energie-Cites” (м. Безансон, Франція) – 140 тис. євро. Участь у програмі “Пільгове кредитування енергозбереження”, НЕФКО.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка