Глюкоза
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Треба знати: склад, будову, фізичні властивості, застосування, поширення у природі, хімічні властивості, зумовлені будовою, а також специфічні властивості одного із найпростіших представників вуглеводів – глюкози
Треба уміти: експериментально доводити будову речовин (глюкози), писати рівняння хімічних реакцій, розв'язувати задачі
Глюкоза є майже в усіх органах рослин: у плодах, корінні, листі, квітках У рослинах вуглеводи становлять до 80% сухої речовини, в організмі людини і тварин до 2%. Їжа людини на 70% складається з глюкози. У рослинах глюкоза утворюється в процесі фотосинтезу: 6СО2+6Н2О С6Н12О6+6О2
У крові людини 0,1% глюкози Глюкоза легко засвоюється організмом, її використовують у медицині як зміцнювальний лікувальний засіб У побуті глюкозу використовують у кондитерській промисловості Використовується в текстильній промисловості в апретуванні тканин
Глюкоза служить поживним засобом для обміну речовин в організмі; енергія утворюється в результаті екзотермічної реакції окиснення глюкози: С6О12О6+6О2 6СО2+6Н2О +2920кДж
Лабораторна робота “Експериментальне встановлення будови молекули глюкози” Висновок: Досліджувана речовина Реактив Спостереження Висновок про будову
Лабораторна робота “Експериментальне встановлення будови молекули глюкози” Висновок: Глюкоза - альдегідоспирт Досліджувана речовина Реактив Спостереження Висновок про будову Сu(OH)2 Розчин синього кольору Глюкоза – багатоатомний спирт Ag2O Осад срібного кольору Глюкоза - альдегід Індикатор (метилоранж) Колір не змінився Глюкоза – не карбонова кислота Порошок Мg Газ не виділився
Схожі презентації
Категорії