навчання за спеціальністю «Виробництво жирів і жирозамінників»
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Термін навчання за спеціальністю «Виробництво жирів і жирозамінників» (на базі 9 класів)-3 роки і 5 місяців. Після закінчення навчання випускники отримують 3 документи державного зразка
Диплом молодшого спеціаліста з виробництва жирів і жирозамінників дозволяє випускнику займати такі первинні посади як: - технік-технолог з виробництва жирів і жирозамінників; - технік-лаборант хімічного аналізу (в лабораторіях будь-яких харчових виробництв та на інших підприємствах, де є лабораторія); - майстер виробничого навчання (керує практичним навчанням в училищах, тобто здійснює викладацьку діяльність).
Технік-технолог з виробництва жирів і жирозамінників розробляє технологічні процеси і режими виробництва, забезпечує додержання високої якості продукції, скорочення витрат на її виготовлення; встановлює поопераційний маршрут проходження виробів у процесі їх виготовлення й контроль за усіма процесами. Отже це робота з людьми, з документацією, з технікою. Це творча робота, яка направлена на отримання якісної харчової продукції, усунення різних виробничих ситуацій, проведення розрахунків виходу готової продукції.
Згідно освітньо-кваліфікаційної характеристики технік-технолог виконує такі виробничі функції, як дослідницька, проектувальна, організаційна, управлінська, технологічна, контрольна, прогностична та технічна.
Технік-лаборант виконує аналізи з метою визначення хімічного складу й основних властивостей матеріалів відповідно до вимог стандартів; приймає технологічні проби і зразки для проведення аналізів; оформляє результати аналізів, веде їх облік, готує технічну документацію на роботи, яка виконується лабораторією. Отже це робота в білому халаті, з лабораторними приладами, комп’ютерною технікою, з розчинами хімічних реактивів, з документацією (лабораторні журнали, стандарти, сертифікати якості).
На першому і частково на другому курсах студенти ( які поступили на базі 9 класів) вивчають шкільні предмети, оскільки по закінченні навчання випускникам видають атестат про повну загальну середню освіту. Починаючи з другого курсу вивчаються фундаментальні дисципліни (органічна хімія, процеси і апарати харчових виробництв, біохімія, технічна мікробіологія, креслення, комп’ютерна техніка, основи економічної теорії…) та професійно-важливі дисципліни (технологія галузі, технологічне обладнання галузі, технохімічний контроль виробництва, спеціальна мікробіологія, економіка підприємства…).
Навчальний план передбачає проходження чотирьох видів практик: дві – на базі коледжу, дві – на підприємстві. Договори на проходження практик укладає коледж, але за бажанням студентів вони можуть укладатись індивідуально на визначеному підприємстві
На базі відділення працюють: Студентське науково-творче об’єднання «Ноу-хау» Студентське конструкторське бюро сучасного моделювання апаратів олієжирової промисловості Хімічний клуб юних дослідників Біологічно-екологічний клуб «Світ юних дослідників»
Схожі презентації
Категорії