X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Бюджет родини

Завантажити презентацію

Бюджет родини

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Державний навчальний заклад “Професійно-технічне училище №14 м. Городища” ПРОЕКТ “Бюджет родини” Уважно переглядайте проект і Ви більше дізнаєтесь про ази сімейного життя!

Слайд 2

. Бюджет родини - це фінансовий план, який підсумовує доходи і витрати родини за певний період часу. В даний час проблема вивчення формування і витрачання сімейного бюджету стає особливо актуальною, оскільки сімейний бюджет є невід'ємною частиною бюджету держави. Він є основою добробуту всієї держави і відображає рівень розвитку економіки.

Слайд 3

Об'єктом дослідження: бюджет родини. Предмет дослідження: є розгляд сутності родинного бюджету і джерел його формування. Основні завдання роботи: Визначити поняття та структуру родинного бюджету. Визначити поняття та структуру сукупних доходів родинного бюджету, джерела їх формування, спрямованість соціальної політики держави. Визначити стандарти бюджетів сучасних українських родин. Проаналізувати проблеми формування бюджету домашнього господарства сучасної України.

Слайд 4

Родинний бюджет - це план регулювання грошових доходів і витрат сім'ї, що складається зазвичай на місячний строк у вигляді таблиці. Термін виконання проекту – 1 місяць

Слайд 5

Для виконання даного проекту ми розділилися на групи Група №1 Група №2 Група №3 Кожна група отримала своє завдання

Слайд 6

Завдання 1 групи Зібрати первинні дані про родину (склад родини, дані про місце роботи членів родини, шляхи отримання коштів, вподобання тощо). Обробити визначені дані та створити таблиці та діаграми. Обробити загальні дані усіх груп та підвести висновок.

Слайд 7

Завдання 2 групи Дослідити дохідну частину родини. Визначити різнотипність надходжень до родинного бюджету. Побудувати таблиці надходжень. Обробити загальні дані усіх груп та підвести висновок.

Слайд 8

Завдання 3 групи Дослідити видаткову частину родинного бюджету. Визначити різнотипність видатків та побудувати таблицю. Обробити загальні дані усіх груп та підвести висновок.

Слайд 9

Наша робота розпочалася з: Роботи над первинними даними про обрану родину. №п/п Склад родини Вік Місце роботи 1 Чоловік 32 Газове господарство 2 Дружина 33 Викладач ПТУ

Слайд 10

Раціональне управління родинним бюджетом Кожна родина, існуючи в соціумі, планує свій бюджет на майбутнє. А наше життя складається з потреб і бажань. Потреби - основа нашого існування. Бажання з'являються у людини, щоб зробити життя більш зручним. Потреби і бажання є джерелом активності людини, причиною його цілеспрямованих дій. Мета - це бажаний об'єкт або його стан, до володіння яких прагне людина. Планування фінансів включає управління всіма ресурсами і засобами для досягнення цілей і прагнень. Наш час, таланти, гроші - це і є наші ресурси. Навчившись планувати наші фінанси, ми отримаємо можливість забезпечити як наші потреби, так і наші бажання.

Слайд 11

Плани родини на цей місяць… Розрахуватися за комунальні послуги. Розрахуватися за кредити. Придбати продукти харчування на місяць. Придбати пральну машинку.

Слайд 12

Родинний бюджет складається з двох частин: доходи і витрати родини. Дохід – це загальна сума грошових коштів і матеріальних благ, зароблених або одержуваних людьми за певний період.

Слайд 13

Дохідна частина родини №п/п Доходи родини за січень місяць Сума 1 Заробітна плата чоловіка 1 641 грн 2 Заробітна плата дружини 2 110 грн

Слайд 14

Існує така модель дохідної частини будь-якої родини

Слайд 15

Дослідивши дохідну частину нашої родини, ми виявили що: Родина має таку модель дохідної частини. Тимчасових та одноразових надходжень до родинного бюджету на даний момент не виявлено.

Слайд 16

Працюючи над матеріалами ми виявили, що: Традиційно виділяють три типи родинного бюджету: спільний, спільно - роздільний (пайова участь) і роздільний. Кожен з них має свої переваги і недоліки, і лише самі члени можуть вибрати, який варіант їм більше підходить. Наша родина має спільний тип родинного бюджету.

Слайд 17

Видаткова частина родинного бюджету Регулярні витрати – оплата комунальних послуг, виплата кредитів. Крім регулярних витрат можливі і не регулярні (епізодичні) витрати - покупка меблів, побутової техніки та електроніки. Крім цього, існує потреба у культурному житті, книгах, хобі, розваги і т.д.

Слайд 18

Дослідивши потреби у видатках нашої родини, виявили: Родина має регулярні видатки: оплата комунальних послуг, зв’язку, погашення довгострокового та короткострокового кредитів. Мають і не регулярні видатки, як кожна звичайна родина (на продукти харчування, речі особистого користування, побутові речі тощо). Як і всі, мають потреби у культурному житті (зустрічі з друзями, батьками, святкування свят тощо).

Слайд 19

Видаткова частина бюджету нашої родини № п/п Регулярні видатки Сума(в грн) 1 Користування електоенергією 78 2 Спожитий газ 124 3 За телекомунікаційні послуги(телефон, інтернет) 113 4 Погашення довгострокового кредиту за будинок 1400 5 Погашення короткострокового кредиту за компютер 400 ВСЬОГО: 2115

Слайд 20

№ п/п Нерегулярні видатки Сума (в грн.) 1 Заправка паливом власного автомобіля 450 2 Поповнення рахунків мобільних телефонів 80 3 Придбання продуктів харчування 400 4 Особисті речі 300 5 Побутові речі 200 Всього: 1430

Слайд 21

Резерв бюджету На святкування свят - 100 грн. На медичні потреби - 100 грн. Накопичення відсутнє, оскільки немає додаткових доходів.

Слайд 22

Обрахувавши всі доходи і всі видатки, ми виявили: Що досліджуваний бюджет даної родини повністю використовується її членами. Плановане родиною, виконане не в повному обсязі. Причиною даного не виконання є недостатність дохідної частини родини. Дохід.част. Сума (в грн.) Видат.част. Сума (в грн.) 3 751 3 745 Різниця: 6 грн.

Слайд 23

Рекомендації Можливість економного використання коштів (по можливості, менше користуватися власним авто, а більше громадським транспортом) . Перенесення планованої покупки на літні місяці, де комунальні платежі будуть менші. Після виплати короткострокового кредиту буде можливість придбати пральну машину, взявши ще один короткостроковий кредит. Знайди додаткові джерела доходу (домашню роботу, вечірні підробітки тощо).

Слайд 24

Підсумок Чітке ведення обліку коштів родинного бюджету призводить до економії та придбання тих засобів, що є бажаними для родини.

Слайд 25

P.S. Копійка – гривню береже!!! (Народна мудрість)

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка