X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Конспект відкритого заняття «В гостях у повара Вкусняшкіна»

Завантажити презентацію

Конспект відкритого заняття «В гостях у повара Вкусняшкіна»

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Кулінарна майстерня повара Вкусняшкіна

Слайд 2

Слайд 3

Дидактична гра «Смакоманія»

Слайд 4

Слайд 5

Італія

Слайд 6

Міста Італії Рим Венеція Палермо Мілан

Слайд 7

Мілан Соренто Піза Венеція

Слайд 8

Італійська кухня Італія – родоначальниця кулінарного мистецтва. Смак італійської кухні не зрівняєш, а тим паче не сплутаєш, ні з яким іншим. Попри розповсюджене твердження, що Італія – батьківщина пасти та піци, тут можна спробувати ще багато інших страв. Перед якими так само важко встояти.

Слайд 9

Слайд 10

Спагетті Різновид макаронних виробів (які італійці називають pasta), основа численних італійських страв. Вони широко використовуються в італійській кухні і подаються, як правило, з томатним соусом. Спагетті - основа численних італійських страв. Спагетті з'явились в Неаполі і своїй назві завдячують художнику Антоніо Вівіані, який назвав їх так в 1842 році за схожість зі шматками шпагату.

Слайд 11

Лазанья Традиційна страва італійської кухні, приготована зі слоїв тіста та начинки, і все це заливається соусом (як правило, бешамель). Слої начинки можуть бути з м'ясного фаршу, рагу, шпинату, помідорів, інших овочів, а також сиру пармезан.

Слайд 12

Тортелілі Італійські пельмені з прісного тіста з м'ясом, сиром або овочами. Історична батьківщина тортелліні - регіон Емілія.

Слайд 13

Паніні Італійський закритий бутерброд або сендвіч, який готується з білого пшеничного хліба, переважно багета. Подають гарячим. Класична начинка - шинка, сир моцарела, помідори, соус песто.

Слайд 14

Тірамісу Один з найпопулярніших десертів у світі. До складу десерту входять такі інгредієнти як сир маскарпоне, печиво савоярді, кава еспресо, цукор, курячі яйця.

Слайд 15

Панна котта Панна котта (варені вершки) - популярний північно-італійський десерт з вершків, цукру і ванілі.

Слайд 16

Піца. Історичні цікавинки.

Слайд 17

 Піца - національна італійська страва. У класичному варіанті має вигляд круглого коржа, покритого томатами та розплавленим сиром (як правило, моцарелла). У зв'язку з ввезенням помідорів до Європи у XVI сторіччі в Неаполі з'явився прообраз італійської піци. А вже у XVII ст. з'явилися спеціальні люди (pizzaiolo), які стали готувати піцу для італіців.

Слайд 18

- Піца входила в раціон римських легіонерів; була їжею як простолюдинів, так і знаті.  - Одного разу до дня народження прекрасної королеви Маргарити Савойської кухар дон Рафаель Еспозіто і його дружина спекли величезну піцу, присвоївши їй ім'я господині Везувію. З тих пір піца «Маргарита» стала самим вишуканим блюдом королівської кухні.

Слайд 19

Королева Маргарита Савойська і названа на її честь - піца «Маргарита».

Слайд 20

Неаполітанська піца - пармезан; - томати; - моцарелла; - базилік, - анчоуси і орегано.

Слайд 21

Піца «Капричоза» - томати; - моцарелла; артишоки; зелені і чорні оливки.

Слайд 22

Піца «Чотири сира»

Слайд 23

Найоригінальніша піца «Чотири пори року»

Слайд 24

Піца з морепродуктами

Слайд 25

Піца на десерт.

Слайд 26

Піч для піци

Слайд 27

Ніж для піци

Слайд 28

Сири для піци

Слайд 29

Основа для піци  називається краст

Слайд 30

Начинка для піци -  топпінг

Слайд 31

Майстер з приготування піци - піццайоло

Слайд 32

Шматочок піци - слайс

Слайд 33

Слайд 34

- Не секрет, що італійці люблять піцу. Але наскільки сильна ця любов - навіть важко представити.

Слайд 35

У 1830 році відкрилася найперша піцерія в світі, природно в Неаполі, під назвою "Antica Pizzeria Port'Alba". Вона працює і зараз. Піцерії того часу складалися з масивною цегляною печі, стійки з мармуру, де готувалися пласти тіста, і полиці, на якій шикувалися інгредієнти.

Слайд 36

“Antica Pizzeria Port’Alba”

Слайд 37

Приготування піци

Слайд 38

Інгредієнти: - основа для піци; ковбаса; майонез, кетчуп; - сир для посипання; - зелень; - помідори для прикрашення.

Слайд 39

Правила техніки безпеки

Слайд 40

Гра «Шеф - повар»

Слайд 41

Піца готова!!!

Слайд 42

Слайд 43

Шанувальники піци

Слайд 44

Кожному вихованцю дістався довгоочікуваний шматочок піци. Смачного!!!

Слайд 45

А ви любите піцу так, як любимо її ми?

Слайд 46

Дякуємо за увагу!!!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Виховна робота