X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Фрукти овочі ягоди

Завантажити презентацію

Фрукти овочі ягоди

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Екзотичні фрукти Тропічні фрукти – це неймовірна різноманітність смаків, форм і зовнішнього вигляду. Завжди дуже цікаво відкрити для себе нові і дивовижні страви.

Слайд 2

Гуава – сестра української груші. Дуже схожа на нашу грушу і злегка кислувата на смак, гуава – фрукт, який росте в тропічному поясі, Мексиці, Південній Америці, Індії і на частині Південно-Східної Азії. Зовні вона виглядає як 10-14-сантиметровий овал жовто-зеленого кольору. Плоди дозрівають на невеликих листяних чагарниках.

Слайд 3

Гуава Гуава рекомендується до вживання при інтоксикації, а також при схудненні і усіляких незначних запальних процесах кишково-шлункового тракту. А свіжовичавлений сік і її насіння позитивно впливають на роботу шлунку. Їсти можна фрукт разом з шкіркою, але з цим рекомендуємо бути обережним діабетикам, тому що вона підвищує рівень глюкози в організмі.

Слайд 4

Око дракона – фрукт з великою кількістю вітамінів. Таку екзотичну назву присудили незвичайному на вигляд фрукту, який злегка нагадує диню. У побуті око дракона називається лонган, який росте в Таїланді на високих 10-метрових деревах. Пишні крони дерев приховують у своїй гущі круглі жовті плоди. Якщо зняти з них шкірку, всередині ви побачите білу м’якоть. Вона надзвичайно корисна у зв’язку з великим вмістом мікроелементів. Зокрема, мова йде про органічні кислоти, білки, кальцій, мідь, цинк, фосфор і залізо.

Слайд 5

Око дракона. Завдяки оригінальному солодкуватому смаку, фрукт надзвичайно популярний серед місцевих жителів і туристів. Його або обчищають і їдять в сирому вигляді, або готують у складі рисових страв. Подають разом з тушкованою крупою і кокосовим молоком. Також місцеві умільці готують з лонгана соуси, і навіть морозиво. Негативних властивостей фрукта помічено не було, але переїдати не рекомендується.

Слайд 6

Карамбола – зірка у вашій тарілці. Карамбола – фрукт надзвичайно популярний і відомий не тільки в азіатських країнах, але і в Україні. Завдяки своєму незвичайному вигляду карамбола використовується як елемент декору до страв високої кухні. Розмір фрукта – велике гусяче яйце, колір – жовтий, а в розрізі карамбола нагадує зірочку.

Слайд 7

Карамбола Їсти можна як м’якоть, так і шкірку. Корисний цей фрукт як в сирому, так і підсмаженому вигляді. На смак він може бути як злегка кислий, так і солодкий. Туристи не можуть зійтися в тому, яка ж карамбола на смак, на що вона схожа. Комусь нагадує сливу, комусь виноград, комусь яблуко. Але всі дружно говорять, що фрукт надзвичайно смачний. У складі натрій, залізо, кальцій, фосфор, вітаміни груп В та С. Карамболу або подають сирою, або обсмажують у фритюрі, а також можуть відварювати в солодкому сиропі.

Слайд 8

Баклажан або мангустин Цей фрукт має кілька назв – мангкут, гарцинія, мангостан і мангустин. Росте він в Південній Азії, на території В’єтнаму, Таїланду, Індії. Виглядає ця ягода як округлий баклажанчик фіолетово-бордового кольору. Вагою вона досягає 200 грам, а при розрізі виглядає як біла м’якоть. Внутрішня частина фрукта м’яка, ніжна і зифірообразная. Дуже солодкий на смак, мангустин – фрукт, який служить основою для різних джемів, десертів, нектарів, сиропів і соків. Також популярність фрукта заснована на багатогранності присмаків – кулінари відзначають в гарцинії відгомони персика, ананаса і лічі.

Слайд 9

Баклажан або мангустин Також популярна шкірка, яка використовується в народній медицині. Але настійно не рекомендуємо їсти її під час вагітності і грудного вигодовування. А також у разі захворювання шлунково-кишкового тракту, нирок і печінки.

Слайд 10

Шоколадний чіку Фрукт чіку має другу назву – сеподилла. Він виглядає як бежеві або коричневі кулі, всередині – помаранчева м’якоть і великі чорні довгасті кісточки. Чику їдять сирою, відокремлюючи від гіркої шкірки і твердого насіння. Фрукт має карамельний присмак, а деякі сорти — кавовий і шоколадний смак.

Слайд 11

Шоколадний чіку По консистенції чіку м’який і повинен бути досить великим. Перед вживанням сеподиллу рекомендують охолодити, розрізати навпіл або на часточки. М’якоть можна їсти ложкою або просто відкушувати від шкірки, як кавун або диню.

Слайд 12

Пітахайя – драконій фрукт. Незвичайний, гарний, яскравий, званий серцем дракона фрукт широко відомий громадськості. Але мало хто знає, який він на смак. В залежності від сорту пітахайя виглядає по-різному. Біла має рожеву шкірку і білу м’якоть, червона – рожеву шкірку і червону м’якоть, жовта – відповідно жовту шкірку і білу м’якоть. Всі вони по-своєму популярні і незвичайні на смак, а також надзвичайно корисні. Зокрема, завдяки високому вмісту клітковини і антиоксидантів. Також пітахайю рекомендують до вживання діабетикам, так як фрукт знижує рівень цукру у вашій крові.

Слайд 13

Пітахайя. З фрукта готують десерти і соки, а м’якоть додають в салати і легкі страви. Можна їсти сирим, розрізавши навпіл і виїдаючи м’якоть ложкою. Шкірка красива, але не їстівна. Часто «чаші» шкірки фрукта використовуються в якості декору. З побічних ефектів спостерігається лише алергічна реакція, а також нетравлення при переїданні.

Слайд 14

Лічі. Це китайська слива, яка росте кетягами і має рожево-червонуватий колір. Покриті плоди шкіркою з опуклими пухирцями, всередині – м’яка світла м’якоть і невелика кісточка. На смак лічі схожа на виноград, по консистенції – на застигле желе.

Слайд 15

Лічі. Їсти ці фрукти можна, вони смачні і запам’ятовуються. При виборі сливи обов’язково треба помацати самі ягідки, вони не повинні бути занадто м’які або потемнілі. Якщо лічі темно-бордового кольору, то це означає, що вона давно продається і вже не особливо свіжа. Як варіант – можна спробувати сушену лічі. З неї варять сиропи, заливають желе і навіть додають в морозиво.

Слайд 16

Огіркова диня ківано Рогата диня займає одну з лідируючих ступенів в списку найкрасивіших тропічних фруктів. Жовто-зелена колюча шкірка, а також зелена м’якоть, схожа за консистенцією на цитрусові. От вже цей фрукт точно гідний місця як на вашій тарілці, так і в стрічці інстаграма.

Слайд 17

Огіркова диня ківано Інший варіант назви лаура – рогата або антільський огірок. Він росте в Новій Зеландії, центральній Африці і Каліфорнії. За смаком диня має огірково-бананово-динний смак, з легким присмаком ківі. Погодьтеся, ось вже точно незабутнє поєднання!

Слайд 18

Сапота. Незвичайний зовні, але оригінальний за смаком фрукт надзвичайно популярний в Центральній Америці та Мексиці. Розмір дозрілого плоду досягає десяти сантиметрів в діаметрі. Всередині – липка, злегка в’язка м’якоть, а також велике насіння. Головна фішка сапоти – шоколадний смак.

Слайд 19

Сапота. Шкірка фрукта має зелений колір, всередині ж м’якоть чорно-коричневого кольору. Цей плід багатий вітаміном С і кальцієм, а ще він дуже добре підійде тим, хто на дієті, через те, що у складі майже нульовий вміст жирів.

Слайд 20

Ще один чорний і дивний фрукт, який захищає сам себе від небажаних рук. Справа в тому, що смачний і м’який усередині фрукт, зовні покритий зміїною шкірою — колючою коричнево-чорною шкіркою. Саме такий він, незвичайний салак або зміїний фрукт. Колючий зміїний фрукт- салак.

Слайд 21

Колючий зміїний фрукт- салак. Будьте обережні, коли чистите плід. Об невеликі лусочки можливо порізатися. Але сама м’якоть містить у собі кальцій, фосфор, залізо і бета-каротин.

Слайд 22

Шоколадна ліана Це дійсно безвідходний фрукт, який використовується по повній. Шоколадна ліана або більш наукова назва акебія поїдається буквально вся. Грушоподібний фрукт розрізають навпіл або роблять невеликий надріз. Білу, злегка перламутрову м’якоть витягують ложкою і разом з насінням подають як десерт. А фіолетову шкірку начиняють м’ясом або морепродуктами, а потім запікають і подають на стіл. Навіть листя плодів в засушеному вигляді подають як чай або приправу.

Слайд 23

На смак шоколадна ліана схожа на малину, а от від шоколаду тут залишився запах. Також шоколадом пахнуть квіти плодового дерева. Тому варто погуляти біля дерева акебії в період цвітіння, щоб насолодитися ароматами. Шоколадна ліана

Слайд 24

Пальчиковий лайм Цей фрукт багатьом нагадує роли з червоною ікрою. А насправді це лаймова ікра, яка за смаком абсолютно ідентична звичайному лайму. Туристів приваблює саме зовнішній вигляд.

Слайд 25

Овальні темні плоди всередині містять червоні і рожеві ікорні кульки, заповнені соком. Саме ікра використовується в приготуванні десертів і страв з риби і м’яса. Примітний фрукт тим, що він містить в собі багато корисних, тонізуючих і регенеруючих ферментів. Пальчиковий лайм

Слайд 26

Мелотрія шорстка Особливість мелотрії в тому, що вона зовні схожа на маленькі арбузики. Але за смаком більше нагадує кислуватий огірок з лимонним присмаком. Росте вона на кучерявих чагарниках і є хорошою профілактикою ракових захворювань.

Слайд 27

Мелотрія шорстка Шкірка плоду тверда, а м’якоть дійсно нагадує огірок. Важливо не дати мелотрії перезріти, свіжі і вчасно зірвані фрукти дуже смачні і корисні. Також можна замаринувати або засолити мелотрію як звичайний огірок. Саме маринованою її найчастіше подають в азіатських ресторанах.

Слайд 28

Тамарило або помідор. Незважаючи на те, що тамарило – це фрукт, але за зовнішнім виглядом і смаком схожий на помідор. Має червоно-оранжевий колір шкірки, і червоно-бордовий колір м’якоті. Сам чагарник, на якому росте тамарило, теж схожий на кущ помідора, який перевершив свої габарити.

Слайд 29

Тамарило або помідор. Шкірку плоду не їдять, вона дуже жорстка і прісна. М’якоть має соковиту консистенцію солодкого смаку, містить в собі вітаміни групи А, В і С. Також низький вміст цукру, тому фрукт підійде діабетикам. Очистити від шкірки тамарило буде непросто, рекомендується помістити його на кілька секунд в окріп або просто розрізати і виїдати ложкою.

Слайд 30

Любіть технологію!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Виховна робота