Обгрунтування прогресивної машинної технології переробки овочів на базі ТОВ „Баришівське” Баришівського району Київської області
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Обгрунтування прогресивної машинної технології переробки овочів на базі ТОВ „Баришівське” Баришівського району Київської області Доповідач: Шестаченко А.А. Керівники: проф. Дацишин А.В. КИЇВ 2010
Мета роботи – підвищення ефективності переробки овочів при виробництві овочевих консервів шляхом визначення раціонального варіанту технології. Об'єкт дослідження – машинна технологія переробки плодовочевої сировини при виробництві овочевих консервів. Предмет дослідження – технологічні, санітарно-гігієнічні економічні і енергомісткісні показники технологічного процесу переробки овочів. Методи досліджень – аналітичні і експериментальні методи з використанням продуктового, енергетичного та економічного розрахунків, і математичної статистики.
Для досягнення поставленої мети вирішувалися такі завдання: 1. Вивчити варіанти побудови технологічного процесу приготування овочевих консервів, визначити раціональний варіант та обгрунтувати свій вибір. 3. Здійснити продуктовий розрахунок потреби в сировині, визначити добову, змінну і годинну продуктивність технологічних ліній та підібрати необхідне технологічне обладнання. 4. Розрахувати необхідну кількість обслуговуючого персоналу, обгрунтувати компоновку виробничих приміщень, енерго і водопостачання та розробити заходи із охорони праці в цеху. 5. Здійснити аналіз економічних показників при застосуванні запропонованої технології .
Машинно-апаратна схема цеху Експлікація 1-Мийна машина; 2-Інспекційний транспортер; 3-Очистна машина; 4-Овочерізка; 5-Лінія очищення цибулі; 6-Паромасляна піч; 7-Змішувач; 8-Банкомийна машина; 9-Пристрій транспортування банок; 10-Конвеєр фасувальний;11-Наповнювач; 12-Закаточна машина; 13-Пристрій завантаження банок; 14-Автоклав; 15-Пароутворювач;
ВИСНОВКИ 1. У відповідності до завдання, на основі аналізу техніко-економічних показників базового господарства, існуючих технологій переробки овочів, літературних джерел та передового досвіду спроектовано машинну технологіювиробництва овочевих консервів. 2. Обґрунтовано раціональний варіант технології, здійснено продуктовий розрахунок, підібрано технологічне обладнання, розроблено графік роботи машин та витрат електроенергії, розраховано необхідну кількість обслуговуючого персоналу. 3. Визначено площу виробничого корпусу та виконано компонування приміщень, розроблено план землекористування, обгрунтовано енерго-, паро- і водопостачання та заходи з охорони праці в цеху. 4. У розділі „Бізнес-план” магістерської роботи розглянута доцільність будівництва підприємства з економічної точки зору. Зроблено розрахунки таких основних економічних показників: собівартість виробництва продукції – собівартість виробництва продукції – в перший рік роботи 4494852 і на другий рік 4314852 грн, чистий прибуток - перший рік 842785, другий рік 1941683 грн, рентабельність виробництва – перший рік 18,75 і другий рік 45%. Проведена робота дає всі необхідні докази того, що будівництво підприємства по переробці овочів буде вигідним для ТОВ „Баришівське”. 6. Проведена робота дає всі необхідні докази того, що будівництво підприємства по переробці овочів на базі ТОВ „Баришівське” створює сприятливі умови для ефективного використання власної сировини з отриманням кінцевого продукту та створення нових робочих місць.
Схожі презентації
Категорії