легка та харчова промисловість
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
виявити особливості розміщення харчової та легкої промисловості; визначити фактори розміщення цих галузей; показати зв'язку ланок АПК; визначити коло проблем 3 ланки АПК
В останні десятиліття головним регіоном з виробництва м'яса стала Азія, яка випередила Західну Європу і Північну Америку. Провідними країнами з виробництва м'яса є Китай, США, Бразилія, Франція, Німеччина. Серед м'ясної продукції виділяється виробництво свинини, яловичини, баранини і м'яса птиці. На частку країн Західної Європи припадає до 2/3 світового експорту м'ясних товарів. Одночасно ці ж країни концентрують приблизно 50% світового імпорту м'яса
Особливості легкої промисловості: продукція галузі впливає на рівень життя людей; трудомістка галузь, в якій зайняті в основному жінки (75% працюючих); розміри підприємств невеликі і не вимагають великої кількості енергії та води;
Легка промисловість — це галузь виробничої сфери, яка спеціалізується на виробництві товарів народного споживання і частково продукції промислового призначення. У легкій промисловості практично повне переозброєння найновішим обладнанням для випуску нових товарів народного вжитку, які були б конкурентоспроможними за ціною і мали б високу якість.
Схожі презентації
Категорії