Харчування на борту літака
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Підготував: студент групи Т-10 Шокот Юрій Харчування на борту літака Міністерство освіти і науки України Львівський інститут економіки і туризму Click to add date or details
Харчування є одним із найважливіших серед різних зовнішніх факторів, які впливають на організм людини. Останнім часом добре харчування під час польоту стає однією з вимог пасажирів до авіакомпаній. Click to add caption
Правильний підхід до харчування в дорозі допоможе вам з легкістю її перенести , не захворіти і не втомитися в дорозі. Харчуйтеся правильно у польоті і літайте комфортно! Click to add caption
Аеропорт - багатофункціональне транспортне підприємство, яке є наземною частиною авіаційної транспортної системи, що забезпечує зліт і посадку повітряних суден, їх наземне обслуговування, прийом та відправлення пасажирів, багажу, пошти та вантажів, а також створює необхідні умови для функціонування авіакомпаній, державних органів регулювання авіаційної, митної та іншої діяльності, спрямованої на поліпшення рівня обслуговування пасажирів та забезпечення економічної стабільності аеропорту. Click to add caption
Функції та перелік послуг, які може надавати підприємство при організації бортового харчування, значно відрізняються від тих, що пропонуються звичайними закладами ресторанного господарства, за методами організації, обсягом робіт і тривалістю. До їх складу входить: - прийняття замовлення на харчування від представників авіакомпаній; - приготування харчування згідно із замовленням; - обслуговування повітряного судна; - обслуговування пасажирів після зльоту. Click to add caption
Для забезпечення високої якості продукції харчування на підприємстві здійснюється жорсткий контроль на всіх етапах виробництва та доставки готових раціонів за температурним режимом. Для цього використовується спеціальний термоапарат, лазерний промінь якого спрямовуються у товщу напівфабрикату, готової страви (виробу) і фіксує їх температуру. Click to add caption
Щоб не створювати додаткові проблеми у польоті: Їжте, тільки якщо голодні, а не за принципом «треба з'їсти все, що пропонують ». Відмовтеся від продуктів, які для вас незвичні. Не переїдайте. Обмежте кількість важкої, жирної їжі. Якщо в повсякденному житті ви знаходитесь на дієті, обов'язково замовте собі дієтичне меню. Click to add caption
У польоті обов'язково треба пам'ятати про те, що організму потрібна рідина. Не пийте воду з газом, вона може спровокувати метеоризм. Не пийте кофеїновмісні напої. Не пийте спиртні напої. Click to add caption
Також деякі авіакомпанії пропонують пасажирам максимально широкий вибір спеціального харчування. Це так зване особливе меню. Клієнт має право замовити його для себе при бронюванні квитка. Причому без доплати, тому що особливе меню входить у вартість послуг авіакомпанії. Click to add caption
При покупці авіаквитка ви можете безкоштовно замовити для себе спеціальне харчування. Відомі авіакомпанії пропонують традиційне бортове харчування, що включає: обід або вечерю (салат, закуска, гаряче блюдо, десерт), сніданок (легке гаряче блюдо без гарніру, закуска або десерт ), snack (закусочний варіант). Click to add caption Click to add caption Click to add caption
Існують три класу комфортності авіаперельоту: економ- , бізнес- і перший. Харчування економ-класу має бути недорогим і якісним. Тому практично всі авіакомпанії використовують недорогі продукти. Як правило, пропонується вибір з двох гарячих страв. У бізнес-класі у пасажирів є можливість вибирати вже з трьох гарячих страв. В першому класі меню ще більш різноманітне, причому обслуговування пасажирів першого класу максимально наближене до ресторанного варіанту: спочатку подається закуска, потім - гаряче, потім - десерт. Click to add caption
Неправильне харчування у дорозі може не тільки стати причиною харчового розладу, а й спровокувати головний біль, перепади тиску і безліч інших неприємних реакцій організму. Click to add caption
На підприємстві діє міжнародна система контролю безпеки продуктів харчування ХАССП - в англійській транскрипції HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points, або "Аналіз небезпечних факторів та критичних контрольних точок". Система спрямована на запобігання або зниження до допустимого рівня фізичного, біологічного або хімічного ризику зараження продукції шляхом постійного виробничого контролю, яка ґрунтується на систематичному (щоденному) заповненні на будь-якій виробничій ділянці бланків ХАССП, починаючи від прийому та завантаження сировини до транспортування готової продукції на борт літака. В бланках фіксується час (год./хв.), назва напівфабрикату, страви, їх температура на момент заміру тощо. На борт літака продукція поставляється при температурі +5°С. Click to add caption
Схожі презентації
Категорії