X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Ринкова структура особливості різних ринків

Завантажити презентацію

Ринкова структура особливості різних ринків

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ПОВЕДІНКОВА ТЕОРІЯ ЕКОНОМІКИ Виконала: студентка 2 курсу Групи Т-17-1 Кучеренко Надія

Слайд 2

Поведінкова економіка – це напрямок економічної теорії, який займається дослідженням впливу психологічних факторів на рішення людей у різноманітних економічних ситуаціях.

Слайд 3

Сфери вивчення Поведінкова економіка вивчає вплив: Психологічних Соціальних Когнітивних Емоційних факторів Використання терміну поведінкова економіка за останніми дослідженнями у наукових публікаціях у США в останні роки зросло.

Слайд 4

У поведінковій економіці основними темами є: Евристика: люди часто базують свої рішення на приблизній оцінці, а не жорстокій логіці. Обмеження рамками: набір анекдотичних доказів та стереотипів. Ринкова неефективність: включає неправельне ціноутворення та нераціональне прийняття рішень.

Слайд 5

Бенартці та Талер(1995) Застосовуючи варіацію теорії перспектив, стверджували про вирішення загадки премії на капітал, яка поки що не має вирішення у звичайних фінансових моделях.

Слайд 6

Експериментальні фінанси Застосовують експериментальний метод, тобто створюючи штучний ринок у комп’ютерній симуляції для вивчення процесу прийняття рішень людьми та їх поведінки на фінансових ринках.

Слайд 7

Кількісні поведінкові фінанси Використовують математичну та статистичну методологію для розуміння поведінкових упереджень. Найбільший вплив здійснили Гундуз Кагінальп та спів-дослідники включно з лауреатом Нобелівської премії.

Слайд 8

Фінансові моделі Деякі фінансові моделі, які використовуються в управлінні грошима та оцінці активі, застосовують параметри поведінкових фінансів: Модель Р. Талера щодо реакції ціни на інформацію з трьома фазами: недостатня реакція - пристосування – надмірне реакція. Коефіцієнт репутації акцій.

Слайд 9

Критика Такі критики як Юджин Фама як правило підтримують гіпотезу активного ринку. Вони стверджують, що поведінкові фінанси є більшим набором аномалій ніж справжній напрямок фінансів.

Слайд 10

Поведінкова теорія ігор Вона аналізує інтерактивні стратегічні рішення і поведінку використовуючи метод теорії ігор, експериментальної економіки і експериментальної психології. З позитивної сторони, метод застосовувався до інтерактивного навчання.

Слайд 11

Економічне мислення у тварин Перші експерименти з цього питання фокусувалися навколо поведінки щурів та голубів. Головна мета цього досліду є пошук аналогів до людської поведінки.

Слайд 12

Торгова поведінка мавп Поточна робота над економічною поведінкою тварин фокусується на мавпах-кацунах. Нещодавні дослідження включає запровадження валютної системи. Дослідники вивчали три риси торгової поведінки мавп: попит, уникнення втрат та уникнення ризику.

Слайд 13

Адам Сміт Він писав працю “ Теорія моральних почуттів”, яка пропонувала психологічні пояснення індивідуальної поведінки.

Слайд 14

Джеремі Бентам Написав багато робіт щодо психологічних витоків корисності.

Слайд 15

Поведінкова економіка набула поширення серед звичайної завдяки успіху таких книжок як “ Передбачувано ірраціональний ” Дена Аріелі.

Слайд 16

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка