Покращання систем логістики та маркетингу для малих та середніх підприємств у сільському господарстві країни
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Проект виконується консорціумом на чолі з Scanagrі Проект фінансується Європейським Союзом Покращання систем логістики та маркетингу для малих та середніх підприємств у сільському господарстві Технології зберігання та інвестиції, необхідні для пакування та продажу Доктор Андреас Магер, Німеччина
Введення Зберігання якості фруктів та овочів обмежене та залежить від двох основних причин: Особливі процеси метаболізму продукту дихання старіння Випаровування O2 CO2 H2O Розпад: хлорофілу, органічних кислот, вітамінів і т.д. Інфекції та ушкодження тиск ушкодження інфекції бактеріоз
випаровування випаровування Втрата води З причини збору врожаю припиняється водопостачання. Втрата води продовжується через випаровування. Результати: В’янення Зморщування Зменшення розміру Зменшення ваги і т.д. Приклад: в’янення салату Втрата якості
Дихання Після збору врожаю продовжується дихання продукції. Використання органічних компонентів O2 спалюється в воду та CO2. Виробляється тепло. Результати: Нагрівання продукції Втрата ваги Втрата смаку Фізіологічні ушкодження Втрата якості O2 - збільшення дихання CO2 – втрата H2O- втрата
Старіння Після збору врожаю починається старіння продукту. Результати: Зміни кольору Зміни структури Зміна аромату Виробництво етилену Втрата якості Виробництво етилену Втрата хлорофілу Синтез каротиноіду
Паразитичні захворювання Основна причина псування фруктів та овочів це інфікування грибком та/або бактеріями. Результати: Коричневий колір та гнилість Виробництво міцелію Погіршення запаху та смаку Зміни в формі Виробництво токсинів Втрата якості Яблучна пліснява грибкові інфекції бактеріальні інфекції
Точка тиску Точки тиску Ушкодження При збиранні врожаю, сортуванні або пакуванні плоди можуть бути ушкоджені механічно. Результати: Підвищене дихання Коричневий колір Зміни в формі Вторинне гниття Втрата вторинних інгредієнтів ушкодження Втрата якості
Що робити Визначення оптимальної дати збору врожаю Обмеження збору врожаю та ушкодження від транспортування Охолодження / холодильні камери Збільшення вологи Збільшення CO2 Зменшення O2 Qualityloss
Зберігання Просте зберігання зберігання з охолодженням (свіже повітря) Холодильник (пряме та непряме охолодження)
Типи зберігання КА/ УНК-зберігання (контрольована атмосфера) (ультра низький кисень) односторонній контрольований холодильник двосторонній контрольований холодильник Наприклад УНК-зберігання яблук ‚Elstar‘: 1,2% CO2 1,4% O2 ‚Braeburn‘: 1,0% CO2 1,8% O2 O2 O2 CO2 CO2 -абсорбція Темп. від 0,5 до2°C зберігання до 9 місяців
Холодильник КА / УНК зберігання (контрольована атмосфера) (ультра низький кисень) Вартість / тону: 600 – 1.000 € контролюється комп’ютером охолоджувальна машина абсорбер CO2 N-сепаратор
Схожі презентації
Категорії