X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Органи травлення. Догляд за зубами. Гігієна харчування

Завантажити презентацію

Органи травлення. Догляд за зубами. Гігієна харчування

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Органи травлення. Догляд за зубами. Гігієна харчування Урок 28 Я і Україна. Природознавство 3 клас Автор Саражинська Наталія Анатоліївна Тема

Слайд 2

Спинний мозок захищений від пошкоджень А) черепом Б) хребтом В) грудною кліткою КАРТКА 1.1. Б) хребтом

Слайд 3

Правильне твердження У дітей кістки гнучкі, тому легко викривлюються. У дітей кістки тверді, тому легко ламаються. У дітей кістки гнучкі, тому легко ламаються. КАРТКА 1.2. У дітей кістки гнучкі, тому легко викривлюються.

Слайд 4

Доповнені речення Людина рухається завдяки роботі м’язів. Робота м’язів – це їх скорочення і розслаблення. Щоб м’язи розвивались, їх потрібно тренувати. КАРТКА 1.3.

Слайд 5

Органи травлення. Догляд за зубами. Гігієна харчування. Харчування – неодмінна умова життя людини. Тема

Слайд 6

Продукти харчування

Слайд 7

Продукти харчування

Слайд 8

Травлення – перетворення їжі в організмі людини на поживні речовини.

Слайд 9

Органи травлення знаходяться в голові та тулубі.

Слайд 10

Потрапляючи в ротову порожнину, їжа пережовується зубами, змочується слиною, перемішується язиком. Ротова порожнина Їжа проходить по конвеєру завдовжки 6-7м.

Слайд 11

Рухаючись в органах травлення їжа змінюється, перетворюється.

Слайд 12

Їжа рухається завдяки скороченню м’язів, яке ми не відчуваємо.

Слайд 13

Молекули їжі розпадаються на молекули поживних речовин

Слайд 14

Зі шлунку їжа надходить до тонкої кишки

Слайд 15

Поживні речовини – це білки, жири та вуглеводи.

Слайд 16

Білки – “будівельний матеріал” для тіла людини. Вони портібні для росту й розвитку.

Слайд 17

Білки

Слайд 18

Жири – дають організму енергію для роботи.

Слайд 19

Жири

Слайд 20

Вуглеводи – головні постачальники енергії для організму.

Слайд 21

Вуглеводи

Слайд 22

Вуглеводи

Слайд 23

Їжа повинна бути рослинного і тваринного походження.

Слайд 24

Зуби найтвердіші органи в нашому організмі.

Слайд 25

Зуби – найтвердіші органи в організмі людини.

Слайд 26

Зуби руйнуються…

Слайд 27

Зуби руйнуються…

Слайд 28

Правила догляду за зубами

Слайд 29

Перевіряйте, чи здорові зуби у лікаря.

Слайд 30

Гігієна харчування 1. Їжа має бути різноманітною.

Слайд 31

Гігієна харчування 2. Їсти потрібно 4 рази на день в один і той же час.

Слайд 32

Гігієна харчування 3. Їсти треба повільно, добре пережовуючи. 4. Підчас уживання їжі не можна відволікатися, займатися іншою справою.

Слайд 33

Гігієна харчування 5. Не переїдати.

Слайд 34

шлунок; 4) пряма кишка; 2) стравохід; Їжа проходить 5) тонка кишка; 3) ротова порожнина; 6) товста кишка. 3 4 2 1 5 6

Слайд 35

Полоскати рот після їжі. Ніколи не чистити зуби. Розкушувати зубами горіхи та кісточки Чистити зуби вранці та ввечері. Вибирати залишки їжі із зубів спеціальною ниткою або зубочисткою. Не вживати дуже холодну їжу після гарячої або навпаки. Щоб зуби були здоровими потрібно:

Слайд 36

Завдання додому: Опрацювати статті на с. 161-164 в підручнику. Дати відповіді на запитання після них. Скласти пам’ятку про правила догляду за зубами.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Природознавство