X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Вуглеводи. Глюкоза й сахароза. Будова, властивості, застосування

Завантажити презентацію

Вуглеводи. Глюкоза й сахароза. Будова, властивості, застосування

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Вуглеводи. Глюкоза й сахароза. Будова, властивості, застосування

Слайд 2

Завдання для обговорення 1) З перелічених сполук виберіть ті, що можуть утворюватися в результаті гідролізу жирів: а) одноатомні спирти; б) гліцерин; в) етиленгліколь; г) мурашина кислота; д) пальмітинова кислота.

Слайд 3

2) Як зміниться температура плавлення жиру зі збільшенням умісту ненасичених кислот? 3) Масляноізоаміловий естер має запах ананасів. Напишіть формулу цього естеру, запропонуйте спосіб його практичного використання. 4) Напишіть структурні формули двох можливих ізомерів жиру, до складу якого входять один залишок пальмітинової та два залишки стеаринової кислоти.

Слайд 4

5) Поясніть, чому після висихання розлитої рослинної олії вона не змивається водою та звичайними мийними засобами. Де використовується ця властивість рослинної олії? 6) Чому жири належать до біологічно активних речовин? 7) Які ще біологічно активні речовини ви знаєте з курсу біології?

Слайд 5

Вуглеводи. Будова, фізичні властивості Вуглеводи — найважливіші природні сполуки, що характеризуються біологічною активністю, відіграють важливу роль у житті рослин, тварин, людини.

Слайд 6

У рослинах міститься до 80 % вуглеводів, в організмі тварин і людини — до 20 %. Їжа людини на 70 % складається з вуглеводів.