X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Вітаміни і їх роль в житті людей

Завантажити презентацію

Вітаміни і їх роль в житті людей

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Вітаміни і їх роль в житті людей

Слайд 2

ЩО ЗА РЕЧОВИНИ ВІТАМІНИ?! Вітамін Лат. Vito – «життя» амін Амин «амін життя»

Слайд 3

Вітаміни і вітаміноподібні речовини.

Слайд 4

Історія відкриття вітамінів У другій половині XIX століття вважалося, що харчова цінність продуктів визначається вмістом в них білків, жирів, вуглеводів, мінеральних солей і води. Між тим за століття людство накопило чималий досвід тривалих морських подорожей, коли при достатніх запасах продовольства люди гинули від цинги. Чому? На це питання не було відповіді до тих пір, поки в 1880 році російський вчений Микола Лунін, що вивчав роль мінеральних речовин в живленні, не відмітив, що миші, що поглинали штучну їжу, складену зі всіх відомих частин молока (казеїну, жиру, цукру і солей), чахнули і гинули. А мишки, що отримували натуральне молоко, були веселі і здорові. "З цього виходить, що в молоці... містяться ще інші речовини, незамінні для живлення", - зробив вивід учений.

Слайд 5

Слайд 6

Слайд 7

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

Вітамін B1

Слайд 11

Вітамін В2 Вітамін В - рибофламин - бере участь в окислювально - відновлювальних процесах.

Слайд 12

Вітамін А Вітамін А - ретинол -входит до складу зорового пурпуру, підсилює гостроту зору при слабкому освітленні, укріплює епітеліальні тканини, необхідний для нормального зростання .

Слайд 13

Вітамін D. (кальциферол) Регулює обмін фосфору і калію, впливає на їх відкладення в кістковій тканині.

Слайд 14

вітамін Н.

Слайд 15

Вітамін PP Вітамін PP - Ніацин - бере участь в окислювально - відновних реакціях в клітках.

Слайд 16

Роль вітамінів в житті людини Сучасна медицина вважає, що на 85% стан нашого здоров'я залежить від живлення. Але способи здобуття, обробки, зберігання і приготування їжі, що існують на сьогоднішній день, зводять нанівець її живильну і біологічну цінність. Мало того, що ця їжа не забезпечує всі зростаючі потреби людини у вітамінах, мікро- і макроелементах, амінокислотах і інших живильних речовинах, вона ще і сприяє їх посиленому виділенню, що наводить до подальшого погіршення стану здоров'я.

Слайд 17

Гіповітаміноз - недостатність вітамінів (легке нездужання, швидка стомлюваність, підвищенадратівливість, зниження імунітету) - виникає восени і навесні. Авітаміноз - важке захворювання організму, повна відсутність будь-якого вітаміну (хвороби: цинга, рахіт, куряча сліпота та ін) Гіпервітаміноз - отруєння організму вітамінами (надмірне вживання).

Слайд 18

Слайд 19

Висновок:

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Основи Безпеки Життєдіяльності (ОБЖ)